Mer politikk:
Nyhetsside 
Arkiv, politikk
 

Ukraina | Russland
- Konflikten på Krim - Ukraina | Russland
Anders Fogh Rasmussen: Stopp propagandaen, Putin

Debatt, Kureren - "Mens titusener kampklare russiske styrker står utstasjonert på grensen mot Ukraina, fører Russland også en propagandakrig som vi ikke har sett maken til siden slutten av Den kalde krigen," skriver Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen i dette innlegget.
Ukraina | Russland
- Konflikten på Krim - Ukraina | Russland
Russlands verste propagandablundere i Ukraina

Kureren - På tross av at russerne investerer mye arbeid i pr-kampen om Ukraina, ser Moskva ut til å tape dette slaget. Blunderne har rett og slett vært for store og propagandagrepene er for gjennomsiktige. Kreml-kontrollerte medier har prøvd alt, fra feiloversettelser til bruk av skuespillere.
India
India
India: Verdens største valg er i gang

Kureren - Verdens største og lengste valg begynte denne uken i India, med én klar favoritt: Narendra Modi, statsministerkandidaten til det hindusistiske og nasjonalistiske opposisjonspartiet BJP. Ghandi-dynastiet synes å ha utspilt sin rolle ved dette valget.
Venezuela
Venezuela
Direktesendt mekling starter i Venezuela

Kureren - Venezuelas regjering og representanter fra opposisjonen startet i dag samtaler for å løse opp i konflikten landet har opplevd de siste månedene, der minst 39 personer er blitt drept. Vatikanet og nabolandene er med som meklere under samtalene, som vil tv-overføres.
Indonesia
Indonesia
Opposisjonen vinner valget i Indonesia

Kureren - Tidlige resultater fra parlamentsvalget i Indonesia, verdens fjerde mest folkerike stat, gir seieren til det største opposisjonspartiet. Regjeringspartiet gjør samtidig et katastrofevalg etter at partiet har blitt rystet av flere korrupsjonsskandaler.
Latvia | Litauen
- Konflikten på Krim - Latvia | Litauen
Latvia og Litauen forbyr russisk tv

Kureren - De to baltiske EU-landene Latvia og Litauen har lagt ned forbud mot kringkasting av russisk statsfjernsyn på nasjonale nettverk etter "oppfordringer til vold mot fredelige mennesker i Ukraina." Begge landene har også en betydelig russisk minoritet.
Ungarn
Ungarn
Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn

Kureren - EUs kanskje mest kontroversielle statsminister, Viktor Orbán og hans nasjonalistiske parti Fidesz, vant som ventet parlamentsvalget i Ungarn. Frykten for ytterligere radikalisering i Ungarn øker etter veksten til ekstremistpartiet Jobbik, som fikk over 20 prosent av stemmene.
Ukraina
- Konflikten på Krim - Ukraina
Folkeavstemninger planlegges i Øst-Ukraina

Kureren - I tre provinser helt øst i Ukraina hevder russiske separatister at de er i ferd med å etablere "uavhengige" republikker. Folkeavstemningene skal avholdes allerede i mai, og separatistene har bedt om russiske militær støtte. Nå vil ukrainske myndigheter stoppe "opprøret".
Afghanistan
Afghanistan
4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan

Kureren - Det er frykt for rekordlav valgdeltakelse under presidentvalget på lørdag i Afghanistan. Og den viktigste grunnen til dette er ikke trusselen om vold fra Taliban, men forventninger om valgfusk. Kandidaten som støttes av president Hamid Karzai seiler opp som storfavoritt.
Russland
- Konflikten på Krim - Russland
3 av 4 russere støtter Putin dersom han går til krig

Kureren - Meningsmålinger i Russland viser en eufori i forhold til Vladimir Putins djerve anneksjon av den ukrainske Krimhalvøya, og til Putin som president. Selv tre av fire russere ville støttet Putins handlinger dersom det kommer til krig med Ukraina, viser målingene.
Innenriks
Innenriks
KrF krever gratis prevensjon til alle under 25

Kureren - KrF la i dag frem en plan som partiet mener vil redusere aborttallene i Norge med en tredel på ti år. Partiet foreslår å utvide grensen for gratis prevensjon, som i dag er på 19 år, til å gjelde alle under 25. Utspillet kan føre til en ny hestehandel om reservasjonsretten.
Chile
Chile
Chile: Bachelet øker skattene

Kureren - Chiles nye president, Michelle Bachelet, oppfyller sitt valgløfte om en "mer sosial" beskatning. Den svært lave selskapsskatten i landet heves, mens skattetrykket minskes for chilenske arbeidstakere. Økte skatteinntekter skal brukes til å finansiere billigere høyere utdannelse.
Georgia | Tuvalu
Georgia | Tuvalu
Lille Tuvalu påfører russerne diplomatisk nederlag

Kureren - Den ellers ubetydelige stillehavsnasjonen Tuvalu bidrar til utvidet isolasjon av Russland som følge av Krim-krisen. Tuvalu var ett av kun fem land globalt sett som hadde anerkjent Sør-Ossetia og Abkhasia som selvstendige land etter krigen mellom Georgia og Russland i 2008.
Venezuela
Venezuela
Amnesty dokumenterer "drap og tortur" i Venezuela

Kureren - Mens protestene og krisen fortsetter i Venezuela, presenterte organisasjonen Amnesty International i dag en rapport som dokumenterer den overdrevne voldsbruken mot demonstranter i landet under protestene mot president Nicolás Maduro de siste månedene.
Slovakia
Slovakia
Valgbombe: Milliardæren Andrej Kiska blir Slovakias president

Kureren - Andrej Kiska (50), en milliardær uten politisk erfaring, overrasket stort ved å vinne den andre runden i presidentvalget i Slovakia. Kiska vant med nesten 20 prosentpoeng over Slovakias nåværende statsminister, sosialdemokraten og storfavoritten Robert Fico (49).
Tyrkia
Tyrkia
Tyrkia: "AKP vant, alle andre har tapt"

Kureren - Visestatsminister Bülent Arinc uttrykte seg slik om den viktige valgseieren til Tyrkias islamskkonservative regjeringsparti AKP: "AKP er valgets vinner, og alle andre har tapt!" Partiet fikk overraskende 45,6 prosent av stemmene, som sikrer statsminister Tayyip Erdogan grepet om makten.
Frankrike
Frankrike
Frankrike får ny regjering etter sosialistenes valgtap

Kureren - Frankrikes president François Hollande brukte under 24 timer på å reagere på Sosialistpartiets stornederlag under søndagens lokalvalg. Presidenten utnevnte i dag Manuel Valls, regjeringens mest populistiske og autoritære minister, til landets nye statsminister.
Ukraina
Ukraina
Sjokoladekongen blir trolig Ukrainas neste president

Kureren - Oligarken Petro Porosjenko leder klart på meningsmålingene over presidentkandidatene i Ukraina, og ville slått Julia Timosjenko med en margin på en til fire. Sjokoladekongen Porosjenko var den første oligarken som skiftet side og aktivt støttet Maidan-protestene.
Filippinene
Filippinene
Historisk fredsavtale på Filippinene etter 30 års kamp

Kureren - Filippinenes regjering og den muslimske opprørsgruppen Moro-fronten for Islamsk Frigjøring (MILF) signerte i dag en fredsavtale etter en 30 år lang væpnet kamp. I bytte for fred skal den gamle opprørsgruppen få opprette en muslimsk autonom region sør på øygruppen.
Innenriks
Innenriks
Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"

Kureren - I dag ble det kjent at landbruksminister Sylvi Listhaug (FrP) vil fjerne produksjonstaket for melkebøndene og fjerne kvotene. Både Bondelaget og Småbrukarlaget kritiserer Listhaug sterkt og mener ministeren truer småprodusentene. Fjord- og fjellandskap vil gro igjen, spår bøndene.

» Italias 109 provinser skal vingeklippes
» Taiwan: Massemønstring mot handelsavtale med Kina
» To tidligere geriljaledere tar over i El Salvador
» Tortur og undertrykking på "russiske" Krim
» Historisk fremskritt for høyreekstreme i Frankrike
» Med Krim tok Russland Ukrainas største gassfelt
» Nå begynner sanksjonene å svi i Russland
» Venezia: 89 prosent ønsker løsrivelse fra Italia
» Tyrkia: Erdogan forbyr Twitter
» Lokalvalg: Paris vil få sin første kvinnelige ordførerKurerens magasin
Reportasjer om politikk
Ukraina
- Konflikten på Krim - Ukraina
Bandera: Folkehelt i Vest-Ukraina, nazikollaboratør i øst

Kureren - Intet splitter Ukraina mer enn personen Stefan Bandera. Vest i landet er det reist mange statuer av nasjonalistlederen. I øst er "banderist" et kraftfullt skjellsord, som til dels brukes synonymt med "nazist" men også nedlatende på alt som lukter av ukrainsk nasjonalisme.

Les mer

USA
USA
Kronikk: Endeløs krig og forsvarsindustriens lobby i USA

Kronikk, Kureren - I januar 1961 advarte USAs avtroppende president Dwight Eisenhower nasjonen mot det han anså som en av de største truslene mot USA: Det forsvarsindustrielle komplekset, som besto av militære kontraktører og lobbyister, og deres behov for en endeløs krigstilstand. Professor Jonathan Turley* forklarer hvordan situasjonen er nå.

Les mer

Østerrike
Østerrike
Slik gikk det da høyrepopulistene kom i regjering i Østerrike

Kureren - I år 2000 kom det første høyrepopulistiske partiet til regjeringsmakt i Etterkrigs-Europa. Det østerrikske FPÖ, som på kontinentet sammenliknes med norske FrP, ble del av en koalisjon med konservative ÖVP. Det førte til svært sterke reaksjoner i Europa, og EU og Norge innførte en diplomatisk boikott av Østerrike.

Les mer

Tyrkia
Tyrkia
Kulturkampen om Hagia Sofia: Kirke eller moské?

Kureren - Med jevne mellomrom raser kulturkampen om Istanbuls mest kjente historiske minnesmerke, Hagia Sofia, selv om tyrkiske myndigheter etter beste evne har prøvd å avblåse den. Ekskatedralen og eksmoskeen er nå definitivt et trosnøytralt museum. Men ikke alle vil høre.

Les mer

Eritrea
Eritrea
Eritrea: 20 års "frihet" bak murene

Kureren - I mai 2013 har det gått 20 år siden eritreerne euforisk feiret uavhengigheten fra Etiopia etter flere tiårs frihetskamp. Men mens regjeringen i Asmara kan melde om gledesfylte jubileumsfeiringer i hele landet, ønsker flertallet av eritreerne i realiteten å flykte fra det som er blitt Afrikas mest brutale diktatur.

Les mer

Spania | Innenriks
Spania | Innenriks
"Lambda-originalen": Gran Canarias mest kontroversielle bygg

Kureren - Det kontroversielle utkastet Lambda til et nytt Munch-Museum er, for mange, en kopi av bygningen som dem sammen arkitekten gjorde ti år tidligere i Las Palmas. Paradoksalt nok er "Lambda-originalen" den mest kontroversielle bygningen også i denne spanske byen.

Les mer

Usbekistan
Usbekistan
Usbekistan: Med kulturpolitiet på oppdrag

EurasiaNet / Kureren - I diktaturet Usbekistan er mattelærerne utkommandert til landets internettkafeer som et slags "kulurpoliti" for å overvåke ungdommen. "Ikke-usbekiske" kulturytringer i klesstil, musikkvalg og politikk slås hardt ned på, i hvert fall i teorien.

Les mer

Mali
Mali
Skattekammeret Timbuktu: Afrikas arkiv

Kureren - Den eldgamle byen Timbuktu i Mali er på UNESCOs verdensarvliste av flere grunner. Kjernen i kulturskatten er de rundt 700.000 historiske Timbuktudokumentene, som siden 2009 har hatt et nytt og trygt hjem. Også Universitetet i Oslo har bidratt til å redde Afrikas viktigste dokumentsamling.

Les mer

Turkmenistan
Turkmenistan
Turkmenernes "Gud" ned fra pidestallen

Kureren - Husker du Turkmenbasji, diktatoren som i 2002 endret navnet på årets måneder til minne om sine egne familiemedlemmer? Turkmenistans "gale" diktator døde i 2006 og blir offisielt fortsatt hedret som nasjonens store mann. Men i virkelighetens verden er ekspresidenten alt revet ned fra pidestallen.

Les mer


- Eurokrisen -
Europas lilleputtstater dras inn i eurokrisen

Kureren - Småstatene i Europa, tradisjonelt rike skatteparadiser, merker i ulik grad finans- og eurokrisen. San Marino har allerede måttet be om hjelp fra Pengefondet mens andre lever godt videre på taxfreehandel.

Les mer


Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no