Debatt, Kureren - "Mens titusener kampklare russiske styrker står utstasjonert på grensen mot Ukraina, fører Russland også en propagandakrig som vi ikke har sett maken til siden slutten av Den kalde krigen," skriver Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen i dette innlegget.
Leserkorrespondentbrev - Lenge trodde jeg at det var fordi jeg er utlending, at jeg oppfatter Oslo som en kynisk by, skriver leserkorrespondent Lina Fogh-Petersen. Men også osloboerne bekrefter at det er lett å bli ensom i Tigerstaden.
Debatt, Kureren - "Å bekranse seg med ord er enkelt," skriver stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (A). "Frihet - mangfold - kvalitet er regjeringens «laurbærkrans» i kulturpolitikken. Det som imidlertid er en utfordring er at regjeringens kulturpolitiske ledelse har bekranset seg før jobben er gjort."
Debatt, Kureren - Professor Robert McCorquodale, direktør ved Det britiske instituttet for internasjonal og komparativ rett, oppsummerer hva folkeretten sier om situasjonen på Krimhalvøya. Har befolkningen på Krim rett til å erklære sin uavhengighet, og kan de overføre seg selv til Russland?
Debatt, Kureren - Arbeiderpartiets kulturpolitiske talskvinne Hege Haukeland Liadal ser seg ikke fornøyd med svarene fra kulturstatssekretær Knut Olav Åmås i debattspaltene på Kureren.no. Åmås hevder kulturlivet nå trekkes med i beslutningene, men merker bransjen noe til dette, spør Liadal.
Debatt, Kureren - Statssekretær i kulturdepartementet, Knut Olav Åmås, svarer på kravet om at han bør "definere kvalitetskultur", som Arbeiderpartiets kulturpolitiske talskvinne Hege Liadal fremmet i et debattinnlegg på Kureren. "Vi greier det, men vil ikke," skriver Åmås.
Debatt, Kureren - I kulturpolitikken kommer regjeringen kun med "innholdsløse budskap," skriver Arbeiderpartiets kulturpolitiske talskvinne Hege Liadal i et debattinnlegg på Kureren. Hun oppfordrer kulturstatssekretær Knut Olav Åmås forklare med hva regjeringen mener med å satse kun på "kvalitetskultur".
Leder, Kureren - Norsk politikk overfor Ukraina har hittil vært pinlig og kun bestått av å vente på EU-initiativer. For mens Putins Russland er i ferd med å okkupere ukrainsk territorium, forhandler Norge om en frihandelsavtale med aggressorene som står bak hele krisen i Ukraina.
Leder, Kureren - Etter at Ugandas president underskrev en lov som gir livslangt fengsel for homofile, diskuteres det å kutte bistanden til landet. Mens aktivister i Uganda sier at dette ikke vil hjelpe homobevegelsen i landet, er det likevel klart at det vil ha en svært stor effekt i Afrika.
Analyse, Kureren - EØS-motstanderne i Norge titter gjerne til Sveits for å tilby en alternativ tilknytning til vår desidert største handelspartner, EU. Men i Brussel er det stor irritasjon over avtaleverket med Sveits, som akkurat nå reforhandles. EU har ikke noe ønske om "et nytt Sveits".
Debatt, Kureren - Høyre-FrP-regjeringen har kuttet over 10 millioner i budsjettet til innkjøpsordningen for litteratur. Men ikke nok med det: Statssekretær Knut Olav Åmås blander seg inn i hvilke sjangere som kan lånes på bibliotekene, beklager stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) i dette innlegget.
Debatt, Kureren - Helseminister Høie sitt høyringsforslag om reservasjonsmuligheit for fastlegar skapar debatt. Senterpartiet si stortingsgruppe er fristilt i denne saka, og det er ulike syn i partiet. Eg er av dei som meiner at regjeringa sitt forslag er ei balansert løysing i ei komplisert sak, skriv Kjersti Toppe, stortingsrepresentant for Senterpartiet i Hordaland.
Debatt, Kureren - Verden blir litt bedre hele tiden. Ikke overalt og på alle måter, men generelt sett går det gradvis bedre for menneskeheten. Vi blir eldre, er friskere, mister færre barn, får bedre utdanning, kommuniserer lettere og får tilstått flere og flere rettigheter, skriver Eva Dalekant, leder for UNICEF i Stockholm.
Analyse, Kureren - Både i Spania og i Ukraina har regjeringene vedtatt repressive lover som sterkt begrenser demonstrasjonsretten. I begge land rettes lovene direkte mot eksisterende protestbevegelser. Men mens EU og Norge tier om Spania og protestene der avtar, presses Ukraina til å gjøre om på de nye lover.
Leder, Kureren - Det er tre år siden den arabiske våren startet i Tunisia, og i Vesten brer det seg en allmenn skuffelse over denne opprinnelig feirede bevegelsen. Ikke så rart, med diktaturtendensene i Egypt, kaoset i Libya og krigen i Syria. Men Tunisia er genuint annerledes.
Leder, Kureren - Pressen går ofte i flokk, men saken til Joshua French må være første gang en nesten samlet norsk presse har latt seg misbruke som mikrofonstativ for en straffedømt og legitimt fengslet drapsmann. Og enda pinligere blir det når norske toppolitikere og -diplomater blander seg.
Debatt, Kureren - Tradisjonelle verdier er i ferd med å få et dårlig rykte. Ikke fordi det er noe galt med tradisjonelle verdier, men fordi Vladimir Putin, som har ledet an et enestående angrep på menneskeretter i Russland, har utpekt seg selv til "tradisjonens" sjefstalsmann, skriver Graeme Reid*.
Leserkorrespondentbrev - Lykken er et langt liv. Lykken er gode venner. Lykken er god helse. Lykke er noe vi definerer forskjellig, alt avhengig av hvem vi er, skriver leserkorrespondent Lina Fogh-Petersen.
Debatt, Kureren - EU aksepterer med viten og vilje å støtte Marokkos okkupasjon av Vest-Sahara så lenge dei sjølve kan tene på det, skriver Mads Opheim, leiar i Ungdom mot EU.
Kronikk, Kureren - Nelson Mandelas betydning for avskaffelsen av det rasistiske styresettet i Sør-Afrika er viden kjent. Men Mandela var også den første globalt anerkjente afrikanske helten, utover venstreradikale kretser, som med sitt vesen rev ned rasestereotyper verden over og revolusjonerte vårt bilde av Afrika.
Kronikk, Kureren - I januar 1961 advarte USAs avtroppende president Dwight Eisenhower nasjonen mot det han anså som en av de største truslene mot USA: Det forsvarsindustrielle komplekset, som besto av militære kontraktører og lobbyister, og deres behov for en endeløs krigstilstand. Professor Jonathan Turley* forklarer hvordan situasjonen er nå.
Analyse, Kureren - EU-hatet er sterkt og øker raskt i Storbritannia, og ingen bør bli overrasket om britene om noen få år faktisk melder seg ut av unionen og banker på EFTAs dører for å åpne en bakvei inn i EU-markedet. Men i dagens EØS er Norge storebror, og vi er trolig ikke tjent med et britisk medlemskap.
Kureren / Gender Links - Med Nelson Mandela på sykeleiet, har det kommet frem et bilde av en dysfunksjonell familie rundt den sørafrikanske frigjøringshelten. Mandela erkjente selv til artikkelforfatteren, Colleen Lowe Morna, at han ikke var noen rollefigur hva angår familieforhold og kjønnsroller.