See also:
» 03.04.2014 - Portugal frykter 40 prosents nedgang i befolkningen
» 26.03.2014 - En av fire unge i Spania har ikke råd til mat
» 28.02.2014 - Roma kun fem timer fra konkurs
» 25.02.2014 - Hellas legger ned helsevesenet
» 07.01.2014 - Fattigdommen i Italia er doblet i løpet av fem år
» 07.01.2014 - Storbritannia varsler flere kutt i velferdsstaten
» 07.01.2014 - Nå gir Norge nødhjelp til Hellas
» 10.07.2013 - Italia nedgraderes igjen av ratingbyråChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Hovedsetet til ratingbyrået Fitch
© Kureren/Flickr/chomster.fr
Økonomi - Italia

Italia nedgraderes på grunn av valgresultatet

Kureren, 8. mars 2013 - Ratingbyrået Fitch har i dag nedgradert kredittverdigheten til Italia med begrunnelse i "de uklare valgresultatene" og "den politiske usikkerheten" i landet. Ifølge Fitch, er utsiktene negative for Italia og videre nedgraderinger kan komme.

Det amerikanske ratingbyrået nedgraderer Italias langsiktige kredittverdighet fra A- til BBB+. Dermed følger Fitch de to andre store byråene Moody's, som tidligere nedgraderte Italia til Baa2, og Standard & Poor's, som har Italia på nivået BBB+.

Fitch brukte uvanlig klare ord om den italienske politiske situasjonen i begrunnelsen til nedgraderingen. Ifølge ratingbyrået, var den viktigste grunnen "de uklare resultatene" etter valget 24-25 februar i år, som "gjør det usannsynlig at en stabil, ny regjering kan bli dannet i løpet av de neste ukene."

Denne "økte politiske usikkerheten og det kontreproduktive tilbakeslaget for videre strukturreformer utgjør enda et uheldig sjokk for realøkonomien" mens landet allerede opplever en økonomisk depresjon, hevder Fitch.

Ratingbyrået sier det har merket seg at den økonomiske tilbakegangen i Italia er blant de verste i Europa. En uventet stor nedgang i sysselsettingen og økt pessimisme blant italienske forbrukerne "øker risikoen for en mer langvarig og dypere resesjon enn man tidligere hadde ventet," konkluderer Fitch. Byrået forventer at Italias BNP vil krympe med 1,8 prosent i 2013, etter å ha gått tilbake med 2,4 prosent i 2012.

I og med en større økonomisk tilbakegang enn ventet, forventer Fitch at Italia vil måtte slite med enda større budsjettunderskudd. Statsgjelden "vil nå en topp på nesten 130 prosent av BNP i 2013, sammenliknet med Fitch sitt estimat på 125 prosent fra midt i 2012."

Ratingbyrået mener at en svak regjering trolig vil være "saktere og mindre i stand til å reagere" på økonomiske tilbakeslag i året som kommer.

Også ratingbyrået Moody's har uttalt seg om det uklare valgresultatet i Italia. Umiddelbart etter valget truet Moody's med en ytterligere nedgradering av landets kredittverdighet. Begrunnelsen var at byrået anså reformkursen til utgående statsminister Mario Monti for truet.

Monti ble imidlertid den store valgtaperen, og partigruppen som støttet ham fikk under ti prosent av stemmene i Italia. De største partiene ble sosialdemokratene, fulgt av Silvio Berlusconis parti og komikeren Beppe Grillos protestbevegelse.

Det er fortsatt uklart hvordan en ny regjering kan finne flertall i både underhuset og senatet, da ingen av de tre store partiblokkene ønsker å samarbeide med hverandre.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no