Mer reise:
Nyhetsside 
Arkiv, reise
 

Cuba
Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.
Libanon
Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.
Innenriks | Verden
Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.
Spania
Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.
Sør-Korea
Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.
Portugal
Portugal
Rekordvekst i turisme til Portugal

Kureren - Etter mange år med finanskrise kommer det endelig gode nyheter fra Portugal. I begynnelsen av året har landet har fått en sterk vekst i antall turister. Og dette gir en rekordvekst i reiselivsinntekter, fem ganger høyere enn i nabolandet Spania.
Peru
Peru
Peru oppdages som gourmetland

Kureren - Det latinamerikanske kjøkkenet er ikke viden kjent for sine store høyder. Hittil. For ett av de nye in-kjøkkenene er nemlig det peruanske, skal man tro "hemmelige tips" i reiselivets bransjemedier.
Qatar
Qatar
Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom

Kureren - Turismen til Gulf-staten Qatar boomer som aldri før, med en omsetning på 55 milliarder kroner for den samlede bransjen i fjor. Men ikke uten en pris: Alene de prosjektene som er i gang innebærer investeringer på 65 milliarder kroner.
Russland
Russland
Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv

Kureren - Putins Russland, egentlig et fantastisk reisemål, har mistet internasjonal troverdighet i en rasende fart, til stor frustrasjon for reiselivet i landet. Nå satser man på billigflyselskapene for å reise kjerringa.
Senegal
Senegal
Senegal avskaffer dyrt visum

Kureren - Det nye biometriske visumet til Senegal ble feiret som en teknisk innovasjon da det ble lansert i 2013. Men den dyre og tidkrevende prosedyren viste seg raskt å være mer til bry enn til nytte. Nå blir det avskaffet igjen, per presidentdekret.
Tsjekkia
Tsjekkia
Tsjekkia satser på løpende turister

Kureren - Den som vil holde seg i form i ferien bør kanskje vurdere å løpe rundt i Tsjekkia. Det sentraleuropeiske landet markedsfører seg som verdens ledende "running destination", med størst antall anerkjente gateløp.
Gabon
Gabon
Økoturisme: Gabon feirer løvenes tilbakekomst

Kureren - I noen land jager de ulven over grensa, i andre frykter de tigerens utbredelse. I Gabon har man et annet forhold til rovdyr, selv de som beviselig kan være farlige for mennesker: Løvenes overraskende tilbakekomst blir feiret som en stor mulighet.
Europa
Europa
Det går mot lavere kortgebyrer i Europa

Kureren - EU-parlamentet har i dag vedtatt å sette et tak på gebyrene bankene får ta ved bruk av kredittkort og vanlige betalingskort i Europa. Dette vil gjøre kortbruken billigere for bedrifter og forbrukere, og føre til større aksept av for eksempel visakort i land som Danmark og Tyskland.
Brasil
Brasil
Brasils fotball-VM er dårlig for økonomien

Kureren - Brasilianeres drøm om et storslått fotball-VM, som starter den 12. juni, ser ut til å ende opp mer beskjedent enn mange hadde forestilt seg. Turistene som var forventet til Brasil er nå nedjustert til halvparten, og den håpte effekten på økonomien ser også ut til å utebli.
Spania
Spania
Massestrøm av turister til "Den hellige gral" i Spania

Kureren - Spanske eksperter har angivelig funnet Den hellige gral. Begeret, som Jesus skal ha drukket av under sitt siste måltid, er i en kirke i Nord-Spania. Men strømmen av turister til basilikaen i den spanske byen León ble over natten så stor at "gralen" ikke lenger kan stilles ut.
Aserbajdsjan
Aserbajdsjan
Aserbajdsjan satser på luksusturisme

Kureren - Aserbajdsjan er kanskje mer kjent for sine oljereserver og menneskerettsbrudd enn for å være et stort reisemål. Men nå vil myndighetene i Baku gjøre noe med dette og ønsker å tiltrekke seg mange flere reisende i de neste årene. Men kun pengesterke turister er velkomne.
Nederland
Nederland
Narkoturisme: Amsterdam stenger coffeeshoppene

Kureren - Myndighetene i Amsterdam ønsker å kvitte seg med imaget som et hasjparadis og et fristed for rusbrukere. Rundt halvparten av coffeeshoppene i Amsterdam sentrum blir nå tvunget til å stenge. Og det samme skjer også i resten av Nederland på grunn av den nye narkopolitikken.
Danmark
Danmark
Danskene ønsker ikke flere norske turister

Kureren - Slagordet "Det er dejlig å være norsk - i Danmark" synes utdatert. I hvert fall ifølge resultatene i ny undersøkelse blant 2.000 innbyggere ved danskekysten, der over 42 prosent ikke ønsker flere turister. Og respondentene peker særlig på nordmenn som de minst ønskede besøkende.
Innenriks | Irland
Innenriks | Irland
Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland

Kureren - Irske myndigheter har nå utstedt driftstillatelse og lisens til Norwegians heleide datterselskap Norwegian Air International Limited, som har administrasjonskontorer i Dublin. Dermed kan deler av det norske flyselskapet flagge ut til Irland.
India
India
Fra i høst blir det enklere å reise til India

Kureren - Den indiske regjeringen ønsker nå å prøve å fremme turismen gjennom en oppmykning av visumpolitikken. Derfor vil innbyggerne fra 180 land, deriblant Norge, fra i høst dra nytte av det nye automatiske visumet, som man kan kjøpe ved ankomst til landet.

» Antall norske flypassasjerer doblet seg på 20 år
» Flyselskapene forlater Venezuela og isolerer landet
» Reisetrend: Nordmenn er blitt "gjerrige og snobbete" på ferie
» Norwegian vil operere langdistanserutene fra Barcelona
» Dubai vant: Får arrangere Expo 2020
» Oman åpner seg for boomende turisme
» Miljøpartiets budsjett: 4800 kr ekstra for familietur til Syden
» USA åpner for mobilbruk i fly; bransjen sier nei
» Egypt fornyer museene for å få turistene tilbake
» Tyskland er det raskest voksende reisemålet i EuropaKurerens magasin
Reportasjer om reise
Bosnia-Hercegovina
Bosnia-Hercegovina
Å spise ute i Sarajevo: Pur matglede

Kureren - Sarajevo er fortsatt et førsteklasses reisemål for autentisk verdensmat - altså der lokale spesialiteter og delikatesser tilbys i rikere monn enn enhetlige internasjonale retter. Fra fast food til forhåndsbestilt mat; nesten alt på menyen har bosniske røtter og en bosnisk vri. En vri som er verdt en tur.

Les mer

Bosnia-Hercegovina
Bosnia-Hercegovina
Bosnisk cuisine: Smaksbomber utenfor EU-standard

Kureren - "Bosnia og Hercegovina" - for de fleste av oss hefter det en del forestillinger om dette Balkan-landet, mange av dem feilaktige. Og at det bosniske kjøkkenet skulle være verdt en reise i seg selv, er ikke blant de mest kjente forestillingene. Likevel er det en kjensgjerning.

Les mer

Serbia
Serbia
Beograd: Balkans fyrige mathovedstad

Kureren - Det er lett å bli begeistret på restaurant i Beograd når selv hurtigmaten er en fest. Blant shabby-chique lokaler, illegale husbåtrestauranter og glorete palasser for de nyrike er det overflod av autentiske matopplevelser man kun kan få i nettopp Serbias hovedstad.

Les mer

Serbia
Serbia
Det serbiske kjøkkenet: Grill- og grytemesterne

Kureren - Fyrig Balkan-mat, med masse chili og paprika, det er klisjeen om det serbiske kjøkkenet. Det finnes, men det er et unntak, både historisk og i nåtiden. Likevel er det serbiske kjøkkenet utvilsomt et av Europas beste og mest varierte. Grill, gryter og bakst står i fokus, i hvert fall i dag.

Les mer

Seychellene
Seychellene
Silhouette, øya menneskene aldri greide å temme

Kureren - Helt siden 1700-tallet har bønder, plantasjeeiere, kolonialister, statsforetak og nå reiselivet prøvd å temme den tredje største øya på Seychellene, Silhouette. Men naturen har alltid vært sterkere og slått tilbake alle forsøk.

Les mer

Seychellene
Seychellene
Seychellenes kreolske kjøkken: Man tager en blekksprut ..

Kureren - På markedet i Seychellenes hovedstad Victoria får man raskt demonstrert kvantiteten og kvaliteten på råvarene man trenger for en kreativ kreolsk matrett. Fiskearter de fleste aldri har sett før og titalls typer av høyst forskjellige chilier setter scenen.

Les mer

Europa
Europa
De store kunstutstillingene i Europa i 2013

Kureren - Mens vi her i Norge feirer Munch-jubileum med en stor utstilling, har de store museene i Europa også mye å tilby i 2013, særlig når det gjelder surrealisme og det gamle Egypt. Det ser ut som om den store Salvador Dalí-utstillingen i Madrid blir blant årets største suksesser, men også Paris, Berlin og London har godbiter.

Les mer

Forente arabiske emirater
Forente arabiske emirater
Emiratet uten plastikk: Ras al Khaimah

Kureren - Ras al Khaimah presenterer seg selv som "det neste store reisemålet" i De forente arabiske emirater. Men det skal ikke skje kun ved hjelp av fornøyelsesparker og gedigne shoppingsentre. Arkeologien og de gamle kulturskattene skal stå i fokus.

Les mer

Argentina
Argentina
Argentinas Atlantis stiger opp igjen

Kureren - Da kurbadet Epecuén i Argentina begynte å nå verdensry for sin unike vannkvalitet, var det brått slutt. I 1985 oversvømte det mineralholdige vannet, som hadde gitt Epecuén enorme turismeinntekter, byen selv. Nå, tiår etter, dukker byen opp igjen. Einstøingen Pablo Novak opplevde hele syklusen.

Les mer

Vatikanet | Italia
Vatikanet | Italia
Hvordan redde Det sixtinske kapell?

Kureren - Skal du til Vatikanet, må du ha tålmodighet. Vatikanet har bestemt at turister skal avstøves og avkjøles før de går inn i Michelangelos 500 år gamle kapell. Målet med hygienetiltaket er å beskytte maleriene, som er truet av over fem millioner besøkende hvert år, gjennomsnittlig 20.000 per dag.

Les mer


» Vinstormakten Georgia
» Tapasmetropolen Granada
» 48 timer i Lisboa
» Burkina Faso får sin storslåtte opera

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no