See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 02.07.2013 - Portugals finansminister går av etter press fra troikaen
» 02.05.2013 - Portugal hever pensjonsalderen, kutter 20.000 stillinger
» 12.04.2013 - Portugal og Irland får gjeldsutsettelse
» 06.04.2013 - Portugisisk sparepakke er grunnlovsstridig
» 15.03.2013 - EU gir Portugal forlenget frist
» 13.03.2013 - Comeback for pakketurer til Gambia og MadeiraChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Vakre Lisboa er blant landets viktigste reisemål
© Turismo de Lisboa/Kureren
Reise | Økonomi - Portugal

Rekordvekst i turisme til Portugal

Fornøyd: Portugals statssekretær for turisme, Adolfo Mesquita Nunes

© Ministério da Economia/Kureren
Kureren, 11. april 2015
- Etter mange år med finanskrise kommer det endelig gode nyheter fra Portugal. I begynnelsen av året har landet har fått en sterk vekst i antall turister. Og dette gir en rekordvekst i reiselivsinntekter, fem ganger høyere enn i nabolandet Spania.

De første tallene fra reiselivssektoren i Portugal for 2015 viser et nytt rekordår for det fortsatt kriselammede landet.

I de to første månedene av 2015 økte reiselivsinntektene med hele 14,4 prosent, eller 1,1 milliarder euro (8,5 milliarder kroner), sammenlignet med den samme perioden i 2014, viser nye tall fra landets turismemyndigheter. Også antall overnattinger av utenlandske turister økte med 9,5 prosent sammenlignet med fjoråret, ifølge Banco de Portugal, landets nasjonalbank.

Portugals statssekretær for turisme, Adolfo Mesquita Nunes, er naturligvis fornøyd med disse positive tallene.

I en pressemelding understreker Mesquita Nunes at "vi fortsetter å skape høyere vekst i antall overnattinger og reiselivsinntekter enn vår geografiske konkurrent Spania." Og ifølge disse tallene vokser turismen i Portugal fem ganger raskere enn i nabolandet, der reiselivsinntektene kun økte med 2,6 prosent eller rundt 25 milliarder euro i samme periode.

Ifølge Mesquita Nunes viser dette at Portugal er i ferd med å øke sin markedsandel, og han understreker at "veksten kommer på grunn av kvaliteten på vårt produkt." Statssekretæren sier at "2015 startet mye bedre enn slik situasjonen var i 2014. Nå må vi vente på tallene for de neste månedene for å få en mer balansert evaluering."

Når det gjelder veksten i antall overnattinger av utenlandske turister viser Portugals utenriksminister til

Sentrumsgate i Funchal, hovedstaden på Madeira

© Rainer Chr Hennig/Kureren
betydningen for nasjonaløkonomien. Han påpeker at "de som hevder at turismen er en byrde eller at turistene skaper nye offentlige utgifter, bør se nærmere på disse tallene, fordi de illustrerer bidraget fra utenlandske turister til den nasjonale økonomien."

Nunes Mesquita refererer videre til at hver overnatting av en utenlandsk turist representerer en gjennomsnitt inntekt på 405 euro eller rundt 3.400 kroner. Dette skal representere en økning på 4,4 prosent sammenlignet med samme periode en 2014. Igjen, hos storbror Spania var økningen i denne indikatoren på beskjedne 1,6 prosent.

Og selv om det fortsatt ikke finnes data for antall reisende til de forskjellige portugisiske regionene, er det sannsynlig at øygruppen Madeira fortsetter å være ett av Portugals største reisemål også i rekordåret 2015. På denne reisemålstoppen for vintersesongen troner også Portugals hovedstad Lisboa, mens Algarve-kysten kun er en sommerdestinasjon.

Turisme har vært en viktig næringsvei i Portugal siden 1800-tallet, da særlig med Madeira i fokus. Masseturismen oppdaget sørkysten, Algarve, på 1970-tallet, mens Lisboa utviklet seg til et spennende storbyreisemål på 1990-tallet. Nordkysten av Portugal, med Porto som viktigste by, er et fremragende reisemål som fortsatt er lite utbygd og besøkt.

Les mer om Portugal som reisemål i denne artikkelen: "48 timer i Lisboa".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no