Amerika, Landsider

Argentina | Bahamas | Belize | Bermuda* | Bolivia | Brasil | Canada | Caymanøyene* | Chile | Colombia | Costa Rica | Cuba | Dominikanske republikk | Ecuador | El Salvador | Falklandsøyene* | Grenada | Guatemala | Haiti | Honduras | Jamaica | Mexico | Nicaragua | Paraguay | Peru | Uruguay | USA | Venezuela

* ikke selvstendig eller ikke anerkjent
Cuba
Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.
Peru
Peru
Peru oppdages som gourmetland

Kureren - Det latinamerikanske kjøkkenet er ikke viden kjent for sine store høyder. Hittil. For ett av de nye in-kjøkkenene er nemlig det peruanske, skal man tro "hemmelige tips" i reiselivets bransjemedier.
Venezuela
Venezuela
Direktesendt mekling starter i Venezuela

Kureren - Venezuelas regjering og representanter fra opposisjonen startet i dag samtaler for å løse opp i konflikten landet har opplevd de siste månedene, der minst 39 personer er blitt drept. Vatikanet og nabolandene er med som meklere under samtalene, som vil tv-overføres.
Brasil
Brasil
Brasils fotball-VM er dårlig for økonomien

Kureren - Brasilianeres drøm om et storslått fotball-VM, som starter den 12. juni, ser ut til å ende opp mer beskjedent enn mange hadde forestilt seg. Turistene som var forventet til Brasil er nå nedjustert til halvparten, og den håpte effekten på økonomien ser også ut til å utebli.
Chile
Chile
Chile: Bachelet øker skattene

Kureren - Chiles nye president, Michelle Bachelet, oppfyller sitt valgløfte om en "mer sosial" beskatning. Den svært lave selskapsskatten i landet heves, mens skattetrykket minskes for chilenske arbeidstakere. Økte skatteinntekter skal brukes til å finansiere billigere høyere utdannelse.
Venezuela
Venezuela
Amnesty dokumenterer "drap og tortur" i Venezuela

Kureren - Mens protestene og krisen fortsetter i Venezuela, presenterte organisasjonen Amnesty International i dag en rapport som dokumenterer den overdrevne voldsbruken mot demonstranter i landet under protestene mot president Nicolás Maduro de siste månedene.
Arktis | Canada
Arktis | Canada
Canadas inuitter jevnlig utsatt for sult

Kureren - Nye kanadiske studier viser at inuittene ("eskimoene") er den folkegruppen som er mest utsatt for matmangel i hele den utviklede verden. Tre av fem inuittbarn går jevnlig sultne, og syv av ti inuittfamilier har for lite å spise i deler av året. Årsakene er komplekse.
El Salvador
El Salvador
To tidligere geriljaledere tar over i El Salvador

Kureren - Valgdomstolen i El Salvador har avvist en klage fra den høyreorienterte opposisjonen mot resultatet av presidentvalget tidligere i mars. Den tidligere geriljabevegelsen på venstresiden, FMLN, kasserer seieren og partiets ledere tar over makten i El Salvador.
Venezuela
Venezuela
Krisen i Venezuela: 31 drept, 461 såret, 1854 arrestert

Kureren - Minst 31 mennesker er drept, 461 skadet og 1854 er blitt arrestert siden 12. februar, da volden brøt ut i Venezuela som del av protestene mot regjeringen til president Nicolás Maduro. Og krisen fortsetter å forverre seg, med arrestasjoner av flere opposisjonsledere.
Venezuela
Venezuela
Venezuelas president forbyr nye protester i Caracas

Kureren / Agência Brasil - Etter en måned med voldsomme sammenstøt mellom regjeringstilhengere og opposisjonen i Venezuela, har minst 22 mennesker blitt drept. Opposisjonen nekter å forhandle og president Nicolás Maduro varsler nå at han vil forby protestene i hovedstaden Caracas.
Bahamas
- Skatteparadiser - Bahamas
Skatteparadiset Bahamas "nær konkurs"

Kureren - På skatteparadiset Bahamas spør man seg nå om hva befolkningen tjener på de mange postboksselskapene på øygruppen. Staten er nemlig på konkursens rand på grunn av manglende skatteinntekter, og folket blir bedt om å betale regningen ved hjelp av en ny moms.
El Salvador
El Salvador
Valgthriller i El Salvador: 50 prosent til hver

Kureren - Den andre runden av presidentvalget i El Salvador endte uavgjort. Etter at venstresidens kandidat synes å ha vunnet med 50,1 prosent av stemmene mot høyresidens 49,9 prosent, har valgkommisjonen beordret en ny manuell opptelling. Begge kandidatene hevder å ha vunnet valget.
Colombia
Colombia
Rekordlav deltakelse ved valget i Colombia

Kureren - Regjeringspartiet i Colombia vant parlamentsvalget, selv om det mistet mange stemmer til opposisjonen. Søndagens valg hadde også en rekordlav deltakelse, og bare 44 prosent av velgere deltok. I tillegg stemte nesten 6 prosent blankt og over 10 prosent av stemmene ble annullert.
Colombia
Colombia
Valg i Colombia: 4 av 10 vil stemme blankt

Kureren - Nå begynner valgperioden i Colombia. Landet avholder parlamentsvalg på søndag og presidentvalg i mai. Men folk lar seg i liten grad engasjere, ifølge meningsmålinger, som viser av 42 prosent vil stemme blank ved parlamentsvalget og 20 prosent ved presidentvalget.
USA
USA
Obama foreslår skattelette for fattige og middelklassen

Kureren - USAs president Barack Obama vil ha nye skattelettelser for den amerikanske middelklassen og for fattige som del av budsjettforslaget for 2015, med en utgiftsramme på 3,9 billioner dollar (23,4 billioner kroner). Imens viser nye tall at inntektsulikhetene forsetter å øke i USA.
USA
USA
George W. Bush forbereder sin første maleriutstilling

Kureren - USAs tidligere president George W. Bush har allerede fått sin plass i historien på grunn av "krigen mot terror". Men han vil kanskje bli husket for flere ting. Nå driver Bush med oljemaling, og i april kommer han med sin første maleriutstilling. I USA er forventingene store.
Venezuela
Venezuela
Venezuela: Karneval mens demonstranter drepes i gatene?

Kureren / Agência Brasil - Går det an å feire karneval mens folk sørger over de minst 15 personene som er blitt drept under protestene mot regjeringen i de siste ukene? Spørsmålet splitter venezuelanerne en uke før karnevalet. Flere lokale myndigheter ønsker nå å avlyse folkefesten, men presidenten insisterer på feiringen.
Afghanistan | USA
Afghanistan | USA
USA planlegger full tilbaketrekking fra Afghanistan i år

Kureren - USAs president Barack Obama ba i dag forsvarsstaben sin om å forberede en rask evakuering av alle styrker fra Afghanistan innen årets slutt. Ifølge Obama vil USA trekke seg ut av landet dersom en svært forsinket bilateral sikkerhetsavtale ikke skrives under.
Europa | Brasil
- Snowden-avsløringene - Europa | Brasil
Brasil og EU samles om å skape nettuavhengighet fra USA

Kureren - Under toppmøtet mellom Brasil og EU i Brussel denne uken annonserte partene byggingen av en undersjøisk kommunikasjonskabel mellom Brasil og Portugal. Målet er å redusere avhengigheten av USA og hindre spionasje, noe selv Brasils president har vært offer for.
Venezuela
Venezuela
Venezuela truer med å sende hæren mot demonstrantene

Kureren / Agência Brasil - Minst seks mennesker er blitt drept i Venezuela siden de voldelige protestene begynte i forrige uke i Caracas og andre store byer. Nå varsler president Nicolás Maduro at han vurderer å erklære unntakstilstand i deler av landet og sende inn hæren for å stoppe protestene.

» Opposisjonsledere arrestert i Venezuela etter protester
» Valutakrise: Nå er det tomt for ketchup i Argentina
» Tidligere gerilja nær valgseier i El Salvador
» Ukjent historiker leder presidentvalget i Costa Rica
» Ortega "tar diktatorisk makt" i Nicaragua
» 20 barn blir skutt på i USA, hver eneste dag
» El Salvador utplasserer hæren før presidentvalget
» Chilensk domstol: "Salvador Allende begikk selvmord"
» USA: Republikanerne blir et kreasjonistisk parti
» Raúl Castro advarer om "kampanje mot regimet på Cuba"
» Flyselskapene forlater Venezuela og isolerer landet
» Brasil kjøper jagerfly fra Sverige etter USA-spionasje
» Bachelet tilbake til makten i Chile etter storseier
» Demokrater og republikanere enige om 2-års budsjett
» Uruguay, verdens første land som legaliserer cannabis


Kurerens Amerikamagasin

USA
USA
Kronikk: Endeløs krig og forsvarsindustriens lobby i USA

Kronikk, Kureren - I januar 1961 advarte USAs avtroppende president Dwight Eisenhower nasjonen mot det han anså som en av de største truslene mot USA: Det forsvarsindustrielle komplekset, som besto av militære kontraktører og lobbyister, og deres behov for en endeløs krigstilstand. Professor Jonathan Turley* forklarer hvordan situasjonen er nå.

Les mer

Brasil
Brasil
Rio de Janeiro: Det store hamskiftet

Kureren - Store internasjonale eventer, økonomisk vekst, oljeboom, boligpriser som stiger til himmels og for en gangs skyld har byen kontroll over kriminaliteten. Rio de Janeiro opplever et hamskifte. Men vil alt dette også vare etter de olympiske lekene i 2016?

Les mer

Argentina
Argentina
Argentinas Atlantis stiger opp igjen

Kureren - Da kurbadet Epecuén i Argentina begynte å nå verdensry for sin unike vannkvalitet, var det brått slutt. I 1985 oversvømte det mineralholdige vannet, som hadde gitt Epecuén enorme turismeinntekter, byen selv. Nå, tiår etter, dukker byen opp igjen. Einstøingen Pablo Novak opplevde hele syklusen.

Les merUrbanisme: Villdyrene slår tilbake

Kureren - Villsvinene streifer omkring i Berlin sentrum. En flokk dådyr beiter fredelig i en park i downtown London. I Chicagos forsteder jakter prærieulv på vaskebjørn. Det som høres ut som scener fra en spillefilm om livet etter en katastrofe er allerede realiteten i Europas og Nord-Amerikas grønne storbyer.

Les merNyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no