See also:
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 10.01.2014 - Antall norske flypassasjerer doblet seg på 20 år
» 04.12.2013 - Reisetrend: Nordmenn er blitt "gjerrige og snobbete" på ferie
» 29.11.2013 - Norwegian vil operere langdistanserutene fra Barcelona
» 26.11.2013 - Miljøpartiets budsjett: 4800 kr ekstra for familietur til Syden
» 11.11.2013 - Rød løper for Norwegian i Madrid
» 30.10.2013 - Rjukan frem fra tåken, også internasjonalt
» 30.10.2013 - Stor debatt rundt "NRKs boikott" av Norwegian











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Norsk pass
© UD/Kureren
Reise - Innenriks | Verden

Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Rangering av de enkelte lands reisedokumenter

© Passportindex/Kureren
Kureren, 15. april 2015
- Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Det er et forbløffende lite fargeutvalg når man ser avbildningene av all verdens pass på nettstedet "Passport Index". Det går i rødlige toner på passforsidene til en stor gruppe land, mens en like stor gruppe holder det i mørkeblått.

Og trodde du at rødfargen på det norske passet var umiskjennelige på lang vei, tar du grundig feil. Du kan lett tas for å være fra Malaysia, Latvia, Bolivia, eller en lang rekke andre land med nesten det samme røde omslaget.

"Passport Index" er et nytt nettsted for den som lurer på hvordan andre lands pass ser ut, men også med en interessant rangering av de enkelte lands reisedokumenter.

Det er ingen stor overraskelse at dem av oss som holder et norsk pass møter færre hindringer på veien enn personer med et blått reisedokument fra Irak, eller et svart et fra Palestina. Bare til EU og EØS er det 20 dører som åpner seg med et norsk pass, som forblir stengte med et irakisk eller palestinsk. Men er det noen forskjell på å holde et norsk og et svensk pass?

Ja, en liten forskjell, ifølge "Passport Index". Svenskene ligger på plass 3 på rankingen, og de kan reise til 144 land uten visum, eller gjennom å kjøpe seg visum ved ankomst. Med et norsk pass kan vi reise til 141 land og territorier uten å ha sørget for visum på forhånd.

Dette tilsvarer et stort flertall av verdens reisemål. Topp score på listen hadde vært 199 potensielt visumfrie reisemål, tilsvarende 193 FN-medlemsland samt 6 territorier med eget visumregime (som Kosovo og Macau).

På toppen av denne rankingen troner to land, Storbritannia og USA. Med et britisk eller amerikansk pass kan du reise til 147 land uten formelle forberedelser.

Palestinere, med et reisedokument utstedt av selvstyremyndighetene i Ramallah, kan derimot kun reise "impulsivt" til 28 land. Til alle andre destinasjoner må de søke visum.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no