See also:
» 25.02.2014 - Brasil og EU samles om å skape nettuavhengighet fra USA
» 31.10.2013 - Europa våkner og vurderer tiltak mot USAs spionasje
» 24.10.2013 - "Flere europeiske regjeringer avlyttes av USA"
» 21.10.2013 - USA spionerte på Mexicos president
» 03.09.2013 - Spionasjeskandale: Brasil truer med tiltak mot USA
» 26.08.2013 - Snowden-dokumentene: Også FN ble avlyttet av USA
» 03.07.2013 - Bolivia rystes av "kidnappingen" av presidenten i Europa
» 01.07.2013 - Europa vurderer straffetiltak mot USA etter overvåkingChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


EU-parlamentet under avstemningen i dag
© Martin Schulz/Kureren
Politikk - Europa | USA

Svar på spionasje: EU vil bryte banksamarbeid med USA

Sophie in't Veld, nestlederen i EU-parlamentets kommisjon for sivile rettigheter

© Congres Breda/Kureren
Kureren, 23. oktober 2013
- EU-parlamentet ba på onsdag EU-kommisjonen om midlertidig å suspendere avtalen som tillater overføring av europeiske bankdata til USA. Tiltaket kommer som en represalie etter at det ble kjent at USA spionerte på europeiske institusjoner og borgere via nettet.

Ifølge informasjon gjengitt i mange europeiske medier, overvåket USAs National Security Agency (NSA) også SWIFT-nettverket for elektroniske pengeoverføringer. Dette er ifølge EU-parlamentet brudd på avtalen om innsyn i bankopplysninger mellom Brussel og Washington.

SWIFT-avatelen mellom EU og USA gir amerikanerne mulighet til å overvåke alle banktransaksjoner som utføres i Europa, men kun med den hensikt å bekjempe organisert kriminalitet og terrorisme. Avtalen setter også begrensninger for hvor mye amerikanerne kan snoke i disse dataene, noe Europaparlamentet mener at Snowden-dokumentene viser at ikke er blitt overholdt.

Resolusjonen, som ble presentert av de sosialistiske, liberale og grønne gruppene i EU-parlamentet, ble vedtatt med 280 stemmer, mens 254 stemte imot. Selve resolusjonen er ikke juridisk bindende for EU, men parlamentsmedlemmene anmodet EU-kommisjonen sterkt om å følge opp vedtaket.

"Vi ber kommisjonen om å midlertidig suspendere denne avtalen inntil vi får en full avklaring om spionasjepåstandene og man har kommet frem til en løsning," uttaler det liberale nederlandske EU-parlamentsmedlemmet Sophie in't Veld, som hadde utarbeidet resolusjonsteksten.

Resol

Forsvarer USA: Svenske Cecilia Malmström

© Rådet for Den Europeiske Union/Kureren
usjonen kritiserer at medlemslandene i EU ikke har kommet med resolutte svar på påstandene om USAs omfattende spionasje på egne borgere, og den oppfordrer landene til å gi Europol i oppdrag å granske avsløringene i etterkant av Snowden-skandalen grundig.

Til sist understreker EU-parlamentet også at det må innføres et nytt, helhetlig juridisk rammeverk for personvern som må ligge til grunn for utvekslingen av bankopplysninger mellom EU og USA. Dette rammeverket bør begrense antall data til et minimum og kun omfatte de mest nødvendige opplysningene, konkluderer parlamentet.

Etter at resolusjonen ble vedtatt, sa den europeiske innenrikskommissæren, svenske Cecilia Malmström, at hun tok parlamentets beslutning "til etterretning". Men hun la til at EU-kommisjonen allerede har startet en prosess for å evaluere om USA overholder vilkårene i SWIFT-avtalen.

Malmström minte om at EU har allerede begynt dialogen med amerikanske myndigheter, som ifølge henne "samarbeider" for å klare opp i uenighetene. Ifølge Malmström er det "ingen indikasjoner så langt som får oss til å tro at SWIFT-avtalen er blitt brutt, selv om det fortsatt er uavklarte spørsmål der vi venter på en avklaring fra USA."    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no