Flere saker om Tyskland:
Nyhetsside, Tyskland 
Arkiv, alle saker om Tyskland 
Russland | Tyskland
- Konflikten på Krim - Politikk | Økonomi
Merkel mener alvor: Russland vil straffes hardt

Kureren - Tysklands forbundskansler har hittil vært tilbakeholden med å fremme konkrete trusler mot Russland, selv om hun har pratet alvor med president Vladimir Putin ved flere anledninger. Nå synes begeret å ha rent over for Merkel, som åpenbart vil sette hardt mot hardt i Krimkrisen.
Tyskland | Innenriks
Samfunn
Tysk presse: Norsk "hvalskandale" på Grüne Woche i Berlin

Kureren - Den norske delegasjonen på Grüne Woche, verdens største matmesse, har fått uventet oppmerksomhet. Tysk toll beslagla hvalkjøtt som en norsk stand solgte mens delegasjon ikke visste at det er ulovig å eksportere hvalkjøtt. "Hvalskandalen" gjør sin seiersgang i tysk presse.
Tyskland
Samfunn
Stort flertall for aktiv dødshjelp i Tyskland

Kureren - I tysk politikk har aktiv dødshjelp nærmest vært et ikke-tema, selv om dette er lov i flere av nabolandene. I befolkningen er det derimot et stort ønske om at dette blir tatt opp i den politiske debatten. Og hele 70 prosent ønsker seg retten til å be om aktiv dødshjelp.
Tyskland
Kultur
Nobelprisvinner Günter Grass gir seg

Kureren - Alderen begynner å påvirke arbeidet til nobelprisvinner Günter Grass. Den tyske forfatteren har bekreftet at helsen hindrer ham i å være i stand til å fungere som før, og derfor antar at han ikke kommer til å være i stand til å publisere flere romaner.
Tyskland
Samfunn
Homovennlig læreplan møter motstand i Tyskland

Kureren - Liberale tyskere sier seg overrasket over støyen i den katolske delstaten Baden-Württemberg, der det er blitt et voldsomt folkelig engasjement mot den nye, planlagte læreplanen. Ifølge planen skal seksuelle minoriteter fremstilles som likeverdige i undervisningen.

» Syrias kjemivåpen uskadeliggjøres i Tyskland
» Dette er planene til Tysklands nye regjering
» Tyske NPD: "Andre raser er fremmedlegemer"
» Ny utstilling om Willy Brandt i Oslo
» Ny regjering: Tyskland får minstelønn og høyere pensjon


Kurerens magasin
Reportasjer om Tyskland
Tyskland
Viten | Økonomi
Comeback for kullkraftverk i Tyskland

Kureren - Da tyskerne begynte å skru av atomkraftverkene sine, var det mange i Norge som håpte at tiden for de store gasskraftverkene var kommet. Men gasskraften lønner seg ikke, den er for dyr. Derimot opplever kullkraften nå en renessanse i Tyskland.

Les mer


Samfunn | Viten
Urbanisme: Villdyrene slår tilbake

Kureren - Villsvinene streifer omkring i Berlin sentrum. En flokk dådyr beiter fredelig i en park i downtown London. I Chicagos forsteder jakter prærieulv på vaskebjørn. Det som høres ut som scener fra en spillefilm om livet etter en katastrofe er allerede realiteten i Europas og Nord-Amerikas grønne storbyer.

Les mer

Tyskland | Østerrike
Samfunn | Viten
Anonyme fødsler og babybokser redder liv

Kureren - En kvinne i nød. Hun føder på et sykehus i Wien uten å oppgi navnet sitt og samtykker til at barnet adopteres bort. Anonymiteten er helt legal, men den er politisk omstridt. Nå viser en studie at denne legaliteten har mer enn halvert drap på spedbarn i Østerrike.

Les mer

Tyskland | Innenriks
Samfunn | Viten
Studerer "irriterende oppførsel blant innvandrerelever"

Kureren - Et tysk forskningsprosjekt ønsker å komme til bunns i hvorfor en del muslimske innvandrerbarn oppviser "irriterende, fremmedartet, forstyrrende og sosialt uønsket oppførsel" i skolen. Autoritære foreldre får mye av skylden.

Les mer


Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no