See also:
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 10.04.2015 - Peru oppdages som gourmetland
» 10.04.2014 - "Laurbærkrans" med null innhold
» 02.04.2014 - Massestrøm av turister til "Den hellige gral" i Spania
» 26.03.2014 - "Arkitektenes nobelpris" går til japansk katastrofearkitekt
» 21.03.2014 - Norsk Matisse var nazirovgods: Tilbakeføres familien
» 06.12.2013 - 70 prosent av Hollywoods stumfilmer er tapt
» 07.11.2013 - Denne colaen kan bli solgt for 400 millioner krChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


USAs tidligere president George W. Bush planlegger å vise frem kunstverkene han har malt
© G.W.Bush Presidential Library/Kureren
Kultur - USA

George W. Bush forbereder sin første maleriutstilling

Dette er det et av de få maleriene til George W. Bush som så langt er blitt kjent for offentligheten

© G.W.Bush Presidential Center/Kureren
Kureren, 1. mars 2014
- USAs tidligere president George W. Bush har allerede fått sin plass i historien på grunn av "krigen mot terror". Men han vil kanskje bli husket for flere ting. Nå driver Bush med oljemaling, og i april kommer han med sin første maleriutstilling. I USA er forventingene store.


I begynnelsen av april skal institusjonen George W. Bush Presidential Library and Museum i Dallas vise utstillingen "The Art of Leadership: A President's Personal Diplomacy". Med dette vil man i Texas for første gang kunne vurdere de kunstneriske kvalitetene til ekspresidenten.

Hovdeattraksjonen på utstillingen blir mer tjue portretter malt av ekspresident Bush (jr.) som har aldri tidligere har blitt utstilt. I tillegg til maleriene av Bush skal det også stilles ut "en rekke gjenstander, bilder og personlige refleksjoner for å forstå hvordan de diplomatiske relasjonene bygges på verdensscenen," avslører institusjonen i en pressemelding.

De samme kildene understreker at "utstillingen skal gi et unikt innblikk i president Bush' forbindelser med andre internasjonale ledere."

Det er kanskje ikke så kjent, men etter at Bush trakk seg tilbake etter å ha vært USAs 43. president og forlot Det hvite hus i 2009, startet han med oljemaling som en ny hobby. Etter hvert skal han ha tatt denne hobbyen mer og mer seriøst, og han begynte med maletimer hver uke hos en velkjent kunstner i Dallas, Gail Norfleet, ifølge den lokale avisen Morning News i Dallas.

Det hele ble kjent da e-postkontoer til flere medlemmer i Bush-familien ble hacket i fjor. Da fikk publikum for første gang se kunsten til George W. Bush, og mange av de private bildene av maleriene hans ble ufrivillig publisert på nettet. Blant disse bildene man kan finne to selvportretter av Bush på toalettet, ett i dusjen og ett i badekaret. Men også mange kosebilder av kjæledyr, særlig av hunder og fugl.

Bush' nye kjærlighet for kunsten har overrasket mange, og til og med han selv, ifølge egne utsagn. For noen måneder siden sa Bush til kanalen Morning News at denne nye hobbyen "gir meg en stor glede. Selvfølgelig er folk overrasket. Men noen er til og med overrasket over at jeg kan lese," kommenterte han selvironisk.

Store forventninger
Og forventningene til den første utstillingen til George W. Bush er store. Allerede for nesten et år siden var det en del spekulasjoner om Bush skulle stille ut noen av maleriene sine da det nye Bush-biblioteket ble åpnet i Dallas.

Den tidligere demokratiske presidenten Bill Clinton deltok i innvielsen av biblioteket og spøkte om maleriene til sin etterfølger i Det hvite hus.

"Jeg hadde seriøst vurdert å be deg om å gjøre et portrett av meg, før jeg ombestemte meg da jeg så bildene du lagde av deg selv på badet," sa en spøkefull Clinton i sin tale til Bush. "Bildene dine på badet var fantastiske, men i min alder, tror jeg det er bedre at jeg beholder dressen på," spøkte Clinton.

Under åpningen av biblioteket kommenterte også kona til Bush til lokalpressen at det ikke ville bli stilt ut noen malerier av mannen hennes "med det første". Ifølge Laura Bush måtte den tidligere presidenten først "forbedre teknikken." Og nå ser det ut som om Bush mener at teknikken er på plass.

Utstillingen i Dallas forventes å bli godt besøkt og å få bred mediedekning når maleriene til Bush vises frem for offentligheten.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no