Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.
Kureren - Turismen til Gulf-staten Qatar boomer som aldri før, med en omsetning på 55 milliarder kroner for den samlede bransjen i fjor. Men ikke uten en pris: Alene de prosjektene som er i gang innebærer investeringer på 65 milliarder kroner.
Kureren - Da det statlige israelske gasselskapet designet en 35 kilometer lang gassrørledning utenfor Jerusalem, forventet man ikke å finne en arkeologisk hindring. Mens arbeidene pågikk ble det oppdaget en 2300 år gammel landsby som myndighetene nå vil gjøre om til en ny turistattraksjon.
Kureren - I sjøen utenfor Gaza har en lokal fisker funnet en 500 kilo tung gresk bronsestatue av guden Apollon. Statuen på 1,8 meter er fra mellom 400-100 f.Kr. Funnet har en stor historisk betydning da det ikke finnes andre eksempler av klassiske greske statuer i denne størrelsen som ikke er laget i stein.
Kureren - Alle partiene har nå samlet seg rundt Tammam Salam som ny statsminister, etter at han i over ti måneder har forsøkt å stable en ny regjering på beina. Krigen i Syria har ført til en nærmest permanent krise i Libanon, som er nær ved å bli dratt med i dragsuget.
Kureren - Det går sakte med å skape en ny, demokratisk republikk i konfliktfulle Jemen sør på Den arabiske halvøy etter en delseier for den arabiske våren i landet. Men "nasjonaldialogen" er i full gang, og nå har man sikret gjennomslag for at regionene skal få større selvstyre.
Kureren - Det syriske regimet har revet ned hele bydeler der opposisjonen bor. Mellom 2012 og 2013 har regjeringen "på en ulovlig og bevisst måte" revet tusenvis av boliger i byene Damaskus og Hama, med den hensikt til å "straffe lokalsamfunn som er mistenkt for å støtte opprørerne."
Kureren - Tyskland tar på seg det oppdraget Norge opprinnelig var blitt bedt om å utføre. Utenriksminister Frank-Walter Steinmeier annonserer at kjemikaliene vil behandles i Munster i Nord-Tyskland, da dette var en plikt "ingen kan nekte å utføre."
Kureren - Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, har på sin hjemmeside utstedt en fatwa som forbyr unge menn og kvinner som ikke kjenner hverandre å småsnakke over internettet. Grunnen til dette er enkel: Ifølge den iranske lederen er dette "umoralsk".
Kureren - Prosessen med å frakte Syrias kjemivåpen ut for destruksjon er i gang etter at den første lasten med våpenkomponenter i dag har forlatt havnebyen Latakia. Danmark og Norge gjennomførte transporten fra Syria, sammen med deltagelse fra andre land.
Kureren - Operasjonen med hjemsendelse av arbeidsinnvandrere til Saudi-Arabia viser seg å bli langt større enn noen hadde regnet med. På kun én måned har over 120.000 etiopiske gjestearbeidere som ikke klarte å få gyldige papirer hos saudiske myndigheter blitt utvist og hjemsendt.
Kureren - Verdens handelsorganisasjon (WTO) godkjente i dag medlemskapet til Jemen i den globale organisasjonen, etter hele 13 år med forhandlinger for å få slippe inn i varmen. Jemens offisielle inntreden i organisasjonen blir ved årsskiftet.
Kureren - Myndighetene i Emiratene jubler etter at Dubai er blitt valgt til å arrangere Verdensutstillingen i 2020. São Paulo i Brasil, Izmir i Tyrkia og Jekaterinburg i Russland var konkurrentene som nådde den siste etappen av løpet. Dubai håper på hele 25 millioner besøkende.
Kureren - Sultanatet Oman øst på Den arabiske halvøy er et av verdens raskest voksende reisemål. Ørkenlandet med en rikholdig kulturhistorie satser sterkt på turismen, som er Omans største vektsnæring. Det bygges hoteller i stor takt, men det er fortsatt ikke nok.
Kureren - For 3700 år siden var det hungersnød i Kanaan og jødene så seg nødt til å utvandre til Egypt, ifølge Bibelen. Men arkeologer kan nå påvise at det også var noen som badet i luksus i gamle Kanaan. I Tel Kabri, nord i Israel, avdekker de en 3700 år gammel vinkjeller.
Kureren - Regjeringen og opposisjonen har enet seg om likevel å gi en begrenset støtte til FNs destruksjon av kjemiske våpen i Syria. Det dreier seg i første rekke om hjelp til skipstransport av våpnene med militær eskorte, ifølge utenriksminister Børge Brende.
Kureren - Saudi-Arabia går grundigere til verks enn andre når myndighetene nå prøver å rydde opp i den massive illegale innvandringen til kongedømmet. Millioner kan rammes, og store mengder arbeidskraft har allerede forlatt landet, slik at mange bransjer begynner å gå i stå.
Kureren - Flere kilder skal bekrefte at Saudi-Arabia så godt som har kjøpt og betalt for flere atombomber produsert i Pakistan, mens kongedømmet allerede har egnede bæreraketter utplassert hjemme. Bombene skal utplasseres "straks Iran får atombomber," heter det.
Kureren - Omstridte Avigdor Lieberman vil gjenutnevnes som Israels utenriksminister "neste uke" etter at han måtte forlate posten i desember 2012 på grunn av korrupsjonsanklager. Lieberman, som ofte omtales som "høyreekstrem", ble i dag frikjent for alle anklagene mot ham.
Kureren - Tusenvis av barn i Syria er ikke vaksinert mot polio på grunn av krigshandlingene i landet, og nå fastslås det at minst ti barn er smittet av den nesten utryddede sykdommen. Og med de store flyktningstrømmene i og ut av Syria, er det fare for en epidemi.
Kureren - Ras al Khaimah presenterer seg selv som "det neste store reisemålet" i De forente arabiske emirater. Men det skal ikke skje kun ved hjelp av fornøyelsesparker og gedigne shoppingsentre. Arkeologien og de gamle kulturskattene skal stå i fokus.
Kureren - En fransk magasin hevder at landets tidligere president, Nicolas Sarkozy, lederen i det europeiske fotballforbundet (UEFA), Michel Platini, og statsministeren av Qatar, Hamad Al Thani, avtalte stemmekjøp før valget av vertsland for VM i 2022. Skandalen er allerede kjent som Qatargate.