See also:
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 01.04.2014 - Amnesty dokumenterer "drap og tortur" i Venezuela
» 12.03.2014 - Venezuelas president forbyr nye protester i Caracas
» 28.02.2014 - Venezuela: Karneval mens demonstranter drepes i gatene?
» 20.02.2014 - Venezuela truer med å sende hæren mot demonstrantene
» 18.02.2014 - Opposisjonsledere arrestert i Venezuela etter protester
» 09.12.2013 - Chavistene vinner lokalvalget i Venezuela
» 07.12.2013 - Chavistene og opposisjonen satser alt ved lokalvalget i Venezuela











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Flere demonstranter ble skadet under protestene ved Universitetet i Caracas den 12. mars
© Ingrid Santiago/GNU/Kureren
Politikk - Venezuela

Krisen i Venezuela: 31 drept, 461 såret, 1854 arrestert

Demonstranter i Altamira den 8. mars

© Aníbal Salazar/GNU/Kureren
Kureren, 20. mars 2014
- Minst 31 mennesker er drept, 461 skadet og 1854 er blitt arrestert siden 12. februar, da volden brøt ut i Venezuela som del av protestene mot regjeringen til president Nicolás Maduro. Og krisen fortsetter å forverre seg, med arrestasjoner av flere opposisjonsledere.

Dette er de offisielle tallene. Det landets riksadvokat Luisa Ortega Díaz som ga detaljer om det store antallet drepte og sårede under et intervju med Radio Nacional de Venezuela på torsdag, der hun også utdypet at mesteparten av ofrene var sivile.

Ifølge riksadvokaten var 25 av de 31 drepte sivile, mens seks av dem var medlemmer av politiet, forsvaret, eller tjenestemenn fra ulike forvaltningsnivåer. Videre presiserte Ortega Díaz at 318 av de 461 skadede var sivile ofre, mens de andre 143 var soldater, politifolk eller offentlig ansatte.

Og når det gjelder de 1854 personene som er blitt arrestert, sa Ortega Díaz at kun 121 av disse fortsatt sitter fengslet i dag, og at bare åtte av disse har tilstått lovovertredelser.

Riksadvokaten innrømmet at departementet hennes ettersøker 52 tilfeller av påståtte brudd på menneskerettighetene, angivelig begått av myndighetene. Men i den forbindelsen benektet hun også påstandene som i de siste dagene har versert i lokalpressen og som går ut på at sikkerhetsstyrkene skulle ha tvunget fanger til å spise ekskrementer. Disse påstandene var grunnløse, hevdet hun.

Ortega Díaz insisterte videre på at "rettferdigheten vil skje fyllest, uansett hvem som har begått forbrytelsen, fordi dette vil bli sanksjonert og straffet. Et stort flertall av

Venezuelas opposisjonsleder Leopoldo López ble arrestert den 18. februar

© VP/Kureren
befolkningen ber om fred, og det er bare en gruppe som ikke ønsker det, og vi trenger å isolere dem," la hun til.

Fem ukers krise
Den aktuelle politiske krisen i det søramerikanske landet brøt ut den 12. februar, da denne runden av protester mot regjeringen startet. Demonstrantene ble møtt med en større grad av voldelige mottiltak fra både sikkerhetsstyrker og væpnede sivile enn disse jevnlige protestene i Venezuela vanligvis gjør.

Siden den tid har motstandere og tilhengere av regjeringen marsjert gatelangs nesten daglig for å protestere mot handlingene til motstanderen, og dette selv om president Maduro har prøvd å forby nye protester i de siste ukene.

Les mer om forsøket på å stanse protestene i denne artikkelen: "Venezuelas president forbyr nye protester i Caracas".

Begge parter har også bedt om en dialog, som fortsatt ikke har funnet sted. Opposisjonen har nemlig stilt betingelser for å delta. Blant annet krever den at de mange arresterte må settes fri, at militser som støtter regjeringen bli avvæpnet og at det blir en slutt på undertrykkelsen.

I motsetning til president Maduro hevder opposisjonen i Venezuela at protestene er legitime og at det først og fremst er regjeringspartiets militser, de "sosialistiske kollektivene",

Tenker ikke på å gå av: Venezuelas valgte president Nicolás Maduro

© SIBCI/Kureren
som står bak volden.

Presidenten prøver derimot å bruke både gulrot og pisk for å få en slutt på protestene. Allerede for tre uker siden oppmuntret Maduro befolkningen til å slutte med protestene og benytte seg av karnevalsfeiringen for å ta langfri og reise på ferie. Maduro skrev til og med under på et dekret som innebar en utvidet ferie i hele landet, med ekstra fridager i hel uke.

Les mer om protestene i Venezuela i denne artikkelen: "Venezuela truer med å sende hæren mot demonstrantene".

Nabolandene blander seg i krisen
Den langvarige ustabiliteten i Venezuela har også ført til at landets regionale naboer har begynt å engasjere seg for å finne en løsning.

Organisasjonen av amerikanske stater (OAS) appellerer til partene i Venezuela om å gå i dialog. Panama hadde opprinnelig bedt OAS om sterkere tiltak overfor president Maduro, noe som har ført til at Venezuela nå har brutt de diplomatiske forbindelsene med dette landet.

Unionen av søramerikanske nasjoner (UNASUR) har gått et skritt videre og uttrykt sin støtte til regjeringen og president Maduro. UNASUR skal nå etablere en komité som består av utenriksministrene i den regionale blokken og gå konkret til verks for å etablere en dialog og en nasjonal fredskonferanse i Venezuela.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no