See also:
» 02.04.2014 - Massestrøm av turister til "Den hellige gral" i Spania
» 29.11.2013 - Norwegian vil operere langdistanserutene fra Barcelona
» 11.11.2013 - Rød løper for Norwegian i Madrid
» 08.11.2013 - Gatene i Madrid stinker av søppel
» 17.10.2013 - Norwegian etablerer nytt selskap i Spania
» 08.10.2013 - Dramatisk fall: Turistene svikter Madrid
» 26.09.2013 - Spania endrer trolig røykeloven for å bygge Euro-Vegas
» 26.06.2013 - Ibiza, den store charternyheten for barnefamilierChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Pompidou-senteret i Málaga kan bli byens ny ikon
© Centre Pompidou/Kureren
Reise - Spania

Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kunstinteressert? Spanias stasminister Mariano Rajoy (venstre) var med under åpningen

© La Moncloa/Kureren
Kureren, 13. april 2015
- Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Málaga i Andalucía (Sør-Spania) har vært i mange år kjent som en av de store ferierdestinasjonene for turister fra hele verden som ville nyte det pulserende strand- og nattelivet. Men nå har byen bestemt seg for å endre imaget og gå for mer enn sol og strand. Málaga satser på å bli Spanias tredje viktigste by - etter Madrid og Barcelona - når det gjelder kunsttilbud og kulturturisme.

For bare noen uker siden åpnet den første ikke-franske filialen av Centre George Pompidou i Málaga, og bare noe dager etter åpnet en filial av det rusiske Sankt Petersburg-museet. Disse to ny kulturinstitusjonene blir en del av en lang rekke museer i Málaga. Byen huser allerede det kjente Picasso-museet, en filial av Thyssen-museet, Tyrefektingsmuseet, Det romerske teater og Samtidskunstmuseet, blant flere.

De nye museene tar for seg kunstneriske perioder som begynner med russiske kunstnere fra 1400-tallet og går til de mest anerkjente navnene i det 20. århundret.

Byens mest anerkjente og kjente sønn er selveste Pablo Picasso, og kanskje dette forklarer hvorfor Málaga ønsker å profilere seg sterkere som en kystby og et kulturelt reisemål. Satsningen er omfattende, og har til dels røtter i lokalhistorien. I de siste årene har også byens historiske sentrum vært en stor byggeplass og utsettes for store arkitektoniske endringer.

I dag er det mange som håper og tror at Pompidou-senteret kan bli Málagas nye signalbygning og byens ikon. Suksessen til Guggenheim-museet i Bilbao (Nord-Spania), som ble åpnet i 1997, har vært en inspirasjon for lignende prosjekter i hele Spania, og langt utenfor landets grenser.

Stor åpningsfest
Pompidou-senteret åpnet i slutten av mars, og alle som betyr noe i spansk politikk og kulturliv ønsket å delta på åpningsfesten. Selv Spanias statsminister Mariano Rajoy, som ellers er kjent for en totalt manglende kulturinteresse, deltok i åpningen.

"Dette er en av de største kulturelle begivenhetene i Spania i år," kunngjorde Rajoy under åpningen og gratulerte det franske kultursenteret for sitt "kloke valg" da de satset på Málaga som sin første utenlandske filial.

Også den franske kulturministeren Fleur Pellerin og den kjente spanske skuespilleren Antonio Banderas, som er også fra Málaga, deltok i den stjernespekkede åpningen.

Og museet har blitt godt mottatt, med over 35.000 besøkende i løpet av den første måneden. Spansk presse ser dette som et godt tegn for Pompidou-senteret til å utvikle seg til byens nye ikon.

Senteret har også allerede fått et kallenavn - "Cubidou" - en blanding av "kube" og "Pompidou". Byggingen av glass og stål er blitt tegnet av arkitektduoen Javier Pérez de la Fuente og Juan Antonio Marín Malavé, begge fra Málaga. En glasskube er et viktig element i den arkitektoniske fremstillingen. Etter gjeldende avtale skal Pompidou Málaga bli liggende i byens havneområde i de neste fem årene, Deretter skal avtalen reforhandles.

Museet inkluderer kunstverk fra blant annet Pablo Picasso, Frida Kahlo, Eduardo González, Francis Bacon og Marc Chagall.

Det spektakulære bygget har kostet 6,7 millioner euro, noe som er nesten dobbelt så mye som opprinnelig anslått da prosjektet ble påbegynt i 2008. Museet går over to etasjer, i tillegg til den store kuben som utgjør til sammen 6.300 m2. Den største delen av arealet er reservert utstilling av kunstverkene, både til faste og midlertidige utstillinger. I tillegg finnes også plass til undervisningslokaler, et auditorium og serveringssteder.

Åpningstiden er 09:30 til 20:00, noe som utvides til kl. 22:00 i høysesongen (juni-september). Inngangsbilletten ligger på 9 euro for hele den faste utstillingen og 4 euro for den midlertidige utstillingen.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no