Flere saker om Nepal:
Nyhetsside, Nepal 
Arkiv, alle saker om Nepal 
Nepal
Politikk
Nepal får ny statsminister, 3 mnd etter valget

Kureren - Nesten tre måneder etter valget i Nepal er Sushil Koirala i dag blitt valgt til statsminister. Koirala er lederen for det sosialdemokratiske, men i nepalsk målestokk konservative, Kongresspartiet. Hans første oppgave blir å gjennomføre en grunnlovsreform.
Nepal
Kultur | Samfunn
Nepal innfører pensjonsordning for levende gudinner

Kureren - Livet som gudinne kan være både behagelig og ærerikt for unge nepalske piker. Men om så tøffere er overgangen til dagliglivet når statusen som gudinne forsvinner i og med puberteten. Derfor har staten i Nepal nå innført en pensjonsordning for "levende gudinner".
Nepal
Politikk
Maoistene nekter å godta katastrofevalg i Nepal

Kureren - Valget i Himalaya-staten Nepal overrasker såpass at det er frykt for at borgerkrigen kan blusse opp igjen. Maoistene, som vant valget i 2008, er blitt redusert til tredje største parti, og nå hevder den tidligere borgerkrigsparten at de er utsatt for valgfusk.
Nepal
Politikk
Desillusjonert folk til urnene i Nepal

Kureren - På tirsdag skal nepalerne velge en ny grunnlovsgivende forsamling, etter at den forrige fra 2008 ikke klarte å gi den nye republikken en grunnlov. De tre største partiene er maoistene, marxistleninistene og sosialdemokratene, som alle blokkerer hverandre.
Nepal
Politikk | Samfunn
Amnesti for krigsforbrytelser i Nepal?

Kureren - En ny lov som skal lede til "forsoning" mellom partene i Nepals borgerkrig kan gi amnesti til dem som begikk de verste overgrepene mot sivilbefolkningen. Minst 13.000 ble drept og 1.300 bortført under borgerkrigen mellom 1996 og 2006.

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no