See also:
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 02.04.2014 - Massestrøm av turister til "Den hellige gral" i Spania
» 29.11.2013 - Norwegian vil operere langdistanserutene fra Barcelona
» 11.11.2013 - Rød løper for Norwegian i Madrid
» 08.11.2013 - Gatene i Madrid stinker av søppel
» 17.10.2013 - Norwegian etablerer nytt selskap i Spania
» 08.10.2013 - Dramatisk fall: Turistene svikter Madrid
» 26.09.2013 - Spania endrer trolig røykeloven for å bygge Euro-VegasChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Disco Space i Ibiza: Ibiza, slik de fleste reisende kjenner øya
© Space/Kureren
Reise - Spania

Ibiza, den store charternyheten for barnefamilier

Middelhavsøya Ibiza har også sine idylliske sider

© Ving/Kureren
Kureren, 26. juni 2013
- Partyøya Ibiza er ikke lenge bare disko og natteliv. Dette mener i alle fall turoperatøren Ving, som har lansert vakre Ibiza som sin store charternyhet til neste sommer. De markedsfører øya som "perfekt for barnefamilier som vil oppleve noe nytt."

"Vi er glade for at vi endelig kan bekrefte denne nyheten. Det er hele 13 år siden sist gang vi hadde Ibiza på programmet og mener at øya vil være et positivt tilskudd for våre kunder," sier Tonje Fossum, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving.

Ibiza blir kalt Mallorcas lillesøster og er en del av øygruppen Balearene. Øya er kjent for å være trendy og har i alle år vært populær for dem som reiser uten barn. Men ifølge Ving, er øya i dag mindre festpreget enn tidligere og har mye å by på, ikke minst de lange og langgrunne sandstrendene som gjerne foretrekkes av barnefamilier.

"De siste årene har flere familiehotell åpnet på øya, de fleste med fantastisk beliggenhet langs de nydelige strendene. Dette gjør øya attraktiv for dem som har vært på Mallorca eller andre Middelhavsreisemål noen ganger, men som nå ønsker å oppleve noe nytt," annonserer Fossum.

Ving har gjort avtaler med flere hoteller rundt omkring på øya, blant dem i San Antonio på vestkysten og i Santa Eulalia og Playa d'en Bossa på østkysten. I tillegg kommer et såkalt "barnevennlig hotell" på den rolige og idylliske nordkysten.

"Vi åpner salget i august og vil fly til Ibiza med flyselskapet SAS én gang i uken i perioden fra 3. mai til 27. september" neste år, sier Fossum.

"Kjendisøya"
Også den norske turoperatøren Star Tour inkluderte Ibiza i sitt sommerprogram for 2012 som en av sine store nyheter. Men Star Tour har valgt å markedsføre destinasjonen som "Kjendisøya" og ser bort fra potensialet for barnefamilier.

"Ibiza er en kombinasjon av sol og bad, trendy byliv og 'clubbing'. Det er blandingen av kunstnere, hippier, kjendiser og alle andre besøkende som gir den spesielle multikulturelle atmosfæren," melder Star Tour i sin markedsføring.

Denne beskrivelsen av Ibiza kommer da også nærmere opp mot oppfattelsen til øyas tradisjonelle besøkende. Ibiza tiltrekker seg nemlig fortsatt Europas mest kjente dj-er og miksere av housemusikk hvert år, og de fleste reisende til øya, selv om de begynner å bli noe eldre nå, er fortsatt der på partyferie. Og på Ibiza vil klubbene nekte hardnakket på påstanden om at "øya i dag mindre festpreget enn tidligere."    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no