Midtøsten, Landsider

Bahrain | Forente arabiske emirater | Irak | Iran | Israel | Jemen | Kuwait | Libanon | Oman | Palestina* | Qatar | Saudi-Arabia | Syria

* ikke selvstendig eller ikke anerkjent
Libanon
Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.
Qatar
Qatar
Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom

Kureren - Turismen til Gulf-staten Qatar boomer som aldri før, med en omsetning på 55 milliarder kroner for den samlede bransjen i fjor. Men ikke uten en pris: Alene de prosjektene som er i gang innebærer investeringer på 65 milliarder kroner.
Israel
Israel
2300 år gammel landsby oppdaget i Israel

Kureren - Da det statlige israelske gasselskapet designet en 35 kilometer lang gassrørledning utenfor Jerusalem, forventet man ikke å finne en arkeologisk hindring. Mens arbeidene pågikk ble det oppdaget en 2300 år gammel landsby som myndighetene nå vil gjøre om til en ny turistattraksjon.
Palestina
Palestina
"Århundrets arkeologiske funn" i Gaza

Kureren - I sjøen utenfor Gaza har en lokal fisker funnet en 500 kilo tung gresk bronsestatue av guden Apollon. Statuen på 1,8 meter er fra mellom 400-100 f.Kr. Funnet har en stor historisk betydning da det ikke finnes andre eksempler av klassiske greske statuer i denne størrelsen som ikke er laget i stein.
Libanon
Libanon
Ny regjering etter 10 måneders kaos i Libanon

Kureren - Alle partiene har nå samlet seg rundt Tammam Salam som ny statsminister, etter at han i over ti måneder har forsøkt å stable en ny regjering på beina. Krigen i Syria har ført til en nærmest permanent krise i Libanon, som er nær ved å bli dratt med i dragsuget.
Jemen
Jemen
Jemen blir en føderal republikk med seks regioner

Kureren - Det går sakte med å skape en ny, demokratisk republikk i konfliktfulle Jemen sør på Den arabiske halvøy etter en delseier for den arabiske våren i landet. Men "nasjonaldialogen" er i full gang, og nå har man sikret gjennomslag for at regionene skal få større selvstyre.
Syria
- Slaget om Syria - Syria
"Assad-regimet river ned boligene til motstanderne"

Kureren - Det syriske regimet har revet ned hele bydeler der opposisjonen bor. Mellom 2012 og 2013 har regjeringen "på en ulovlig og bevisst måte" revet tusenvis av boliger i byene Damaskus og Hama, med den hensikt til å "straffe lokalsamfunn som er mistenkt for å støtte opprørerne."
Syria | Tyskland
- Slaget om Syria - Syria | Tyskland
Syrias kjemivåpen uskadeliggjøres i Tyskland

Kureren - Tyskland tar på seg det oppdraget Norge opprinnelig var blitt bedt om å utføre. Utenriksminister Frank-Walter Steinmeier annonserer at kjemikaliene vil behandles i Munster i Nord-Tyskland, da dette var en plikt "ingen kan nekte å utføre."
Iran
Iran
Nå er det forbudt å chatte i Iran

Kureren - Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, har på sin hjemmeside utstedt en fatwa som forbyr unge menn og kvinner som ikke kjenner hverandre å småsnakke over internettet. Grunnen til dette er enkel: Ifølge den iranske lederen er dette "umoralsk".
Syria | Innenriks
- Slaget om Syria - Syria | Innenriks
Norsk fregatt med i første frakt av kjemiske våpen fra Syria

Kureren - Prosessen med å frakte Syrias kjemivåpen ut for destruksjon er i gang etter at den første lasten med våpenkomponenter i dag har forlatt havnebyen Latakia. Danmark og Norge gjennomførte transporten fra Syria, sammen med deltagelse fra andre land.
Etiopia | Saudi-Arabia
Etiopia | Saudi-Arabia
Saudi-Arabia har kastet ut 120.000 etiopiere

Kureren - Operasjonen med hjemsendelse av arbeidsinnvandrere til Saudi-Arabia viser seg å bli langt større enn noen hadde regnet med. På kun én måned har over 120.000 etiopiske gjestearbeidere som ikke klarte å få gyldige papirer hos saudiske myndigheter blitt utvist og hjemsendt.
Jemen
Jemen
Jemen inn i WTO etter 13 års forhandlinger

Kureren - Verdens handelsorganisasjon (WTO) godkjente i dag medlemskapet til Jemen i den globale organisasjonen, etter hele 13 år med forhandlinger for å få slippe inn i varmen. Jemens offisielle inntreden i organisasjonen blir ved årsskiftet.
Forente arabiske emirater
Forente arabiske emirater
Dubai vant: Får arrangere Expo 2020

Kureren - Myndighetene i Emiratene jubler etter at Dubai er blitt valgt til å arrangere Verdensutstillingen i 2020. São Paulo i Brasil, Izmir i Tyrkia og Jekaterinburg i Russland var konkurrentene som nådde den siste etappen av løpet. Dubai håper på hele 25 millioner besøkende.
Oman
Oman
Oman åpner seg for boomende turisme

Kureren - Sultanatet Oman øst på Den arabiske halvøy er et av verdens raskest voksende reisemål. Ørkenlandet med en rikholdig kulturhistorie satser sterkt på turismen, som er Omans største vektsnæring. Det bygges hoteller i stor takt, men det er fortsatt ikke nok.
Israel
Israel
3700 år gammel vinkjeller funnet

Kureren - For 3700 år siden var det hungersnød i Kanaan og jødene så seg nødt til å utvandre til Egypt, ifølge Bibelen. Men arkeologer kan nå påvise at det også var noen som badet i luksus i gamle Kanaan. I Tel Kabri, nord i Israel, avdekker de en 3700 år gammel vinkjeller.
Innenriks | Syria
- Slaget om Syria - Innenriks | Syria
Norsk støtte til syrisk våpendestruksjon likevel

Kureren - Regjeringen og opposisjonen har enet seg om likevel å gi en begrenset støtte til FNs destruksjon av kjemiske våpen i Syria. Det dreier seg i første rekke om hjelp til skipstransport av våpnene med militær eskorte, ifølge utenriksminister Børge Brende.
Saudi-Arabia
Saudi-Arabia
5 millioner risikerer utvisning fra Saudi-Arabia

Kureren - Saudi-Arabia går grundigere til verks enn andre når myndighetene nå prøver å rydde opp i den massive illegale innvandringen til kongedømmet. Millioner kan rammes, og store mengder arbeidskraft har allerede forlatt landet, slik at mange bransjer begynner å gå i stå.
Pakistan | Saudi-Arabia
Pakistan | Saudi-Arabia
"Saudi-Arabia har atombomber på lager i Pakistan"

Kureren - Flere kilder skal bekrefte at Saudi-Arabia så godt som har kjøpt og betalt for flere atombomber produsert i Pakistan, mens kongedømmet allerede har egnede bæreraketter utplassert hjemme. Bombene skal utplasseres "straks Iran får atombomber," heter det.
Israel
Israel
Israel: Lieberman frikjent, blir utenriksminister igjen

Kureren - Omstridte Avigdor Lieberman vil gjenutnevnes som Israels utenriksminister "neste uke" etter at han måtte forlate posten i desember 2012 på grunn av korrupsjonsanklager. Lieberman, som ofte omtales som "høyreekstrem", ble i dag frikjent for alle anklagene mot ham.
Syria
Syria
Polioutbrudd i Syria kan spre seg i hele Midtøsten

Kureren - Tusenvis av barn i Syria er ikke vaksinert mot polio på grunn av krigshandlingene i landet, og nå fastslås det at minst ti barn er smittet av den nesten utryddede sykdommen. Og med de store flyktningstrømmene i og ut av Syria, er det fare for en epidemi.

» Hun utpekes til den mest innflytelsesrike personen i kunstverden
» Kvinnerettigheter: "Hvem tror Saudi-Arabia at de lurer?"
» Saudi-Arabia valgt til Sikkerhetsrådet: Takker nei
» Irak-krigen kostet en halv million liv
» "Arafat ble ikke drept med polonium"
» To millioner pilegrimer samles i Mekka
» Gulf-landene planlegger å homoteste turistene
» Iran henretter 50 fanger på to uker
» Iranere spotter over Netanjahus jeansutspill
» "VM i Qatar vil koste 4000 arbeidere livet"
» Raftoprisen går til regimekritikere i Bahrain
» Irans president skuffer i FN-tale
» Saudi-Arabias kvinner lanserer ny kampanje for å få lov til å kjøre
» Norge tar likevel imot 1000 syriske flyktninger
» Obama og Irans president "i personlig dialog"


Kurerens Midtøstenmagasin

Forente arabiske emirater
Forente arabiske emirater
Emiratet uten plastikk: Ras al Khaimah

Kureren - Ras al Khaimah presenterer seg selv som "det neste store reisemålet" i De forente arabiske emirater. Men det skal ikke skje kun ved hjelp av fornøyelsesparker og gedigne shoppingsentre. Arkeologien og de gamle kulturskattene skal stå i fokus.

Les mer

Frankrike | Qatar
Frankrike | Qatar
Qatarstrofe: "Petrodollar og Sarkozy skaffet Qatar fotball-VM"

Kureren - En fransk magasin hevder at landets tidligere president, Nicolas Sarkozy, lederen i det europeiske fotballforbundet (UEFA), Michel Platini, og statsministeren av Qatar, Hamad Al Thani, avtalte stemmekjøp før valget av vertsland for VM i 2022. Skandalen er allerede kjent som Qatargate.

Les merNyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no