See also:
» 03.04.2014 - Portugal frykter 40 prosents nedgang i befolkningen
» 30.10.2013 - Portugal: Over 120.000 forlater landet hvert år
» 29.08.2013 - Portugal øker arbeidsdagen fra 7 til 8 timer
» 08.07.2013 - Portugals nye regjering lover stabilitet
» 04.07.2013 - Forhandlinger for å redde Portugals regjering
» 03.07.2013 - Portugals regjering nærmer seg kollaps
» 02.07.2013 - Portugals finansminister går av etter press fra troikaen
» 27.06.2013 - Fjerde generalstreik på to år i PortugalChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Portugals regjering under sitt fjerde mistillitsforslag
© Governo de Portugal/Kureren
Økonomi | Politikk - Portugal

Portugals regjering overlever fjerde mistillitsvotum på to år

Kureren, 4. april 2013 - Den portugisiske statsministeren, konservative Pedro Passos Coelho, har i dag overstått et nytt mistillitsforslag mot hans regjering. Dette er det fjerde forsøket på å velte regjeringen på bakgrunn av den upopulære sparepolitikken.

Regjeringskoalisjonen nyter godt av et komfortabelt flertall på 130 representanter i det portugisiske parlamentet. Med en samlet koalisjon bak seg, kunne derfor ikke forsøket fra det portugisiske sosialistpartiet (PS) på å velte regjeringen true statsminister Passos Coelho.

Hele opposisjonen (det sosialdemokratiske PS, sosialistene, de grønne og det portugisiske kommunistpartiet) stemte for mistillitsforslaget, men dette utgjorde bare 90 stemmer til sammen, rapporterer den portugisiske avisen 'Diario de Noticias' i dag.

Mistillitsforslaget brakte i det minste krisehåndteringen på agendaen. Det eneste emnet som ble diskutert i parlamentet i Lisboa i dag var det samme som alle portugiserne snakker om: Krisen, hva den innebærer, og hvordan kan man komme seg ut av den.

Generalsekretæren i PS, António José Seguro, begynte diskusjonen med å minne om en rekke feilaktige prognoser fra regjeringen, som han oppsummerte slik: "Regjeringen har spådd at Portugals økonomi ville vokse med 0,6 prosent, og mindre enn et år etterpå, sier den nå at landets økonomi vil ha en tilbakegang på 2,2 prosent. Dette betyr at regjeringens politikk har mislyktes og fører til en utarming av landet."

Seguro sa at statsministeren plasserte landet i en labyrint uten utgang med sin kuttpolitikk, og at hvis han selv hadde vært i regjeringen, ville han gått til troikaen og reforhandlet gjeldavtalen.

Passos Coelho anklaget derimot Seguro for å lede et "desperat" parti som setter sine egne partiinteresser foran landets interesser. Statsministeren minnet Seguro om at han leder en regjering som kjemper mot en gjeld og en arv etter den foregående regjeringen til sosialisten José Sócrates. Passos Coelho minnet også flere ganger i dag om at det var Sócrates som først hadde bedt EU om en redningspakke i april 2011.

Statsministeren sa at han på ingen måte planla å gjenoppta forhandlingene med troikaen. Ifølge Passos Coelho, ville et portugisisk forslag om lavere renter og lengre tidsfrister i praksis bety å ta opp forhandlinger om en redningspakke nummer to, noe som bare ville "forlenge dødskampen."

"Det portugisiske folket har ofret mye for at man i Europa ser oss på samme linje med Irland når det nå skal forhandles om målene for budsjettunderskuddene," sa utenriksminister Paulo Portas like etterpå.

Generalsekretæren i det portugisiske kommunistpartiet, Jerónimo de Sousa, anklaget på sin side regjeringen for å rett og slett ødelegge landet med sine kutt og skatteøkninger. "I dag blir det født færre barn enn noensinne. Ungdommen i dag har ingen frykt for krig. De frykter for fremtiden," la han til.

Også De Soussa ba regjeringen om å reforhandle gjelden med troikaen. I følge Sousa, kveler gjelden landet og fordømmer Portugal til fortvilelse.

Parlamentsdebatten og -avstemningen åpnet en hektisk uke i Portugal, fra et politisk synspunkt.

Senere denne uken forventes det at grunnlovsdomstolen skal avsi sin kjennelse om alle sparetiltakene i det vedtatte 2013-budsjettet er i samsvar med grunnloven. Det var den portugisiske presidenten, en partikollega av satsminister Passos Coelho, som hadde klagd sparetiltakene inn for retten i januar.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no