Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Europa | Brasil
- Snowden-avsløringene - Europa | Brasil
Brasil og EU samles om å skape nettuavhengighet fra USA

Kureren - Under toppmøtet mellom Brasil og EU i Brussel denne uken annonserte partene byggingen av en undersjøisk kommunikasjonskabel mellom Brasil og Portugal. Målet er å redusere avhengigheten av USA og hindre spionasje, noe selv Brasils president har vært offer for.
Sverige | Innenriks
- Snowden-avsløringene - Sverige | Innenriks
Sverige sender norske kommunikasjonsdata utenlands

Kureren - Den svenske militære overvåkningstjenesten har innrømmet at den uten oppsyn sender ut store mengder innsamlede data fra det svenske kommunikasjonsnettet til utenlandske tjenester. Dette inkluderer også norske data, som ikke får samme personvern som data fra svensker.
Innenriks
- Snowden-avsløringene - Innenriks
Venstre krever tiltak mot NSA-spionasje

Kureren - Venstre krever nå at regjeringen reagerer på Edvard Snowdens avsløringer av NSAs massive overvåking og innsamling av personopplysninger i Europa. Norge må følge Tyskland, og både lage sikre nettverk for digital kommunikasjon og protestere overfor USA, heter det.
Tyskland
- Snowden-avsløringene - Tyskland
Forbundsdagen skal stemme over Snowden-asyl

Kureren - Kravet om at varsleren Edward Snowden skal få politisk asyl i Tyskland blir stadig sterkere. Nå annonserer venstrepartiet Die Linke at de vil fremlegge asylbegjæringen for parlamentet i Berlin, og at det er flertall for dette i Forbundsdagen.
Tyskland
- Snowden-avsløringene - Tyskland
Tysk minister utelukker ikke Snowden-besøk

Kureren - Tysklands innenriksminister Hans-Peter Friedrich sier seg nå interessert i å samarbeide med varsleren Edward Snowden om å avdekke USAs spionasje i landet. Selv om det fortsatt er uklart hvordan dette samarbeidet skal skje, utelukkes ikke lenger et Snowden-besøk i Tyskland.
Europa
- Snowden-avsløringene - Europa
Europa våkner og vurderer tiltak mot USAs spionasje

Kureren - Europa har fått nok av USAs spionasje og dominans på nettet. Og mens land som Brasil planlegger større nettuavhengighet fra USA, begynner mange stemmer i EU nå å kreve at Europa utfordrer USAs teknologiske overlegenhet og bli mer selvstendig i IT-sektoren.
Spania
- Snowden-avsløringene - Spania
USA spionerte på Spanias regjering og millioner av spanjoler

Kureren - Amerikanske NSA har ikke bare avlyttet telefonsamtaler, SMS og e-poster til millioner av spanjoler, men også til politikere og medlemmer av Spanias regjering. Madrid kalte i dag inn USAs ambassadør på teppet.
Europa | USA
- Snowden-avsløringene - Europa | USA
"Flere europeiske regjeringer avlyttes av USA"

Kureren - Ikke bare Tysklands Angela Merkel har blitt avlyttet av amerikanske NSA. Også andre "europeiske regjeringer, deriblant den italienske," har blitt overvåket og avlyttet, sier journalist Glenn Greenwald, med bakgrunn i de lekkede Snowden-dokumentene.
Tyskland
- Snowden-avsløringene - Tyskland
Merkel trolig avlyttet av USA; tyskerne godter seg

Kureren - "Endelig våkner hun," er den samstemte kommentaren fra tyskerne etter at forbundskansler Angela Merkel i dag klaget over den mulige avlyttingen av mobiltelefonen hennes. For første gang tar Merkel opp den massive avlyttingen av tyskere direkte med Obama.
Europa | USA
- Snowden-avsløringene - Europa | USA
Svar på spionasje: EU vil bryte banksamarbeid med USA

Kureren - EU-parlamentet ba på onsdag EU-kommisjonen om midlertidig å suspendere avtalen som tillater overføring av europeiske bankdata til USA. Tiltaket kommer som en represalie etter at det ble kjent at USA spionerte på europeiske institusjoner og borgere via nettet.
Frankrike
- Snowden-avsløringene - Frankrike
USAs spionasje i Frankrike større enn antatt

Kureren - Avsløringene om USAs spionasje i Frankrike vokser i omfang. I går ble det kjent at amerikanske NSA drev massiv overvåking av telefonsamtaler i Frankrike, og i dag avslører Le Monde at også franske ambassader er blitt avlyttet. Regjeringen i Paris krever en forklaring fra USA.
USA | Mexico
- Snowden-avsløringene - USA | Mexico
USA spionerte på Mexicos president

Kureren - Den meksikanske regjeringen er opprørt over omfanget av den politiske overvåkningen fra nabolandet USA. Presidenten mobiltelefon er blitt avlyttet og ekspresidentens e-post er blitt overvåket. Nå krever Mexico forklaringer fra USA og kaller praksisen "uakseptabel og ulovlig".
Brasil
- Snowden-avsløringene - Brasil
Brasil gir politibeskyttelse til Snowden-journalist

Kureren - Nye avsløringer om amerikansk spionasje mot Brasil fører til indignasjon i landet. Brasils senat undersøker nå påstandene og ber om politibeskyttelse for journalisten som avslørte spionasjeskandalen, The Guardians Glenn Greenwald, og kjæresten hans. Begge bor i Brasil.
Brasil | USA
- Snowden-avsløringene - Brasil | USA
Spionasjeskandale: Brasil truer med tiltak mot USA

Kureren - Den diplomatiske krisen mellom Brasil og USA tilspisser seg. Nye dokumenter viser at Brasils president Dilma Rousseff og regjeringen hennes ble spionert på av National Security Agency (NSA) i USA. Brasil mener at de nye avsløringene er en "skam" og vurderer strenge tiltak mot USA.
USA
- Snowden-avsløringene - USA
Snowden-dokumentene: Også FN ble avlyttet av USA

Kureren - Snowden-avsløringene blir stadig mer omfattende. Nye dokumenter viser at USA også har et storstilt avlyttingsprogram rettet mot FNs hovedkvarter i New York, Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) og EUs ambassade. Over 80 andre utenlandske ambassader i USA blir også avlyttet.
Storbritannia
- Snowden-avsløringene - Storbritannia
Cameron var orientert om aksjoner mot 'The Guardian'

Kureren - Det advares om at pressefriheten er under massivt trykk i Storbritannia etter at det i dag ble klart at statsminister David Cameron var orientert om flere aksjoner mot avisen 'The Guardian'. Cameron var orientert om varetekten av David Miranda og ordren om å destruere Snowden-dokumenter.
Storbritannia
- Snowden-avsløringene - Storbritannia
Britene bruker terrorlov mot Snowden-journalist

Kureren - Britisk politi brukte en omstridt terrorlov for å anholde David Miranda på flyplassen i London og konfiskere pc-en hans. Miranda er kjæresten til journalisten som er sentral i formidlingen av Snowden-dokumentene. Nå protesterer Amnesty, den britiske opposisjonen og regjeringen i Brasil.
Tyskland | Frankrike
- Snowden-avsløringene - Tyskland | Frankrike
Snowden-avsløringene innhenter Frankrike, Tyskland

Kureren - Regjeringene i Tyskland og Frankrike var blant dem som protesterte mest høylydt mot USAs avlyttings- og spionasjeprogram. Nå viser det seg at etterretningstjenestene i begge land samarbeidet med USA om denne avlyttingen og utvekslet informasjon.
USA
- Snowden-avsløringene - USA
Også all vanlig postgang overvåkes i USA

Kureren - Avsløringene om USAs totale overvåkningsprogrammer går videre. Nå viser det seg at posttjenesten i USA også fotograferer utsiden av alle brev og pakker som sendes i landet. I fjor ble dermed 160 milliarder postforsendelser fotografert og registrert.
Innenriks
- Snowden-avsløringene - Innenriks
Faremo: Snowden har ikke beskyttelsesbehov

Kureren - Justisminister Grete Faremo uttaler i dag at den amerikanske varsleren Edward Snowden ikke har et beskyttelsesbehov da han kan forvente en rettferdig strafforfølgning i USA. UDI avslo i dag for andre gang asylsøknaden til Snowden i rekordfart.

» Bolivia rystes av "kidnappingen" av presidenten i Europa
» Snowdens asylsøknad avvist av Norge, flere land
» Europa vurderer straffetiltak mot USA etter overvåkingKurerens magasin
Reportasjer om Snowden-avsløringene
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no