Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.
Kureren - Etter mange år med finanskrise kommer det endelig gode nyheter fra Portugal. I begynnelsen av året har landet har fått en sterk vekst i antall turister. Og dette gir en rekordvekst i reiselivsinntekter, fem ganger høyere enn i nabolandet Spania.
Kureren - Turismen til Gulf-staten Qatar boomer som aldri før, med en omsetning på 55 milliarder kroner for den samlede bransjen i fjor. Men ikke uten en pris: Alene de prosjektene som er i gang innebærer investeringer på 65 milliarder kroner.
Kureren - Putins Russland, egentlig et fantastisk reisemål, har mistet internasjonal troverdighet i en rasende fart, til stor frustrasjon for reiselivet i landet. Nå satser man på billigflyselskapene for å reise kjerringa.
Kureren - EU-parlamentet har i dag vedtatt å sette et tak på gebyrene bankene får ta ved bruk av kredittkort og vanlige betalingskort i Europa. Dette vil gjøre kortbruken billigere for bedrifter og forbrukere, og føre til større aksept av for eksempel visakort i land som Danmark og Tyskland.
Kureren - Det er allerede kjent at Portugal er blitt et utflyttingsland, men nå viser ny tall at perspektivene er verre enn antatt. Antall innbyggere i Portugal kan bli redusert fra 10,5 til 6,3 millioner fram til 2060, melder landets statistiske institutt.
Kureren - Brasilianeres drøm om et storslått fotball-VM, som starter den 12. juni, ser ut til å ende opp mer beskjedent enn mange hadde forestilt seg. Turistene som var forventet til Brasil er nå nedjustert til halvparten, og den håpte effekten på økonomien ser også ut til å utebli.
Kureren - Chiles nye president, Michelle Bachelet, oppfyller sitt valgløfte om en "mer sosial" beskatning. Den svært lave selskapsskatten i landet heves, mens skattetrykket minskes for chilenske arbeidstakere. Økte skatteinntekter skal brukes til å finansiere billigere høyere utdannelse.
Kureren - Japanske myndigheter kunngjorde i dag at landet stanser den såkalte forskningsfangsten av hval utenfor Antarktis. Dette skjer kun én dag etter at FNs internasjonale domstol i Haag fastslo at Japans hvalfangst ikke har vitenskapelige formål og motsatte seg å gi nye fangsttillatelser.
Kureren - Det heter "finansiell inkludering", og det er et kjernebegrep i rwandisk politikk. Målet er at 90 prosent av befolkningen innen 2020 skal ha en bankkonto og bruke den aktivt. Og på kun fire år har den finansielle inkluderingen blitt doblet i Rwanda.
Kureren - Parlamentet i Taipei har vært okkupert i over en uke, og demonstrantene i Taiwan sier de har gitt opp dialogen med regjeringen. På søndag oppfordres det til massedemonstrasjoner over hele landet med krav om å annullere den omfattende handelsavtalen med Kina.
Kureren - En av fire unge spanjoler mellom 18 og 29 år har sjelden eller aldri råd til å spise kjøtt eller fisk, viser en ny europeisk undersøkelse. Spansk ungdom er gruppen som sterkest har fått merke krisen i Europa. Men også annen europeisk ungdom har fått det verre.
Kureren - Kan kontroll over energiressurser ha hatt noe med russernes plutselige anneksjon av den ukrainske Krimhalvøya å gjøre? På kontinentalsokkelen utenfor Krim ligger nemlig Ukrainas største gassfelt, som ble oppdaget i 2012 og var i ferd med å overdras til vestlige oljeselskap.
Kureren - De europeiske og amerikanske sanksjonene mot Russland kan synes små og heller symbolske, men de har allerede en treffende virkning på russisk økonomi. Og utover sanksjonene er EU og USA i ferd med å ta avgjørelser som kan svekke Russland i årtier fremover.
Kureren - Aserbajdsjan er kanskje mer kjent for sine oljereserver og menneskerettsbrudd enn for å være et stort reisemål. Men nå vil myndighetene i Baku gjøre noe med dette og ønsker å tiltrekke seg mange flere reisende i de neste årene. Men kun pengesterke turister er velkomne.
Kureren - Regjeringen har godtatt endringer i EUs regelverk for regionalstøtte, som vil en sterk økning i arbeidsgiveravgiften for sentrale sektorer i nordnorsk næringsliv, innen blant annet transport, energi og finans. Næringslivet i nord og opposisjonen samles nå til protest.
Kureren - Etter at regjeringspartiet overraskende godtok en utvidet handelsavtale med Fastlands-Kina, stormet studenter parlamentet i Taiwans hovedstad Taipei. Opposisjonen på øya støtter aksjonen, og kaller avtalen med Kina "en trussel mot demokratiet på Taiwan".
Kureren - De fem rikeste familiene i Storbritannia eier mer enn hele den fattigste femtedelen av den britiske befolkningen, avslører en ny rapport i dag. Rapporten viser hvordan ulikhetene i Storbritannia har eksplodert i de siste 20 årene.
Kureren - Tysklands forbundskansler har hittil vært tilbakeholden med å fremme konkrete trusler mot Russland, selv om hun har pratet alvor med president Vladimir Putin ved flere anledninger. Nå synes begeret å ha rent over for Merkel, som åpenbart vil sette hardt mot hardt i Krimkrisen.
Kureren - Norge og EU, som begge har innført handelssanksjoner mot færøysk fiskerinæring, har i dag kommet frem til en kvoteavtale for makrellfisket med Færøyene. Likevel er det fortsatt et stykke frem før sanksjonene kan heves, da en avtale om sildefisket gjenstår.
Kureren - Frykten er stor hos mange når kinesiske investorer ønsker å kjøpe opp et europeisk firma. Er de bare ute etter å tømme firmaet for patenter og kunnskap for så å flytte driften til Kina? En tysk studie viser at det som regel er motsatt.
Kureren - Da tyskerne begynte å skru av atomkraftverkene sine, var det mange i Norge som håpte at tiden for de store gasskraftverkene var kommet. Men gasskraften lønner seg ikke, den er for dyr. Derimot opplever kullkraften nå en renessanse i Tyskland.
Kureren - Store internasjonale eventer, økonomisk vekst, oljeboom, boligpriser som stiger til himmels og for en gangs skyld har byen kontroll over kriminaliteten. Rio de Janeiro opplever et hamskifte. Men vil alt dette også vare etter de olympiske lekene i 2016?
Kureren - I Portugal vil året 2012 bli husket av en privatiseringsbølge av symboltunge statseide bedrifter: fra flyselskapet TAP, til kringkastingsselskapet RTP, via flyplasser, posten og skipsverftet Viana do Castelo. Og det er mer til salgs.
Kureren - Den økonomiske krisen i Europa truer kunstskattene på det gamle kontinentet. Budsjettet for vedlikehold og vakthold av kulturminner krymper farlig raskt, og mange sentrale verk har forverret sin tilstand. Situasjonen er spesielt akutt i Italia og Hellas.
Kureren - Viser ikke eurokrisen at det er umulig med en pengeunion mellom så ulike land, eller er krisen bare en dump i veien mot et mer integrert Europa? Flere debattører trekker nå tidligere forsøk på myntunioner inn i debatten, blant annet et nordisk feilgrep.
Kureren - Trodde du at det var vanskelig å etablere eller drive et firma i Norge? Glem det. Drømmen om å jobbe med sitt eget firma i Spania kan fort bli knust av byråkratiet før du begynner.
Kureren - Småstatene i Europa, tradisjonelt rike skatteparadiser, merker i ulik grad finans- og eurokrisen. San Marino har allerede måttet be om hjelp fra Pengefondet mens andre lever godt videre på taxfreehandel.