See also:
» 01.04.2014 - Amnesty dokumenterer "drap og tortur" i Venezuela
» 20.03.2014 - Krisen i Venezuela: 31 drept, 461 såret, 1854 arrestert
» 12.03.2014 - Venezuelas president forbyr nye protester i Caracas
» 28.02.2014 - Venezuela: Karneval mens demonstranter drepes i gatene?
» 20.02.2014 - Venezuela truer med å sende hæren mot demonstrantene
» 18.02.2014 - Opposisjonsledere arrestert i Venezuela etter protester
» 09.12.2013 - Chavistene vinner lokalvalget i Venezuela
» 07.12.2013 - Chavistene og opposisjonen satser alt ved lokalvalget i VenezuelaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Minutt for minutt: Venezuelas president Nicolás Maduro og opposisjonsleder Henrique Capriles
© Miraflores/Kureren
Politikk - Venezuela

Direktesendt mekling starter i Venezuela

Meklingsmann: Vatikanets utenriksminister og nummer to, Pietro Parolin

© Patriarcato di Venezia/Kureren
Kureren, 10. april 2014
- Venezuelas regjering og representanter fra opposisjonen startet i dag samtaler for å løse opp i konflikten landet har opplevd de siste månedene, der minst 39 personer er blitt drept. Vatikanet og nabolandene er med som meklere under samtalene, som vil tv-overføres.

Venezuelas president Nicolás Maduro har bedt Vatikanets utenriksminister Pietro Parolin, som er nummer to etter paven, å mekle mellom landets regjering og opposisjonen. Kardinal Parolin, som tidligere var Vatikanets utsending til Venezuela, skal delta i en meklingskomité sammen med utenriksministrene fra Brasil, Colombia og Ecuador.

Sammen med Parolin og de tre utenriksministrene vil Venezuelas president Maduro og flere opposisjonsledere, i første rekke Henrique Capriles, starte en dialog for å finne en politisk løsning på den nåværende krisen i landet, har det venezuelanske presidentembetet bekreftet.

Krisen kommer som følge av den økende politiske polariseringen i landet. I løpet av de siste månedene har flere titalls venezuelanere blitt drept under voldsomme sammenstøt mellom opposisjonens tilhengere og regjeringsstyrker og -tilhengere. Masseprotestene har ført til vedvarende kaos og vold i landet.

Mekling minutt for minutt
Og, nærmest som vanlig i Venezuela, har regjeringen lagt seg på en overraskende kurs når det kommer til fredssamtalene. Dialogen mellom partene startet allerede i dag i Miraflores-palasset i hovedstaden Caracas, under et møte som ble direktesendt på nasjonale radio- og fjernsynskanaler.

"I dag skal vi holde et møte for å diskutere to modeller, sosialistmodellen og modellen som representerer den venezuelanske opposisjonen," forklarte Maduro i dag, i en uttalelse noen timer før møtet med opposisjonen.

"Jeg vil foreslå å starte en prosess med fredelig dialog og respekt mellom de to modellene," sa presidenten, og understreket at hele prosessen vil bli kringkastet på nasjonalt radio og fjernsyn slik at alle kan få den med seg og for å unngå "misforståelser".

Maduro forklarte videre at han måtte invitere de tre utenriksministerne ettersom opposisjonen hadde krevd representasjon fra Unionen av søramerikanske nasjoner (UNASUR). "Jeg ba dem om å komme fordi opposisjonen ikke ville komme og sitte ned og å snakke uten dem," la presidenten til.

"Jeg håper virkelig at

Det var vært voldsomme protester i den venezuelanske byen Valencia siden februar

© Fernando Balda/GNU/Kureren
opposisjonen kommer til oss i dag for å snakke, og at vi kommer tilbake på en grunnlovsmessig og demokratisk kurs. På den veien som Hugo Chávez har brakt oss," konkluderte Maduro.

Capriles igjen
Og den venezuelanske opposisjonen har akseptert denne originale invitasjonen til dialog. Lederen av landets viktigste opposisjonsallianse og tidligere presidentkandidat, Henrique Capriles, ga allerede på onsdag tilslag til invitasjonen til dialogmøtet, på tross av at han personlig stilte seg tvilende til modellen.

"Noen folk forteller meg at jeg må bli med på meklingen, mens andre sier nei. Men jeg tror at dersom vi farer med sannhet, så må vi bli med på dialogen for å forsvare sannheten. Vi må fortelle folk sannheten, fordi dette landet går dårlig. Ingen kan holde seg taus," sa Capriles, ifølge den venezuelanske avisen El Nacional.

Opposisjonslederen bekreftet at han ville delta i dagens møte og ba alle venezuelanere å følge med på radio og fjernsyn fordi "presidentpalasset kommer til å skjelve når de får høre sannheten," sa han. "Jeg vil forsvare sannheten, alle må se dette på tv," oppfordret Capriles.

"Drap og tortur"
Imens forstsetter de daglige gateprotestene, som landet har opplevd jevnlig siden den 12. februar. Opposisjonen har tenkt å fortsette protestene helt til det blir politiske endringer i Venezuela.

Men prisen for protestene begynner å bli høy. For en uke siden presenterte organisasjonen Amnesty International en rapport som dokumenterte den overdrevne voldsbruken mot demonstranter i landet under protestene mot president Maduro de siste månedene.

Til nå har 39 mennesker mistet livet under protestene, og over 550 er såret, blant dem 120 av skytevåpen. Ifølge tall fra statsadvokatens kontor er 157 personer internert som følge av protestene. De fleste av de til sammen 2000 arresterte er løslatt men risikerer fremdeles å bli siktet.

Les mer om voldsbruken i Venezuela i denne artikkelen: "Amnesty dokumenterer "drap og tortur" i Venezuela".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no