See also:
» 14.04.2014 - Anders Fogh Rasmussen: Stopp propagandaen, Putin
» 11.04.2014 - Ensom i Tigerstaden
» 10.04.2014 - "Laurbærkrans" med null innhold
» 12.03.2014 - Hva sier folkeretten om situasjonen på Krim?
» 12.03.2014 - "House of something II": Kutt i kultursektoren
» 11.03.2014 - Knut Olav Åmås: "Et fritt og tenkende kulturliv"
» 03.03.2014 - Regjeringens kulturpolitikk: "House of something"
» 01.03.2014 - På tide at Norge åpner kjeften overfor PutinChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


I dei saharawiske flyktningleirane i Algerie protesterar dei mot EU si avtale med Marokko
© WSRW/Kureren
Debatt - Vest-Sahara

EU og Vest-Sahara: "Støtt okkupasjon - få fredspris"

Debatt, Kureren, 10. desember 2013 - EU aksepterer med viten og vilje å støtte Marokkos okkupasjon av Vest-Sahara så lenge dei sjølve kan tene på det, skriver Mads Opheim, leiar i Ungdom mot EU.

10. desember 2012: EU mottar Nobels fredspris.

10. desember 2013: EU gir sin fulle politiske og økonomiske støtte til plyndring av Afrikas siste koloni.

EU godtok i dag ein avtale med Marokko om retten til å fiske i saharawisk farvatn. EU aksepterer altså, med viten og vilje, å støtte okkupasjon så lenge dei sjølve kan tene på det.

Vest-Sahara er Afrikas siste koloni, og har vore okkupert av Marokko sia 1975. I dag er landet delt i to av ein 2200 kilometer lang mur, og store delar av folket bur i flyktningeleirar i Algerie. Vest-Sahara er i dag befolka av mange fleire marokkanske busetjarar, politi og militære enn saharawiar. Dei saharawiane som er att får regelrett juling, blir torturert og mishandla av marokkansk politi for den minste ting. Situasjonen er hjarteskjerande.

Eit folk har fått landet sitt rive frå seg, og okkupantmakta slepp unna med det! Folkerettsleg er det eintydig og meir enn 100 gongar slått fast i FN at saharawiane har retten på si side. Dei har vorte lova ei folkerøysting om uavhengnad sia 1991. Ingenting har skjedd.

Samtidig har landet store fosfatressursar, potensielt olje og altså mykje fisk. Sjølvsagt er det Vest-Saharas folk som har retten til desse ressursane. Like sjølvsagt: okkupantmakta er, som okkupantmakter alltid er, kjip og plyndrar naturressursane. Styringa over dei er det marokkanarane som har, og inntektene ser ingen saharawi eit fnugg av.

Skal vi som verdssamfunn få stoppa okkupasjonen, må første steg vera å slutte å profittere på han. Slutte å inngå folkerettsstridige avtalar med okkupantmakta, trekke fond og selskap ut av okkupert land og ikkje lenger stilltiande akseptere den grufulle okkupasjonen som skjer.

EU, derimot, inngår altså storslåtte avtalar med Marokko. På dagen eitt år etter dei fekk Nobels fredspris. Moralen som står att til resten av oss er enkel: støtt okkupasjon, få fredspris.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no