See also:
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 27.03.2014 - Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 20.03.2014 - Stortinget samles om jordvern, men ofrer Ikea-jordet
» 20.03.2014 - Valgkomiteen i SP ofrer Ola Borten Moe
» 12.11.2013 - Sverige sender norske kommunikasjonsdata utenlands
» 04.07.2013 - Faremo: Snowden har ikke beskyttelsesbehov
» 02.07.2013 - Snowdens asylsøknad avvist av Norge, flere land











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Overvåkningskameraer
© Dirk Ingo Franke/GNU/Kureren
Politikk - Innenriks

Venstre krever tiltak mot NSA-spionasje

Venstre krever handling: Trine Skei Grande og Terje Breivik (arkivbilde)

© Venstre/Kureren
Kureren, 11. november 2013
- Venstre krever nå at regjeringen reagerer på Edvard Snowdens avsløringer av NSAs massive overvåking og innsamling av personopplysninger i Europa. Norge må følge Tyskland, og både lage sikre nettverk for digital kommunikasjon og protestere overfor USA, heter det.

Sentralstyret i Venstre har i dag bedt regjeringen om å begynne å ta rekkevidden av Snowden-avsløringene på alvor. Man må ta konkrete skritt for å beskytte norske forbrukere mot utenlandsk datasnoking, krever partiet. Åtte konkrete tiltak listes opp.

I første omgang ber Venstre regjeringen om å protestere overfor USA og støtte initiativet fra Tyskland og Brasil om at det utarbeides og vedtas en FN-resolusjon som ber om tiltak for et bedre personvern i digital kommunikasjon. Arbeidet med FN-resolusjonen kommer som direkte følge av Snowden-avsløringene og retter seg i praksis mot USA. Man regner med at forslaget vil få bred støtte i FNs generalforsamling, men at det likevel vil få liten praktisk betydning.

Som et mer konkret tiltak forlanges det at regjeringen tar initiativ til "at i det i Norge tilbys sikker sending og lagring av e-post og andre elektroniske meldinger, slik tyske datakomselskaper har tilbudt i sitt land." Også i Brasil har myndighetene satt i gang et storstilt program for å gjøre seg uavhengig av amerikanske servere, kommunikasjonskabler og nettkonserner.

Videre ønsker Venstre at Norge skal delta i internasjonalt arbeid for å etablere ordninger som bidrar til at grunnleggende personvernrettigheter respekteres i samarbeidsland som USA og Storbritannia, samt å jobbe for at norske personvernmyndigheter "blir representert med fulle rettigheter" i et planlagt, nytt europeisk Datatilsyn.

Partiet ønsker også mer informasjon og fakta om situasjonen rundt datasnoking i Norge. Her er det til nå gjort svært lite i Norge, sammenlignet med andre land.

Regjeringen må nedsette en kommisjon for å kartlegge hva som registreres, hvem som registrerer, og hvem har tilgang til informasjonen, krever partiet. Videre ber Venstre regjeringen om konkret informasjon "om Norge bidrar til eller mottar informasjon fra masseinnsamling av opplysninger," slik det har vist seg at flere av USAs alliansepartnere har gjort.

Til sist tar Venstre opp sitt gamle krav om å "forsere arbeide

Avviser omkamp om DLD: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på sitt kontor

© Olav Heggø/ Samferdselsdepartementet/Kureren
t for at digitale borgerrettigheter blir del av grunnloven."

"Venstres sentralstyre er dypt bekymret over den uhemmede informasjonsgrådighet og manglende respekt for personvern som synes å karakterisere denne delen av NSAs virksomhet," heter det i en uttalelse fra partiet. "I ethvert demokratisk land har borgere som utsettes for overvåking rettigheter etter loven. Når en annen stat overvåker et annet lands borgere, er det ikke på samme måte mulig å hevde sine rettigheter," heter det videre.

Partiets sentralstyre sier det "erkjenner behovet for etterretning" for å forebygge terror og ivareta sikkerhet og andre vitale nasjonale interesser. "Men slik virksomhet må alltid være transparent forankret i lov," heter det videre. "Tiltakene skal være nødvendige og stå i et rimelig forhold til trusselen som søkes avverget."

Omkamp om datalagringsdirektivet?
Venstre har i de siste dagene også signalisert at partiet ønsker en omkamp om det upopulære datalagringsdirektivet fra Brussel, som flere europeiske land, blant dem Tyskland, kvier seg for å innføre. På tross av sterkt press fra EU, er datalagringsdirektivet en omstridt brikke i de pågående tyske regjeringsforhandlingene, der sosialdemokratene i SPD nå synes å lykkes i sitt forsøk på å kreve endringer i direktivet.

Her hjemme er det blant annet Venstres Sveinung Rotevatn som har krevd at saken må tas opp igjen, etter at budsjettforslaget fra Høyre og FrP utsatte innføringen av direktivet i enda et halvår, til juli 2015.

Venstre har i sitt budsjettforslag fjerne hele posten som skal gå til innføring av direktivet, og Venstre-leder Trine Skei Grande antydet i forrige uke at dette kan bli et tema under budsjettforhandlingene.

Men samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP) sier i dag til NTB at det ikke blir aktuelt med noen omkamp om datalagringsdirektivet, selv om FrP hadde antydet dette før valget. Grunnen er at Høyre og Arbeiderpartiet, som vedtok direktivet i 2011, fortsatt samlet sett har flertall i Stortinget.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no