Kureren - På skatteparadiset Bahamas spør man seg nå om hva befolkningen tjener på de mange postboksselskapene på øygruppen. Staten er nemlig på konkursens rand på grunn av manglende skatteinntekter, og folket blir bedt om å betale regningen ved hjelp av en ny moms.
Kureren - Lekkasjer fra flere dokumenter avslører at kinesiske forretningsmenn og landets politiske elite gjemmer formuene sine i skatteparadiser. Blant disse er svogeren til nåværende president Xi Jinping, samt sønnen og svigersønnen til tidligere statsminister Wen Jiabao.
Kureren - Nederland fremstår nå som et av de viktigste skatteparadisene i Europa, og etter hvert som skattetrykket i kriselandene i eurosonen øker, flytter storbedriftene overskuddene sine til postboksfirmaer i Amsterdam. 19 av Portugals 20 største bedrifter har gjort dette, ifølge en ny rapport.
Kureren - I Østerrike er det fortsatt en privatsak hvor mye penger du har i banken. Og mens EU har presset frem en reform som forplikter østerrikske banker til å opplyse hva utlendinger har på bok i Østerrike, gjelder bankhemmeligheten innenlands. Nå tas emnet opp i valgkampen, for første gang.
Kureren - Sveits og USA er kommet til enighet i den lange striden om informasjonsflyten om kontostanden til amerikanske borgere i sveitsiske banker. Dermed blir den rigide sveitsiske bankhemmeligheten historie, og Sveits mindre attraktivt som skatteparadis.
Kureren - Etter at de fleste skatteparadisene har sagt seg villig til utveksling av skatterelevant informasjon, varsler nå også Liechtenstein at de vil forhandle. Men Norges EFTA-partner stiller betingelser som vekker oppsyn i EU.
Kureren - Nå tettes skattehullene, også utenfor Europa. Skatteparadisene Bermuda og Caymanøyene har nå gitt etter for britisk og amerikansk press, og vil snart begynne å dele informasjon om penger som er plassert i øyenes fond og banker.
Kureren - Luxemburgske myndigheter gir utenlandske innehavere av bankinnskudd 18 måneder på å bestemme seg om de vil fortsette i landet. I 2015 vil skattemyndighetene i hjemlandet deres få informasjon om innskuddene deres.
Kureren - Eurosonen rydder opp i skatteparadisene sine. Etter at Kypros måtte legge om kursen, ga Luxemburg etter i forrige uke. Nå er det bare Østerrike som ikke vil utveksle skatteinformasjon om bankinnskudd, og Wien er kommet under sterkt press.
Kureren - Den luxemburgske finansministeren annonserer at han nå er villig til å lette på hemmeligheten om innskudd i landets banker og tilby informasjon til europeiske skattemyndigheter. Luxemburg har vært under stort press etter Kypros-krisen og "Offshoreleaks".
Kureren - En ny lekkasje om innehavere av bankkontoer i skatteparadiser avslører omfanget av dette internasjonale fenomenet. Skandalen rammer 170 land og sporer opp deler av de ca 150 billioner kronene som er på hemmelige kontoer. Det tilsvarer summen av USAs og Japans BNP.
Kureren - FNs generalsekretær Ban Ki-moon skrev seg inn i historien til Andorra da han i dag besøkte ministaten som første FN-leder og talte for parlamentet som første utlending. Men hva ville Ban egentlig i det lille taxfreelandet?
Kureren - "Kypros er en mal for Europa," sa sjefen for finansministrene i eurolandene, nederlenderen Jeroen Dijsselbloem, i et omstridt intervju, og ble tolket slik at bankinnskudd ikke lenger er trygge i noe euroland. Etter at børsene straks begynte å falle, måtte Dijsselbloem dementere.
Kureren - "Den kypriotiske forretningsmodellen" er et hett diskusjonstema i Europa. Men nå rettes søkelyset også mot eurosonens rikeste land, Luxemburg, der bankvesenet og finanssektoren utgjør en enda større andel av BNP enn på Kypros.
Kureren - Meldingene fra Kypros og fra kontinentet gjør det stadig klarere at konflikten om en krisepakke først og fremst er en konflikt om "den kypriotiske forretningsmodellen," som Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble kalte det i går.
Kureren - Etter at særlig USA har lagt stort press på Sveits for å utlevere bankinformasjon til amerikanske skattemyndigheter, er det nå USA selv som tiltrekker seg svarte utenlandske penger. USAs banker samarbeider ikke med utenlandske skattemyndigheter.
Kureren - Ministaten San Marino, omslynget av Italia, er i sitt sjette år med økonomisk tilbakegang og uten å se lys i tunnelen. Fallet skyldes krisen i Italia og at landet har blitt svartelistet av nabolandet som et skatteparadis.