See also:
» 03.04.2014 - Portugal frykter 40 prosents nedgang i befolkningen
» 26.03.2014 - En av fire unge i Spania har ikke råd til mat
» 17.03.2014 - Ulikhetene i Storbritannia eksploderer
» 25.02.2014 - Hellas legger ned helsevesenet
» 07.01.2014 - Storbritannia varsler flere kutt i velferdsstaten
» 07.01.2014 - Nå gir Norge nødhjelp til Hellas
» 22.10.2013 - Nytt britisk atomkraftverk får store statssubsidier
» 17.04.2013 - Arbeidsledigheten stiger i Storbritannia











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Storbritannias finansminister George Osborne
© Rådet for Den Europeiske Union/Kureren
Økonomi - Storbritannia

Storbritannia mister AAA-ratingen

Finanssenteret City of London om natten

© Robin Calfolla/Flickr/Kureren
Kureren, 22. februar 2013
- Nå har også Europas finanssenter Storbritannia mistet toppstatusen som investeringsmål. Ratingbyrået Moody's nedgraderer britene fra AAA til Aa1, blant annet på grunn av landets tøffe sparekurs som kveler den økonomiske aktiviteten.

Moody's nevner videre den stadig økende offentlige gjelden som en viktig grunn for å nedgradere Storbritannia. Britene følger dermed de økonomiske stormaktene USA og Frankrike, som også har blitt nedgradert av ett av de tre ledende ratingbyråene Moody's, Fitch og Standard & Poor's (S&P). I Storbritannias tilfelle har allerede Fitch og S&P truet med en liknende nedgradering.

Erklæringen fra Moody's kommer i kveld, etter at New York-børsen stengte - trolig for å unngå dramatiske kursfall på fredagsettermiddagen.

Det amerikanske selskapet nevner tre hovedgrunner for nedgraderingen. Den viktigste er den svake veksten i den britiske økonomien, til tider med økonomisk tilbakegang, og de dårlige utsiktene for videre vekst. Dette vil nødvendiggjøre kutt og reformer "godt inn i neste parlamentsperiode," advarer Moody's. Til slutt hadde den økte gjeldsbyrden begrenset regjeringens handlingsrom minst frem til 2016.

Mens Moody's understreker at "Storbritannias kredittverdighet fortsatt er ekstremt høy," setter byrået imidlertid indirekte et spørsmålstegn ved reform- og sparepolitikken til statsminister David Cameron. Moody's beskriver en spiral av sparetiltak som fører til mindre økonomisk aktivitet, som videre fører til mindre statsinntekter og økt gjeld, som til sist fører til behov for enda mer drastiske sparetiltak.

Nedgraderingen kan forventes å bli politisk sprengstoff i London, der den konservative regjeringen insisterer på at den aktuelle spare- og reformpolitikken er det eneste alternativet for å få økonomien på fote igjen. Venstresiden i britisk politikk krever derimot flere insentiver for økonomisk vekst for å komme raskere ut av krisen.

Finansminister George Osborne var da også raskt ute med å kommentere nedgraderingen i kveld. Han prøvde å tolke nedgraderingen som en bekreftelse av regjeringens kriseforståelse og -tiltak.

Til britisk presse sa Osborne: "Vi har i kveld fått en kraftig påminnelse om gjeldsproblemene som rammer landet vårt, samt den klarest mulige advarselen til alle som tror vi kan løpe unna ansvaret for å løse disse problemene." Finansministeren hevder at nedgraderingen ikke svekker men derimot øker "vår bestemthet for å utføre den økonomiske gjenreisningsplanen vår."

Det britiske arbeiderpartiet Labour har enda ikke kommet med en uttalelse i forhold til nedgraderingen, men vil trolig benytte sjansen til å kritisere regjeringen for en feilslått håndteringen av krisen. Labours budskap har vært at det må skapes en ny fart i økonomien gjennom større investeringer, slik at man kan bryte ut av den negative spiralen.

Klubben av AAA-land i Europa har stadig krympet. Nå er det kun de nordiske landene Norge, Sverige, Danmark og Finland som har AAA-rating hos alle de tre amerikanske byråene, ved siden av Tyskland, Nederland, Luxemburg og Sveits på kontinentet.

En nedgradering av kredittverdigheten kan føre til at Storbritannia må betale høyere renter på statslånene sine. Men erfaringene fra storøkonomiene USA og Frankrike så langt har vist at en så beskjeden nedgradering får liten eller ingen innflytelse på rentene.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no