Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.
Kureren - Verdens største og lengste valg begynte denne uken i India, med én klar favoritt: Narendra Modi, statsministerkandidaten til det hindusistiske og nasjonalistiske opposisjonspartiet BJP. Ghandi-dynastiet synes å ha utspilt sin rolle ved dette valget.
Kureren - Tidlige resultater fra parlamentsvalget i Indonesia, verdens fjerde mest folkerike stat, gir seieren til det største opposisjonspartiet. Regjeringspartiet gjør samtidig et katastrofevalg etter at partiet har blitt rystet av flere korrupsjonsskandaler.
Kureren - Det er frykt for rekordlav valgdeltakelse under presidentvalget på lørdag i Afghanistan. Og den viktigste grunnen til dette er ikke trusselen om vold fra Taliban, men forventninger om valgfusk. Kandidaten som støttes av president Hamid Karzai seiler opp som storfavoritt.
Kureren - Den ellers ubetydelige stillehavsnasjonen Tuvalu bidrar til utvidet isolasjon av Russland som følge av Krim-krisen. Tuvalu var ett av kun fem land globalt sett som hadde anerkjent Sør-Ossetia og Abkhasia som selvstendige land etter krigen mellom Georgia og Russland i 2008.
Kureren - Japanske myndigheter kunngjorde i dag at landet stanser den såkalte forskningsfangsten av hval utenfor Antarktis. Dette skjer kun én dag etter at FNs internasjonale domstol i Haag fastslo at Japans hvalfangst ikke har vitenskapelige formål og motsatte seg å gi nye fangsttillatelser.
Kureren - Filippinenes regjering og den muslimske opprørsgruppen Moro-fronten for Islamsk Frigjøring (MILF) signerte i dag en fredsavtale etter en 30 år lang væpnet kamp. I bytte for fred skal den gamle opprørsgruppen få opprette en muslimsk autonom region sør på øygruppen.
Kureren - Parlamentet i Taipei har vært okkupert i over en uke, og demonstrantene i Taiwan sier de har gitt opp dialogen med regjeringen. På søndag oppfordres det til massedemonstrasjoner over hele landet med krav om å annullere den omfattende handelsavtalen med Kina.
Kureren - Arkitekturens mest prestisjetunge pris, Pritzker-prisen, går i år til Asia for tredje år på rad. I år er det japaneren Shigeru Ban som vinner prisen. Ban er kjent for elegante og nyskapende prosjekter for private kunder, men også for å finne nye løsninger under humanitære kriser.
Kureren - Etter at regjeringspartiet overraskende godtok en utvidet handelsavtale med Fastlands-Kina, stormet studenter parlamentet i Taiwans hovedstad Taipei. Opposisjonen på øya støtter aksjonen, og kaller avtalen med Kina "en trussel mot demokratiet på Taiwan".
Kureren - Tre år etter at tsunamien rammet atomkraftverket i Fukushima, varsler regjeringen at Japan nå vil satse på kjernekraften igjen. I 2012 kunngjorde den daværende regjeringen at man skrittvis ville avvikle atomkraftverkene etter Fukushima-katastrofen.
Kureren - Ifølge Russlands president Vladimir Putin, og det russiske parlamentet, har Moskva rett til å gripe militært inn for å beskytte etniske russere i utlandet. Denne nye doktrinen skaper frykt i 12 land utover Ukraina, da ingen av ekssovjetrepublikkene har behandlet sin russiske minoritet bedre.
Kureren - USAs president Barack Obama ba i dag forsvarsstaben sin om å forberede en rask evakuering av alle styrker fra Afghanistan innen årets slutt. Ifølge Obama vil USA trekke seg ut av landet dersom en svært forsinket bilateral sikkerhetsavtale ikke skrives under.
Kureren - Eldre materialer er det knapt mulig å finne på jorden, som selv ble dannet for kun 4,65 milliarder år siden. Og zirkonmineralet fra Vest-Australia viser at det ikke tok lang tid før planeten vår ble skapt til den kjølnet av og ble egnet for liv.
Kureren - Volden i gatene i Bangkok eskaleres igjen og minst tre personer er blitt drept i sammenstøt mellom demonstrantene og politiet. Den nye voldsbølgen kommer etter at statsadvokaten har siktet Thailands statsminister for korrupsjon, noe som kan føre til at hun må fratre.
Kureren - Vietnamesiske medier har blitt merkverdig tause kort tid før 35-årsdagen for den svært blodige grensekrigen mellom Kina og Vietnam. Krigen ødela i mange tiår forholdene mellom de to nabolandene, og hvert jubileum har vanligvis fått bred dekning i nasjonale medier.
Kureren - Opposisjonen og demonstrantene i Thailand forsøkte å skape en statskrise og et ikke-fungerende parlament ved å blokkere valglokalene for ti dager siden. Alle forventet derfor nok et nyvalg, men nå har Thailands høyesterett bestemt at valget kun skal gjentas der valglokalene ble blokkert.
Kureren - Langtvekkistan, Tadsjikistan, Kasakhstan. Slike navn vekker bare negative assosiasjoner og lokker verken turister eller investorer, mener Kasakhstans president Nursultan Nasarbajev. Og nå vil han ha et nytt navn på landet, uten stan-endelse.
Kureren - Nesten tre måneder etter valget i Nepal er Sushil Koirala i dag blitt valgt til statsminister. Koirala er lederen for det sosialdemokratiske, men i nepalsk målestokk konservative, Kongresspartiet. Hans første oppgave blir å gjennomføre en grunnlovsreform.
Kureren - Den indiske regjeringen ønsker nå å prøve å fremme turismen gjennom en oppmykning av visumpolitikken. Derfor vil innbyggerne fra 180 land, deriblant Norge, fra i høst dra nytte av det nye automatiske visumet, som man kan kjøpe ved ankomst til landet.
Kureren - Frykten er stor hos mange når kinesiske investorer ønsker å kjøpe opp et europeisk firma. Er de bare ute etter å tømme firmaet for patenter og kunnskap for så å flytte driften til Kina? En tysk studie viser at det som regel er motsatt.
Kureren - Taliban ødela i årevis mye av den rike kulturarven i Afghanistan, som de gigantiske buddhastatuene i Bamiyan i 2001. Men det ser ut til at en forbannelse forsetter å hvile over den kulturelle arven i Afghanistan. Nå forbedrer kinesiske ingeniører rivingen av en gammel, og verdifull buddhistisk klosterby.
EurasiaNet / Kureren - I diktaturet Usbekistan er mattelærerne utkommandert til landets internettkafeer som et slags "kulurpoliti" for å overvåke ungdommen. "Ikke-usbekiske" kulturytringer i klesstil, musikkvalg og politikk slås hardt ned på, i hvert fall i teorien.
Kureren - Husker du Turkmenbasji, diktatoren som i 2002 endret navnet på årets måneder til minne om sine egne familiemedlemmer? Turkmenistans "gale" diktator døde i 2006 og blir offisielt fortsatt hedret som nasjonens store mann. Men i virkelighetens verden er ekspresidenten alt revet ned fra pidestallen.