Mer økonomi:
Nyhetsside 
Arkiv, økonomi
 

Cuba
Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.
Portugal
Portugal
Rekordvekst i turisme til Portugal

Kureren - Etter mange år med finanskrise kommer det endelig gode nyheter fra Portugal. I begynnelsen av året har landet har fått en sterk vekst i antall turister. Og dette gir en rekordvekst i reiselivsinntekter, fem ganger høyere enn i nabolandet Spania.
Qatar
Qatar
Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom

Kureren - Turismen til Gulf-staten Qatar boomer som aldri før, med en omsetning på 55 milliarder kroner for den samlede bransjen i fjor. Men ikke uten en pris: Alene de prosjektene som er i gang innebærer investeringer på 65 milliarder kroner.
Russland
Russland
Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv

Kureren - Putins Russland, egentlig et fantastisk reisemål, har mistet internasjonal troverdighet i en rasende fart, til stor frustrasjon for reiselivet i landet. Nå satser man på billigflyselskapene for å reise kjerringa.
Europa
Europa
Det går mot lavere kortgebyrer i Europa

Kureren - EU-parlamentet har i dag vedtatt å sette et tak på gebyrene bankene får ta ved bruk av kredittkort og vanlige betalingskort i Europa. Dette vil gjøre kortbruken billigere for bedrifter og forbrukere, og føre til større aksept av for eksempel visakort i land som Danmark og Tyskland.
Portugal
- Eurokrisen - Portugal
Portugal frykter 40 prosents nedgang i befolkningen

Kureren - Det er allerede kjent at Portugal er blitt et utflyttingsland, men nå viser ny tall at perspektivene er verre enn antatt. Antall innbyggere i Portugal kan bli redusert fra 10,5 til 6,3 millioner fram til 2060, melder landets statistiske institutt.
Brasil
Brasil
Brasils fotball-VM er dårlig for økonomien

Kureren - Brasilianeres drøm om et storslått fotball-VM, som starter den 12. juni, ser ut til å ende opp mer beskjedent enn mange hadde forestilt seg. Turistene som var forventet til Brasil er nå nedjustert til halvparten, og den håpte effekten på økonomien ser også ut til å utebli.
Chile
Chile
Chile: Bachelet øker skattene

Kureren - Chiles nye president, Michelle Bachelet, oppfyller sitt valgløfte om en "mer sosial" beskatning. Den svært lave selskapsskatten i landet heves, mens skattetrykket minskes for chilenske arbeidstakere. Økte skatteinntekter skal brukes til å finansiere billigere høyere utdannelse.
Antarktis | Japan
Antarktis | Japan
Japan stanser hvalfangsten etter dom i FN-domstol

Kureren - Japanske myndigheter kunngjorde i dag at landet stanser den såkalte forskningsfangsten av hval utenfor Antarktis. Dette skjer kun én dag etter at FNs internasjonale domstol i Haag fastslo at Japans hvalfangst ikke har vitenskapelige formål og motsatte seg å gi nye fangsttillatelser.
Rwanda
Rwanda
I Rwanda får 70 prosent av folket nå sin første konto

Kureren - Det heter "finansiell inkludering", og det er et kjernebegrep i rwandisk politikk. Målet er at 90 prosent av befolkningen innen 2020 skal ha en bankkonto og bruke den aktivt. Og på kun fire år har den finansielle inkluderingen blitt doblet i Rwanda.
Taiwan
Taiwan
Taiwan: Massemønstring mot handelsavtale med Kina

Kureren - Parlamentet i Taipei har vært okkupert i over en uke, og demonstrantene i Taiwan sier de har gitt opp dialogen med regjeringen. På søndag oppfordres det til massedemonstrasjoner over hele landet med krav om å annullere den omfattende handelsavtalen med Kina.
Spania
- Eurokrisen - Spania
En av fire unge i Spania har ikke råd til mat

Kureren - En av fire unge spanjoler mellom 18 og 29 år har sjelden eller aldri råd til å spise kjøtt eller fisk, viser en ny europeisk undersøkelse. Spansk ungdom er gruppen som sterkest har fått merke krisen i Europa. Men også annen europeisk ungdom har fått det verre.
Ukraina
- Konflikten på Krim - Ukraina
Med Krim tok Russland Ukrainas største gassfelt

Kureren - Kan kontroll over energiressurser ha hatt noe med russernes plutselige anneksjon av den ukrainske Krimhalvøya å gjøre? På kontinentalsokkelen utenfor Krim ligger nemlig Ukrainas største gassfelt, som ble oppdaget i 2012 og var i ferd med å overdras til vestlige oljeselskap.
Russland
- Konflikten på Krim - Russland
Nå begynner sanksjonene å svi i Russland

Kureren - De europeiske og amerikanske sanksjonene mot Russland kan synes små og heller symbolske, men de har allerede en treffende virkning på russisk økonomi. Og utover sanksjonene er EU og USA i ferd med å ta avgjørelser som kan svekke Russland i årtier fremover.
Aserbajdsjan
Aserbajdsjan
Aserbajdsjan satser på luksusturisme

Kureren - Aserbajdsjan er kanskje mer kjent for sine oljereserver og menneskerettsbrudd enn for å være et stort reisemål. Men nå vil myndighetene i Baku gjøre noe med dette og ønsker å tiltrekke seg mange flere reisende i de neste årene. Men kun pengesterke turister er velkomne.
Innenriks
Innenriks
Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge

Kureren - Regjeringen har godtatt endringer i EUs regelverk for regionalstøtte, som vil en sterk økning i arbeidsgiveravgiften for sentrale sektorer i nordnorsk næringsliv, innen blant annet transport, energi og finans. Næringslivet i nord og opposisjonen samles nå til protest.
Taiwan
Taiwan
Taiwan: Opposisjonen okkuperer parlamentet

Kureren - Etter at regjeringspartiet overraskende godtok en utvidet handelsavtale med Fastlands-Kina, stormet studenter parlamentet i Taiwans hovedstad Taipei. Opposisjonen på øya støtter aksjonen, og kaller avtalen med Kina "en trussel mot demokratiet på Taiwan".
Storbritannia
Storbritannia
Ulikhetene i Storbritannia eksploderer

Kureren - De fem rikeste familiene i Storbritannia eier mer enn hele den fattigste femtedelen av den britiske befolkningen, avslører en ny rapport i dag. Rapporten viser hvordan ulikhetene i Storbritannia har eksplodert i de siste 20 årene.
Russland | Tyskland
- Konflikten på Krim - Russland | Tyskland
Merkel mener alvor: Russland vil straffes hardt

Kureren - Tysklands forbundskansler har hittil vært tilbakeholden med å fremme konkrete trusler mot Russland, selv om hun har pratet alvor med president Vladimir Putin ved flere anledninger. Nå synes begeret å ha rent over for Merkel, som åpenbart vil sette hardt mot hardt i Krimkrisen.
Færøyene | Innenriks
Færøyene | Innenriks
Mot løsning på fiskerikonflikten med Færøyene

Kureren - Norge og EU, som begge har innført handelssanksjoner mot færøysk fiskerinæring, har i dag kommet frem til en kvoteavtale for makrellfisket med Færøyene. Likevel er det fortsatt et stykke frem før sanksjonene kan heves, da en avtale om sildefisket gjenstår.

» Etikkrådet vil granske Oljefondets investeringer i Vest-Sahara
» Japan vil satse på atomkraft tre år etter Fukushima
» Skatteparadiset Bahamas "nær konkurs"
» EU overtar det økonomiske ansvaret for Ukraina
» Obama foreslår skattelette for fattige og middelklassen
» Roma kun fem timer fra konkurs
» Hellas legger ned helsevesenet
» Konkurstruede Ukraina ber Vesten om 212 milliarder
» Ikke mer olje i Barentshavet likevel?
» Norwegian får grønt lys til å flagge ut til IrlandKurerens magasin
Reportasjer om økonomi
Kina | Europa
Kina | Europa
"Kinesiske investorer ikke så ille som antatt"

Kureren - Frykten er stor hos mange når kinesiske investorer ønsker å kjøpe opp et europeisk firma. Er de bare ute etter å tømme firmaet for patenter og kunnskap for så å flytte driften til Kina? En tysk studie viser at det som regel er motsatt.

Les mer

Tyskland
Tyskland
Comeback for kullkraftverk i Tyskland

Kureren - Da tyskerne begynte å skru av atomkraftverkene sine, var det mange i Norge som håpte at tiden for de store gasskraftverkene var kommet. Men gasskraften lønner seg ikke, den er for dyr. Derimot opplever kullkraften nå en renessanse i Tyskland.

Les mer

Brasil
Brasil
Rio de Janeiro: Det store hamskiftet

Kureren - Store internasjonale eventer, økonomisk vekst, oljeboom, boligpriser som stiger til himmels og for en gangs skyld har byen kontroll over kriminaliteten. Rio de Janeiro opplever et hamskifte. Men vil alt dette også vare etter de olympiske lekene i 2016?

Les mer

Portugal
- Eurokrisen - Portugal
Portugal: Et land til salgs

Kureren - I Portugal vil året 2012 bli husket av en privatiseringsbølge av symboltunge statseide bedrifter: fra flyselskapet TAP, til kringkastingsselskapet RTP, via flyplasser, posten og skipsverftet Viana do Castelo. Og det er mer til salgs.

Les mer

Italia | Hellas
- Eurokrisen - Italia | Hellas
Krisen truer kulturarven i Hellas og Italia

Kureren - Den økonomiske krisen i Europa truer kunstskattene på det gamle kontinentet. Budsjettet for vedlikehold og vakthold av kulturminner krymper farlig raskt, og mange sentrale verk har forverret sin tilstand. Situasjonen er spesielt akutt i Italia og Hellas.

Les mer

Verden | Europa
- Eurokrisen - Verden | Europa
Myntunioner: Historiske pekefingre for euroen

Kureren - Viser ikke eurokrisen at det er umulig med en pengeunion mellom så ulike land, eller er krisen bare en dump i veien mot et mer integrert Europa? Flere debattører trekker nå tidligere forsøk på myntunioner inn i debatten, blant annet et nordisk feilgrep.

Les mer

Spania
Spania
10 ting du må vite før du starter bedrift i Spania

Kureren - Trodde du at det var vanskelig å etablere eller drive et firma i Norge? Glem det. Drømmen om å jobbe med sitt eget firma i Spania kan fort bli knust av byråkratiet før du begynner.

Les mer


- Eurokrisen -
Europas lilleputtstater dras inn i eurokrisen

Kureren - Småstatene i Europa, tradisjonelt rike skatteparadiser, merker i ulik grad finans- og eurokrisen. San Marino har allerede måttet be om hjelp fra Pengefondet mens andre lever godt videre på taxfreehandel.

Les mer


Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no