See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 10.04.2015 - Peru oppdages som gourmetland
» 03.10.2013 - USA er stengt: Turistene er forbannet











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Europa viser vei, USA kommer etter: Mobilbruk i fly
© Sapient Iguana/GNU/Kureren
Reise - USA

USA åpner for mobilbruk i fly; bransjen sier nei

Amerikansk kabinpersonal er mot bruk av mobiltelefoner i fly

© Guan/GNU/Kureren
Kureren, 22. november 2013
- Etter at EU forrige uke ga grønt lys til flyselskapene for tilkobling til 3G- og 4G-tjenester på flyturer etter at flyet har nådd 10.000 fot, er amerikanske myndigheter nå også åpne for dette. Men forslaget møter motstand fra flyselskapene og kabinpersonalet.

Det var mange i USA som hadde ventet på nyheten etter at Europa viste vei. For en uke siden vedtok EU-kommisjonen å tillate passasjerene å bruke trådløs teknologi under flyreiser.

Dette betyr at flyselskapene fra nå av kan tilby bruk av mobiltelefon i luften som kobler seg til 3G (UMTS) og 4G (LTE) over 10.000 fot og i europeisk luftrom. Så langt var det bare tillatt å tilby 2G (GSM) på flygninger innen EU.

Ifølge EU-kommisjonen betyr dette at flyselskapene kan fra nå tilby disse tjenestene til priser som de selv fastsetter.

Brukere vil da ikke lenger koble seg til bakkestasjoner som er spredd over hele EU-territoriet, slik det har vært til nå. Flyselskapene skal selv være ansvarlige for å installere utstyr og antenner med satellittforbindelse i flyene, slik at passasjerene er koblet opp til systemet installert i flyet.

I går kom det amerikanske teletilsynet, Federal Communications Commission (FCC), etter med et lignende vedtak. Også i USA skal det bli lov for flyselskapene å legge til rette for bruk av mobiltelefon under flyreiser i amerikansk luftrom.

"I dag kommer vi med et forslag om å utvide forbrukernes tilgang og valg av mobiltjenester i flyet. Moderne teknologier kan tilby mobiltelefontjenester i luften både sikkert og pålitelig, og tiden er kommet for å revurdere de utdaterte og restriktive reglene våre," sier teletilsynets leder Tom Wheeler i en pressemelding.

Motstand i industrien
Men det vil likevel ta minst et år før passasjerene faktisk får lov til å bruke mobilen i amerikanske fly. For det første må det amerikanske Federal Aviation Administration gi sin godkjenning til Wheelers forslag. I tillegg må de amerikanske flyselskapene selv bestemme om de vil tillate passasjerene sine å bruke mobilen og om de vil tilpasse flyene med nytt utstyr.

Om og når dette vil skje, er usikkert. Delta Airlines har kunngjort at de ikke kommer til å tillate mobilsamtaler under flyreiser, selv om FCCs forslag skulle bli godkjent. Grunnen var "overveldende negative tilbakemeldinger" fra kundene etter at flyselskapet hadde foretatt intervjuer.

Også andre amerikanske flyselskap som United Continental og Southwest Airlines har i det siste uttrykt sin skepsis og viser til at kundene ikke ønsker dette.

Det antas at selskapene er skeptiske til høye investeringer i luftflåten, der hvert enkelt fly må omrustes for å kunne tilby mobiltjenester. I tillegg forventes det høyere kostnader til kabinpersonalet, som må kontrollere at digitale apparater er avslått ved avgang og landing.

Det samme påpeker også den amerikanske fagforeningen for kabinpersonal, som nå uttrykker sin bekymring over hvordan dette kan organiseres.

Personalet mener blant annet at mobilsamtaler vil kunne forsinke mulige redningstiltak i tilfelle krisesituasjoner. Videre hevder de at den foreslåtte ordningen vil bety et enormt ansvar for den enkelte flyvert, siden de må påse at ingen er tilkoblet mobilnettet under flyets avgang og landing. Dermed vil også sikkerheten bli mindre, påstås det.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no