Flere saker om Moldova:
Nyhetsside, Moldova 
Arkiv, alle saker om Moldova 
Moldova
- Konflikten på Krim - Politikk
Putins ekspansjon: Moldova er neste mål

Kureren - Ekssovjetrepublikken Moldova, beliggende mellom Ukraina og EU-landet Romania, har allerede valgt EU fremfor Russland. Men nå øker Moskva presset. Utbryterrepublikken Transnistria ba i dag om å få bli russisk, og en annen moldovsk provins, Gagaus, kan gå i samme retning.
Moldova
Politikk
Moldovas EU-tilnærming kan sprenge landet i tre

Kureren - Er Moldova i ferd med å falle fra hverandre? Utbryterrepublikken Transnistria har allerede siden 1992 vært under russisk militær kontroll. Og nå har den autonome provinsen Gagaus i en folkeavstemning stemt mot Moldovas EU-tilnærming og for tettere bånd til Russland.
Moldova
Politikk
"Moldova endelig ute av klørne til Russland"

Kureren - Det er stor Europa-entusiasme i Moldova, Europas fattigste land, etter at det på fredag ble underskrevet en avtale om EU-integrering og om visumfritak for moldovere. Dermed "river EU Moldova ut av klørne til Russland," jubler avisen Adevărul Moldova på forsiden i dag.
Russland | Moldova
Politikk | Økonomi
Moldova: Slagmarken mellom Russland og EU

Kureren - Russlands president Vladimir Putin sier Moldova vil miste avsetning for vineksporten sin. Moskva truer åpent med å stenge gasskranene, kaste ut moldovske gjestearbeidere og å støtte en separatistbevegelse i landet. Likevel vil Europas fattigste land ikke samarbeide.

Politikk | Økonomi
EU, Russland i kald krig om handelspartnere

Kureren - Slaget står om seks ekssovjetrepublikker som må velge mellom tollfri handel med enten Russland eller EU. Etter at Armenia i forrige uke valgte Russland, beskylder EU nå russerne for maktmisbruk, utnyttelse av militære konflikter og utpressing om energileveranser.

» Vanskelig regjeringsdannelse i Moldova
» Moldovas pro-vestlige regjering felt
» Ukraina mekler i Moldovakonflikten
» Nytt politisk kaos i Moldova

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no