Flere saker om USA:
Nyhetsside, USA 
Arkiv, alle saker om USA 
USA
Politikk | Økonomi
Obama foreslår skattelette for fattige og middelklassen

Kureren - USAs president Barack Obama vil ha nye skattelettelser for den amerikanske middelklassen og for fattige som del av budsjettforslaget for 2015, med en utgiftsramme på 3,9 billioner dollar (23,4 billioner kroner). Imens viser nye tall at inntektsulikhetene forsetter å øke i USA.
USA
Kultur
George W. Bush forbereder sin første maleriutstilling

Kureren - USAs tidligere president George W. Bush har allerede fått sin plass i historien på grunn av "krigen mot terror". Men han vil kanskje bli husket for flere ting. Nå driver Bush med oljemaling, og i april kommer han med sin første maleriutstilling. I USA er forventingene store.
Afghanistan | USA
Politikk
USA planlegger full tilbaketrekking fra Afghanistan i år

Kureren - USAs president Barack Obama ba i dag forsvarsstaben sin om å forberede en rask evakuering av alle styrker fra Afghanistan innen årets slutt. Ifølge Obama vil USA trekke seg ut av landet dersom en svært forsinket bilateral sikkerhetsavtale ikke skrives under.
USA
Samfunn | Viten
20 barn blir skutt på i USA, hver eneste dag

Kureren - Hver eneste dag blir 20 barn i USA såret av skuddvåpen og må behandles på sykehus, ifølge ny en ny rapport. I løpet av 2009 var det 7.391 sykehusinnleggelser med skuddskader der ofrene var under 20 år, og seks prosent av disse pasientene døde av skuddskadene.
USA
Politikk | Viten
USA: Republikanerne blir et kreasjonistisk parti

Kureren - Den første langtidsstudien om utbredelsen av kreasjonismen - troen på at Gud skapte verden og at evolusjonen ikke har forekommet - bekrefter at denne er på fremmarsj i USA. Samtidig viser den at USA blir stadig mer polarisert og at kreasjonistene samler seg i det republikanske partiet.

» Demokrater og republikanere enige om 2-års budsjett
» 70 prosent av Hollywoods stumfilmer er tapt
» USA åpner for mobilbruk i fly; bransjen sier nei
» USA: 3.200 småkriminelle fengslet med livstidsdommer
» Denne colaen kan bli solgt for 400 millioner kr


Kurerens magasin
Reportasjer om USA
USA
Debatt | Politikk
Kronikk: Endeløs krig og forsvarsindustriens lobby i USA

Kronikk, Kureren - I januar 1961 advarte USAs avtroppende president Dwight Eisenhower nasjonen mot det han anså som en av de største truslene mot USA: Det forsvarsindustrielle komplekset, som besto av militære kontraktører og lobbyister, og deres behov for en endeløs krigstilstand. Professor Jonathan Turley* forklarer hvordan situasjonen er nå.

Les mer


Samfunn | Viten
Urbanisme: Villdyrene slår tilbake

Kureren - Villsvinene streifer omkring i Berlin sentrum. En flokk dådyr beiter fredelig i en park i downtown London. I Chicagos forsteder jakter prærieulv på vaskebjørn. Det som høres ut som scener fra en spillefilm om livet etter en katastrofe er allerede realiteten i Europas og Nord-Amerikas grønne storbyer.

Les mer


Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no