Flere saker om Kina:
Nyhetsside, Kina 
Arkiv, alle saker om Kina 
Vietnam | Kina
Politikk
Vietnam sensurerer 35-årsjubileet for krigen med Kina

Kureren - Vietnamesiske medier har blitt merkverdig tause kort tid før 35-årsdagen for den svært blodige grensekrigen mellom Kina og Vietnam. Krigen ødela i mange tiår forholdene mellom de to nabolandene, og hvert jubileum har vanligvis fått bred dekning i nasjonale medier.
Kina | Filippinene
Politikk
Filippinenes president: "Asia er på randen av verdenskrig"

Kureren - Presidenten på Filippinene, Benigno Aquino, sammenlikner dagens situasjon i Øst-Asia med forholdene i Europa rett før Andre verdenskrig. Han advarer særlig mot Kinas aggressive utenrikspolitikk. Også Japan har nylig advart mot krigsfaren i regionen.
Kina
- Skatteparadiser - Økonomi
Kinas elite gjemmer pengene sine i skatteparadiser

Kureren - Lekkasjer fra flere dokumenter avslører at kinesiske forretningsmenn og landets politiske elite gjemmer formuene sine i skatteparadiser. Blant disse er svogeren til nåværende president Xi Jinping, samt sønnen og svigersønnen til tidligere statsminister Wen Jiabao.
Kina
Økonomi
Kina registrerer sin laveste vekst på 14 år

Kureren - Kinas økonomi vokste med 7,7 prosent i fjor. Selv om dette er 0,2 prosent høyere enn forventet, er fjorårets vekst den laveste i landet på 14 år, viser nye tall fra kinesiske myndigheter. Også Kinas eksport sank overraskende i fjor.
Kina | Innenriks
Politikk
Norge bøyer av for Kina under Dalai Lamas besøk

Kureren - Dalai Lama er invitert til Norge i mai i forbindelse med at det er 25 år siden han fikk Nobels fredspris. I helgen var hans representant i Norge for å forbedre norgesbesøket. Men han fikk ikke møte representanter for den norske regjeringen, som åpenbart ikke ønsker å irritere Kina.

» Kina ønsker frihandelsavtale med EU
» Kinas kommunistparti avskaffer arbeidsleirene
» Nå meisles Kinas kurs for de neste fem årene
» Kina bruker 2000 ansatte for å overvåke Internet
» Turistlov påbyr kinesere å oppføre seg i utlandet


Kurerens magasin
Reportasjer om Kina
Kina | Europa
Viten | Økonomi
"Kinesiske investorer ikke så ille som antatt"

Kureren - Frykten er stor hos mange når kinesiske investorer ønsker å kjøpe opp et europeisk firma. Er de bare ute etter å tømme firmaet for patenter og kunnskap for så å flytte driften til Kina? En tysk studie viser at det som regel er motsatt.

Les mer


Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no