Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Ukraina | Russland
- Konflikten på Krim - Ukraina | Russland
Anders Fogh Rasmussen: Stopp propagandaen, Putin

Debatt, Kureren - "Mens titusener kampklare russiske styrker står utstasjonert på grensen mot Ukraina, fører Russland også en propagandakrig som vi ikke har sett maken til siden slutten av Den kalde krigen," skriver Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen i dette innlegget.
Ukraina | Russland
- Konflikten på Krim - Ukraina | Russland
Russlands verste propagandablundere i Ukraina

Kureren - På tross av at russerne investerer mye arbeid i pr-kampen om Ukraina, ser Moskva ut til å tape dette slaget. Blunderne har rett og slett vært for store og propagandagrepene er for gjennomsiktige. Kreml-kontrollerte medier har prøvd alt, fra feiloversettelser til bruk av skuespillere.
Latvia | Litauen
- Konflikten på Krim - Latvia | Litauen
Latvia og Litauen forbyr russisk tv

Kureren - De to baltiske EU-landene Latvia og Litauen har lagt ned forbud mot kringkasting av russisk statsfjernsyn på nasjonale nettverk etter "oppfordringer til vold mot fredelige mennesker i Ukraina." Begge landene har også en betydelig russisk minoritet.
Ukraina
- Konflikten på Krim - Ukraina
Folkeavstemninger planlegges i Øst-Ukraina

Kureren - I tre provinser helt øst i Ukraina hevder russiske separatister at de er i ferd med å etablere "uavhengige" republikker. Folkeavstemningene skal avholdes allerede i mai, og separatistene har bedt om russiske militær støtte. Nå vil ukrainske myndigheter stoppe "opprøret".
Russland
- Konflikten på Krim - Russland
3 av 4 russere støtter Putin dersom han går til krig

Kureren - Meningsmålinger i Russland viser en eufori i forhold til Vladimir Putins djerve anneksjon av den ukrainske Krimhalvøya, og til Putin som president. Selv tre av fire russere ville støttet Putins handlinger dersom det kommer til krig med Ukraina, viser målingene.
Ukraina | Russland
- Konflikten på Krim - Ukraina | Russland
Tortur og undertrykking på "russiske" Krim

Kureren - Parallelt med den russiske militære kontrollen over den ukrainske Krimhalvøya, har også de grove bruddene på menneskerettene skutt i været. Menneskerettsgrupper rapporterer om tortur, bortføringer, fengslinger av dissidenter og sterk sensur av ikke-konforme medier.
Ukraina
- Konflikten på Krim - Ukraina
Med Krim tok Russland Ukrainas største gassfelt

Kureren - Kan kontroll over energiressurser ha hatt noe med russernes plutselige anneksjon av den ukrainske Krimhalvøya å gjøre? På kontinentalsokkelen utenfor Krim ligger nemlig Ukrainas største gassfelt, som ble oppdaget i 2012 og var i ferd med å overdras til vestlige oljeselskap.
Russland
- Konflikten på Krim - Russland
Nå begynner sanksjonene å svi i Russland

Kureren - De europeiske og amerikanske sanksjonene mot Russland kan synes små og heller symbolske, men de har allerede en treffende virkning på russisk økonomi. Og utover sanksjonene er EU og USA i ferd med å ta avgjørelser som kan svekke Russland i årtier fremover.
Russland | Ukraina
- Konflikten på Krim - Russland | Ukraina
Krimtatarene tvangsflyttes; omtales som "jordokkupanter"

Kureren - Den nye regjeringen på Krim, som har meldt den ukrainske halvøya inn i Russland, varsler nå tvangsflytting av deler av urbefolkningen på Krim, tatarene. Krimtatarene, som er svært negative til den russiske maktovertakelsen, omtales på offisielt hold som "jordokkupanter".
Moldova
- Konflikten på Krim - Moldova
Putins ekspansjon: Moldova er neste mål

Kureren - Ekssovjetrepublikken Moldova, beliggende mellom Ukraina og EU-landet Romania, har allerede valgt EU fremfor Russland. Men nå øker Moskva presset. Utbryterrepublikken Transnistria ba i dag om å få bli russisk, og en annen moldovsk provins, Gagaus, kan gå i samme retning.
Russland | Tyskland
- Konflikten på Krim - Russland | Tyskland
Merkel mener alvor: Russland vil straffes hardt

Kureren - Tysklands forbundskansler har hittil vært tilbakeholden med å fremme konkrete trusler mot Russland, selv om hun har pratet alvor med president Vladimir Putin ved flere anledninger. Nå synes begeret å ha rent over for Merkel, som åpenbart vil sette hardt mot hardt i Krimkrisen.
Ukraina | Hviterussland
- Konflikten på Krim - Ukraina | Hviterussland
Selv Hviterussland anerkjenner Ukrainas nye regjering

Kureren - Hviterusslands diktator Aleksandr Lukasjenko, Moskvas mest trofaste allierte, har i dag distansert seg fra Russlands beskrivelse av Ukrainas nye regjering som illegitim. Men samtidig reagerer Lukasjenko på NATOs aktiviteter langs grensen, og ber om økt russisk militærstøtte.
Ukraina
- Konflikten på Krim - Ukraina
Hva sier folkeretten om situasjonen på Krim?

Debatt, Kureren - Professor Robert McCorquodale, direktør ved Det britiske instituttet for internasjonal og komparativ rett, oppsummerer hva folkeretten sier om situasjonen på Krimhalvøya. Har befolkningen på Krim rett til å erklære sin uavhengighet, og kan de overføre seg selv til Russland?
Ukraina | Russland
- Konflikten på Krim - Ukraina | Russland
Makthaverne på Krim erklærer seg uavhengige

Kureren - Den russiskinnsatte regjeringen på Krimhalvøya har erklært uavhengighet fra Ukraina for å kunne utføre folkeavstemningen om overføring til Russland til helgen. Parlamentet på Krim godtok erklæringen. På tross av flertall for ukrainsk tilknytning på Krim, vil ja-siden vinne avstemningen.
Russland | Asia-Oseania
- Konflikten på Krim - Russland | Asia-Oseania
Putins nye doktrine skaper frykt i 13 land

Kureren - Ifølge Russlands president Vladimir Putin, og det russiske parlamentet, har Moskva rett til å gripe militært inn for å beskytte etniske russere i utlandet. Denne nye doktrinen skaper frykt i 12 land utover Ukraina, da ingen av ekssovjetrepublikkene har behandlet sin russiske minoritet bedre.
Polen
- Konflikten på Krim - Polen
Polakker frykter "det verste" fra Putin

Kureren - For nordmenn er Ukraina langt borte, og ingen frykter at Norge kan bli neste mål for Putins aggresjoner. I Polen er dette helt annerledes. Ukraina er et naboland, og hver gang Russland har ført en aggressiv politikk, har Polen vært et offer. Derfor er frustrasjonen stor.
Ukraina
- Konflikten på Krim - Ukraina
EU overtar det økonomiske ansvaret for Ukraina

Kureren - Av de 15 milliarder dollar som Russland hadde lovt å låne Ukraina for å rette opp den akutt skakkjørte økonomien, er 12 milliarder fortsatt ikke ubetalt. Nå varsler EU at Brussel vil gi Ukraina en like stor finanshjelp, nemlig 11 milliarder euro (15 milliarder dollar).
Russland | Innenriks
- Konflikten på Krim - Russland | Innenriks
"Ikke aktuelt med norske tiltak mot Russland"

Kureren - Selv om partiene på Stortinget unisont fordømmer den russiske intervensjonen i Ukraina, er det ikke politisk ønske om ensidige norske sanksjoner eller trusler mot Russland, sier lederen i utenriks- og forsvarskomiteen til Kureren i dag.
Russland | Innenriks
- Konflikten på Krim - Russland | Innenriks
Norsk politikk samles om å fordømme Russland

Kureren - Etter noe nøling er de politiske partiene i Norge nå samlet i sin fordømmelse av Russlands fremferd i Ukraina. Riktignok unngås betegnelsen "invasjon", men partier fra SV til FrP tar avstand fra det de kaller en "aggresjon", en "militær intervensjon" og "bølleopptreden".
Ukraina | Russland
- Konflikten på Krim - Ukraina | Russland
Russisk invasjon i Ukraina er i full gang

Kureren - Mens russiske tropper befester kontrollen over den ukrainske Krimhalvøya og parlamentet i Moskva har godkjent militær maktbruk mot Ukraina som helhet, nekter Vladimir Putin å forhandle med ukrainske myndigheter. Vesten reagerer nølende på den russiske invasjonen.

» På tide at Norge åpner kjeften overfor Putin
» Russlands parlament forbereder Krim-anneksjon
» Konflikten om Krimhalvøya truer freden i UkrainaKurerens magasin
Reportasjer om Konflikten på Krim
Ukraina
- Konflikten på Krim - Ukraina
Bandera: Folkehelt i Vest-Ukraina, nazikollaboratør i øst

Kureren - Intet splitter Ukraina mer enn personen Stefan Bandera. Vest i landet er det reist mange statuer av nasjonalistlederen. I øst er "banderist" et kraftfullt skjellsord, som til dels brukes synonymt med "nazist" men også nedlatende på alt som lukter av ukrainsk nasjonalisme.

Les merNyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no