See also:
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 12.03.2014 - Mot løsning på fiskerikonflikten med Færøyene
» 12.03.2014 - Etikkrådet vil granske Oljefondets investeringer i Vest-Sahara
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 06.02.2014 - Siv Jensen setter likevel ikke ned lånekravene
» 05.02.2014 - Lav kronekurs gir ny optimisme for norsk eksport
» 29.01.2014 - LO-forbund krever norsk EØS-utmeldelse
» 22.01.2014 - Salg av nye boliger stuper i Norge











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Prospektene rundt Johan Castberg-feltet i Barentshavet
© Statoil/Kureren
Økonomi - Innenriks

Ikke mer olje i Barentshavet likevel?

Skuffet: Irene Rummelhoff, Statoils letedirektør for norsk sokkel

© Statoil/Kureren
Kureren, 20. februar 2014
- I 2011 åpnet Statoil en ny "petroleumsprovins" i Barentshavet med forventninger om 400-600 millioner fat utvinnbar olje. På torsdag slår selskapet som driver letevirksomheten rundt Johan Castberg-feltet fast at de fire brønnene som er boret hittil bare har ført til ett oljefunn.

Statoil hadde i 2011-2012 et gjennombrudd i Barentshavet med de to såkalte "high impact"-funnene Skrugard og Havis, nå kjent som Johan Castberg-feltet, som påviste muligheten for i alt 400-600 millioner fat utvinnbar olje. Skrugard og Havis skulle åpne en ny petroleumsprovins i Barentshavet, og danne grunnlaget for feltutbyggingsprosjektet Johan Castberg, sa selskapet den gang.

I 2013 lanserte Statoil en målrettet letekampanje rundt Johan Castberg-feltet for å avklare ytterligere oljepotensial i området, og gjøre utbyggingsprosjektet "mer robust". Letekampanjen omfattet fem prospekter, og Kramsnø var den fjerde av disse.

Og resultatene er skuffende og trekker hele utbyggingen i Barentshavet i tvil.

"Vi nærmer oss avslutningen av denne letekampanjen rundt Johan Castberg-feltet. Av de fire brønnene som er boret hittil er det dessverre bare én som har ført til oljefunn. Det siste prospektet vi skal teste i letekampanjen er Drivis, og vi starter boringen rett etter at vi har fullført Kramsnø," sier Irene Rummelhoff, Statoils letedirektør for norsk sokkel, i en uttalelse i dag.

Rummelhoff forklarer at geologien i Johan Castberg-området er svært variert, men at det i utgangspunktet så ut til å være muligheter for flere mulige oljefunn i området. De brønnene som er blitt boret skulle gi en større forståelse av det samlede ressursgrunnlaget i området.

De forskjellige geologiske formasjonene i området var også store nok til å kunne påvirke utbyggingsløsningen, ifølge Statoil. Men hittil har man stort sett gjort gassfunn i de nye brønnene, ikke drivverdige oljefunn.

"Letekampanjen tjener hensikten med å gi oss mest mulig informasjon om området, men har ikke gitt oss det ytterligere ressursgrunnlaget vi håpet på. Det gjør det enda viktigere å forbedre utbyggingskonseptet og redusere investeringene," sier Erik Strand Tellefsen, direktør for feltutvikling i Nord-Norge.

Resultatene minker også sannsynligheten for at "petroleumsprovinsen" i Barentshavet i det hele tatt blir bygget ut, da investeringene der er avhengig av en relativt høy oljepris. Særlig trekkes en ilandføring ved Nordkapp nå i tvil, med de arbeidsplassene dette kunne medført for regionen.

Statoil er operatør for utvinningstillatelsen nord i Barentshavet, med en eierandel på 50 prosent. De andre rettighetshaverne er Eni Norge AS (30 prosent) og Petoro AS (20 prosent).



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no