Mer om økonomi i Kureren:
» Forsiden, økonomi 
» Arkivsiden 

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Økonomi, toppsaker
» "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» Rekordvekst i turisme til Portugal
» Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom
» Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv
» Det går mot lavere kortgebyrer i Europa
» Portugal frykter 40 prosents nedgang i befolkningen
» Brasils fotball-VM er dårlig for økonomien
» Chile: Bachelet øker skattene
» Japan stanser hvalfangsten etter dom i FN-domstol
» I Rwanda får 70 prosent av folket nå sin første konto
» Taiwan: Massemønstring mot handelsavtale med Kina
» En av fire unge i Spania har ikke råd til mat
» Med Krim tok Russland Ukrainas største gassfelt
» Nå begynner sanksjonene å svi i Russland
» Aserbajdsjan satser på luksusturisme

Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren, 17. april 2015 - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.
Portugal
Rekordvekst i turisme til Portugal

Kureren, 11. april 2015 - Etter mange år med finanskrise kommer det endelig gode nyheter fra Portugal. I begynnelsen av året har landet har fått en sterk vekst i antall turister. Og dette gir en rekordvekst i reiselivsinntekter, fem ganger høyere enn i nabolandet Spania.
Qatar
Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom

Kureren, 9. april 2015 - Turismen til Gulf-staten Qatar boomer som aldri før, med en omsetning på 55 milliarder kroner for den samlede bransjen i fjor. Men ikke uten en pris: Alene de prosjektene som er i gang innebærer investeringer på 65 milliarder kroner.
Russland
Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv

Kureren, 7. april 2015 - Putins Russland, egentlig et fantastisk reisemål, har mistet internasjonal troverdighet i en rasende fart, til stor frustrasjon for reiselivet i landet. Nå satser man på billigflyselskapene for å reise kjerringa.
Europa
Det går mot lavere kortgebyrer i Europa

Kureren, 3. april 2014 - EU-parlamentet har i dag vedtatt å sette et tak på gebyrene bankene får ta ved bruk av kredittkort og vanlige betalingskort i Europa. Dette vil gjøre kortbruken billigere for bedrifter og forbrukere, og føre til større aksept av for eksempel visakort i land som Danmark og Tyskland.
- Eurokrisen - Portugal
Portugal frykter 40 prosents nedgang i befolkningen

Kureren, 3. april 2014 - Det er allerede kjent at Portugal er blitt et utflyttingsland, men nå viser ny tall at perspektivene er verre enn antatt. Antall innbyggere i Portugal kan bli redusert fra 10,5 til 6,3 millioner fram til 2060, melder landets statistiske institutt.
Brasil
Brasils fotball-VM er dårlig for økonomien

Kureren, 2. april 2014 - Brasilianeres drøm om et storslått fotball-VM, som starter den 12. juni, ser ut til å ende opp mer beskjedent enn mange hadde forestilt seg. Turistene som var forventet til Brasil er nå nedjustert til halvparten, og den håpte effekten på økonomien ser også ut til å utebli.
Chile
Chile: Bachelet øker skattene

Kureren, 2. april 2014 - Chiles nye president, Michelle Bachelet, oppfyller sitt valgløfte om en "mer sosial" beskatning. Den svært lave selskapsskatten i landet heves, mens skattetrykket minskes for chilenske arbeidstakere. Økte skatteinntekter skal brukes til å finansiere billigere høyere utdannelse.
Antarktis | Japan
Japan stanser hvalfangsten etter dom i FN-domstol

Kureren, 1. april 2014 - Japanske myndigheter kunngjorde i dag at landet stanser den såkalte forskningsfangsten av hval utenfor Antarktis. Dette skjer kun én dag etter at FNs internasjonale domstol i Haag fastslo at Japans hvalfangst ikke har vitenskapelige formål og motsatte seg å gi nye fangsttillatelser.
Rwanda
I Rwanda får 70 prosent av folket nå sin første konto

Kureren, 27. mars 2014 - Det heter "finansiell inkludering", og det er et kjernebegrep i rwandisk politikk. Målet er at 90 prosent av befolkningen innen 2020 skal ha en bankkonto og bruke den aktivt. Og på kun fire år har den finansielle inkluderingen blitt doblet i Rwanda.
Taiwan
Taiwan: Massemønstring mot handelsavtale med Kina

Kureren, 27. mars 2014 - Parlamentet i Taipei har vært okkupert i over en uke, og demonstrantene i Taiwan sier de har gitt opp dialogen med regjeringen. På søndag oppfordres det til massedemonstrasjoner over hele landet med krav om å annullere den omfattende handelsavtalen med Kina.
- Eurokrisen - Spania
En av fire unge i Spania har ikke råd til mat

Kureren, 26. mars 2014 - En av fire unge spanjoler mellom 18 og 29 år har sjelden eller aldri råd til å spise kjøtt eller fisk, viser en ny europeisk undersøkelse. Spansk ungdom er gruppen som sterkest har fått merke krisen i Europa. Men også annen europeisk ungdom har fått det verre.
- Konflikten på Krim - Ukraina
Med Krim tok Russland Ukrainas største gassfelt

Kureren, 21. mars 2014 - Kan kontroll over energiressurser ha hatt noe med russernes plutselige anneksjon av den ukrainske Krimhalvøya å gjøre? På kontinentalsokkelen utenfor Krim ligger nemlig Ukrainas største gassfelt, som ble oppdaget i 2012 og var i ferd med å overdras til vestlige oljeselskap.
- Konflikten på Krim - Russland
Nå begynner sanksjonene å svi i Russland

Kureren, 21. mars 2014 - De europeiske og amerikanske sanksjonene mot Russland kan synes små og heller symbolske, men de har allerede en treffende virkning på russisk økonomi. Og utover sanksjonene er EU og USA i ferd med å ta avgjørelser som kan svekke Russland i årtier fremover.
Aserbajdsjan
Aserbajdsjan satser på luksusturisme

Kureren, 21. mars 2014 - Aserbajdsjan er kanskje mer kjent for sine oljereserver og menneskerettsbrudd enn for å være et stort reisemål. Men nå vil myndighetene i Baku gjøre noe med dette og ønsker å tiltrekke seg mange flere reisende i de neste årene. Men kun pengesterke turister er velkomne.
Innenriks
Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge

Kureren, 20. mars 2014 - Regjeringen har godtatt endringer i EUs regelverk for regionalstøtte, som vil en sterk økning i arbeidsgiveravgiften for sentrale sektorer i nordnorsk næringsliv, innen blant annet transport, energi og finans. Næringslivet i nord og opposisjonen samles nå til protest.
Taiwan
Taiwan: Opposisjonen okkuperer parlamentet

Kureren, 19. mars 2014 - Etter at regjeringspartiet overraskende godtok en utvidet handelsavtale med Fastlands-Kina, stormet studenter parlamentet i Taiwans hovedstad Taipei. Opposisjonen på øya støtter aksjonen, og kaller avtalen med Kina "en trussel mot demokratiet på Taiwan".
Storbritannia
Ulikhetene i Storbritannia eksploderer

Kureren, 17. mars 2014 - De fem rikeste familiene i Storbritannia eier mer enn hele den fattigste femtedelen av den britiske befolkningen, avslører en ny rapport i dag. Rapporten viser hvordan ulikhetene i Storbritannia har eksplodert i de siste 20 årene.
- Konflikten på Krim - Russland | Tyskland
Merkel mener alvor: Russland vil straffes hardt

Kureren, 13. mars 2014 - Tysklands forbundskansler har hittil vært tilbakeholden med å fremme konkrete trusler mot Russland, selv om hun har pratet alvor med president Vladimir Putin ved flere anledninger. Nå synes begeret å ha rent over for Merkel, som åpenbart vil sette hardt mot hardt i Krimkrisen.
Færøyene | Innenriks
Mot løsning på fiskerikonflikten med Færøyene

Kureren, 12. mars 2014 - Norge og EU, som begge har innført handelssanksjoner mot færøysk fiskerinæring, har i dag kommet frem til en kvoteavtale for makrellfisket med Færøyene. Likevel er det fortsatt et stykke frem før sanksjonene kan heves, da en avtale om sildefisket gjenstår.
Innenriks | Vest-Sahara
Etikkrådet vil granske Oljefondets investeringer i Vest-Sahara

Kureren, 12. mars 2014 - Blant de største investeringene Oljefondet har gjort er i det franske oljeselskapet i Total. Men dette kan nå bli historie. Etikkrådet varsler en vurdering om Oljefondet bør selge seg ut av Total på grunn av selskapets lovstridige engasjement i Vest-Sahara, som er okkupert av Marokko.
Japan
Japan vil satse på atomkraft tre år etter Fukushima

Kureren, 11. mars 2014 - Tre år etter at tsunamien rammet atomkraftverket i Fukushima, varsler regjeringen at Japan nå vil satse på kjernekraften igjen. I 2012 kunngjorde den daværende regjeringen at man skrittvis ville avvikle atomkraftverkene etter Fukushima-katastrofen.
- Skatteparadiser - Bahamas
Skatteparadiset Bahamas "nær konkurs"

Kureren, 10. mars 2014 - På skatteparadiset Bahamas spør man seg nå om hva befolkningen tjener på de mange postboksselskapene på øygruppen. Staten er nemlig på konkursens rand på grunn av manglende skatteinntekter, og folket blir bedt om å betale regningen ved hjelp av en ny moms.
- Konflikten på Krim - Ukraina
EU overtar det økonomiske ansvaret for Ukraina

Kureren, 5. mars 2014 - Av de 15 milliarder dollar som Russland hadde lovt å låne Ukraina for å rette opp den akutt skakkjørte økonomien, er 12 milliarder fortsatt ikke ubetalt. Nå varsler EU at Brussel vil gi Ukraina en like stor finanshjelp, nemlig 11 milliarder euro (15 milliarder dollar).
USA
Obama foreslår skattelette for fattige og middelklassen

Kureren, 4. mars 2014 - USAs president Barack Obama vil ha nye skattelettelser for den amerikanske middelklassen og for fattige som del av budsjettforslaget for 2015, med en utgiftsramme på 3,9 billioner dollar (23,4 billioner kroner). Imens viser nye tall at inntektsulikhetene forsetter å øke i USA.

» 28.02.2014 - Roma kun fem timer fra konkurs
» 25.02.2014 - Hellas legger ned helsevesenet
» 24.02.2014 - Konkurstruede Ukraina ber Vesten om 212 milliarder
» 20.02.2014 - Ikke mer olje i Barentshavet likevel?
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 11.02.2014 - Industrien i Sveits frykter store tilbakeslag
» 06.02.2014 - Siv Jensen setter likevel ikke ned lånekravene
» 06.02.2014 - Valutakrise: Nå er det tomt for ketchup i Argentina
» 05.02.2014 - Lav kronekurs gir ny optimisme for norsk eksport
» 04.02.2014 - Danmark er europamester i kampen mot korrupsjon
» 04.02.2014 - EU-tilknytning: Den sveitsiske modellen er i spill
» 03.02.2014 - Ukraina: Oligarkene vender ryggen til Janukovitsj
» 30.01.2014 - Ukraina uten ledelse; Russland trekker støtten
» 30.01.2014 - Telenor legger 3 mrd på bordet for lisens i Burma
» 29.01.2014 - LO-forbund krever norsk EØS-utmeldelse
» 29.01.2014 - Privatisering kan gi dansk regjeringskrise
» 24.01.2014 - Folket i Armenia fryser mens russisk gass blir dyrere
» 23.01.2014 - Verdensøkonomien i vekst, men ledigheten stiger fortsatt
» 22.01.2014 - Salg av nye boliger stuper i Norge
» 22.01.2014 - Kinas elite gjemmer pengene sine i skatteparadiser

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no