Kureren - Det er allerede kjent at Portugal er blitt et utflyttingsland, men nå viser ny tall at perspektivene er verre enn antatt. Antall innbyggere i Portugal kan bli redusert fra 10,5 til 6,3 millioner fram til 2060, melder landets statistiske institutt.
Kureren - En av fire unge spanjoler mellom 18 og 29 år har sjelden eller aldri råd til å spise kjøtt eller fisk, viser en ny europeisk undersøkelse. Spansk ungdom er gruppen som sterkest har fått merke krisen i Europa. Men også annen europeisk ungdom har fått det verre.
Kureren - Tre millioner grekere, eller 28 prosent av befolkningen, har allerede blitt kastet ut av den nasjonale folketrygden og må dermed betale alle helsekostnadene sine selv. I tillegg er helsevesenet i Hellas i ferd med å slankes radikalt, og så å si alle kontrakter er sagt opp.
Kureren - På tross av nylige positive nyheter om utviklingen av den britiske økonomien, varslet Storbritannias finansminister George Osborne på mandag ytterligere kutt i den britiske velferdsstaten. Dette skal sikre en bærekraftig vekst og mindre låneavhengighet, heter det.
Kureren - Nøden er nå såpass stor i deler av Hellas at deler av de norske EØS-midlene er blitt kanalisert til klassisk humanitær bistand i hovedstaden Aten. I år skal 40 millioner kroner gå fra Norge til strakstiltak for fattige og hjemløse i Hellas.
Kureren - De slovenske bankene trenger "kun" en rekapitalisering på 3 milliarder euro, slår en omfattende stresstest fast. Dette var innenfor rammene av det den slovenske regjeringen hadde annonsert at den ville klare på egenhånd, uten EU-støtte. Dermed unngår man sparepålegg fra Brussel.
Kureren - Irlands statsminister Enda Kenny kunngjorde i dag at regjeringen takker nei til mer økonomisk nødhjelp fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) når den løpende krisepakken avsluttes den 15. desember. Men den irske økonomien er ikke ute av krisen.
Kureren - En intern rapport fra den sveitiske storbanken UBS søker forklaringer på hvorfor Norge, Sverige og Sveits har klart seg så bra gjennom krisen. Oljen holder ikke som forklaring, men at vi har klart å opprettholde forbruket, blant annet på grunn av innvandringen.
Kureren - Krisen i Portugal er langt fra over. Antallet portugisiske arbeidere som forlater landet nådde en ny årsrekord i fjor, da totalt 121.418 portugisere flyttet til utlandet. Tallet tangerer den tidligere rekorden fra 1966, da 120.000 flyktet fra Salazar-diktaturet.
Kureren - Det blir stadig klarere at arbeidsledigheten i Europa nådde sin topp på forsommeren i år. Selv i de verste kriselandene er ledigheten nå stabil eller på vei nedover, viser ferske tall fra Brussel. Kun Kypros er fortsatt på rask vei dypere inn i krisen.
Kureren - Mens grekerne protesterer mot kuttpolitikken nesten hver dag, ser regjeringen i Aten optimistisk på fremtiden. Ifølge statsminister Antonis Samaras trenger landet "bare" seks år for å overvinne krisen. Men andre analytikere snakker om flere tiår.
Kureren - I trontalen i det nederlandske parlamentet varslet kong Willem-Alexander, på vegne av regjeringen, at den klassiske velferdsstaten snart ikke vil eksistere lenger. Han oppfordret "alle som er i stand til det" til å "overta ansvaret for eget liv og sine pårørende."
Kureren - Mens de rike blir rikere, har Europa 120 millioner fattige og ytterligere 25 millioner europeere risikerer å ende i fattigdom. Dette tilsvarer én av tre europeere. Ifølge en ny rapport avhenger veksten i fattigdommen av kuttpolitikken i land som Spania, Portugal, Hellas og Storbritannia.
Kureren - Eurogrupens formann Jeroen Dijsselbloem bekrefter at Hellas vil trenge en tredje redningspakke fordi landet ikke vil klare å legge den økonomiske krisen bak seg i løpet av 2014. Da løper den nåværende bistandsprogrammet ut. Hellas vil trolig få en ny krisepakke etter valget i Tyskland.
Kureren - Valgkampen hardner til i Tyskland. Kansler Angela Merkel beskylder nå forgjengeren Gerhard Schröder for å ha tatt opp Hellas i eurosonen, noe som "var grunnleggende feil". Dermed hadde Schröder lagt hele grunnlaget for eurokrisen, hevder Merkel.
Kureren - Sparetiltakene i kriserammede Portugal kommer på løpende bånd. I løpet av kort tid har regjeringen blant annet hevet pensjonsalderen og kuttet 20.000 stillinger. Og i går ble det kjent at en lov som øker arbeidsuken for statsansatte fra 35 til 40 timer er rettskraftig.
Kureren - Den dramatiske bankkrisen på Kypros i mars og april er over. Men det er nå den økonomiske krisen for folk flest begynner å slå til. Arbeidsledigheten stiger i taket, økonomien krymper i rekordtakt og regjeringen foretar kutt i sosiale tjenester.
Kureren - Ratingbyrået Standard & Poor's har igjen nedgradert kredittverdigheten til Italia, som nå plasseres kun to hakk over risikoinvesteringer. Og i og med den dype økonomiske krisen i landet og få utsikter til å snu trenden, forventer byrået en ytterligere nedgradering.
Kureren - Har krisen kommet til eksportnasjonen Tyskland? Nye tall viser en overraskende og stor nedgang i den tyske eksporten. Fra mai i fjor til mai i år falt den totale eksporten fra Tyskland med rundt 5 prosent, og eksporten til eurolandene med hele 10 prosent.
Kureren - Etter en dramatisk uke, den mest forvirrende i portugisisk politikk siden 2011, møter regjeringen i dag sine europeiske kollegaer. Regjeringskrisen er tilsynelatende over, og statsministeren lover stabilitet, en forutsetning for at markedene ikke straffer landets økonomi.
Kureren - I Portugal vil året 2012 bli husket av en privatiseringsbølge av symboltunge statseide bedrifter: fra flyselskapet TAP, til kringkastingsselskapet RTP, via flyplasser, posten og skipsverftet Viana do Castelo. Og det er mer til salgs.
Kureren - Den økonomiske krisen i Europa truer kunstskattene på det gamle kontinentet. Budsjettet for vedlikehold og vakthold av kulturminner krymper farlig raskt, og mange sentrale verk har forverret sin tilstand. Situasjonen er spesielt akutt i Italia og Hellas.
Kureren - Viser ikke eurokrisen at det er umulig med en pengeunion mellom så ulike land, eller er krisen bare en dump i veien mot et mer integrert Europa? Flere debattører trekker nå tidligere forsøk på myntunioner inn i debatten, blant annet et nordisk feilgrep.
Kureren - Småstatene i Europa, tradisjonelt rike skatteparadiser, merker i ulik grad finans- og eurokrisen. San Marino har allerede måttet be om hjelp fra Pengefondet mens andre lever godt videre på taxfreehandel.