See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 10.04.2015 - Peru oppdages som gourmetland
» 09.04.2015 - Qatar investerer 65 milliarder i turismeboomChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Stranden utenfor hotellet Sunset Beach i Banjul, Gambia
© Ving/Kureren
Reise - Gambia | Portugal

Comeback for pakketurer til Gambia og Madeira

Barmann på hotellet Sunset Beach utenfor Banjul, Gambia

© Ving/Kureren
Kureren, 13. mars 2013
- Eksotiske Gambia og frodige Madeira gjør comeback på charterprogrammet til Ving neste vinter. De to reisemålene utgjør fristende alternativer til de vintervarme Kanariøyene, men har helt andre kvaliteter.

"Vi utvider chartertilbudet vårt og begynner med pakketurer til Gambia og Madeira neste vinter. Med to nye reisemål på programmet får kundene våre mer å velge mellom i vintersesongen," sier markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving, Tonje Fossum.

Fossum presiserer at Ving har god kjennskap til de to reisemålene, da reisearrangøren har hatt begge stedene på sitt charterprogram tidligere.

"Begge reisemålene er gode alternativer til Kanariøyene, for de som ikke vil fly langt. Vi tilbyr værmessig de beste vintermånedene på hvert av reisemålene. Det vil si sen høst og tidlig vår til Madeira og midtvinter til Gambia," presiserer Fossum.

Gambia i Vest-Afrika er et av de mest solsikre reisemålene midtvinters. Klimatisk kan det lille landet være noe tropisk varmt, men på denne tiden av året er det noe svalere om kveldene enn ellers.

Ifølge Fossum, har Ving sikret seg hoteller "i noen av de aller vakreste strandområdene" langs den korte gambiske kystlinjen, sør for hovedstaden Banjul. Turoperatøren lover både svømmebasseng, palmesus og "smilende kelnere" i hotellkompleksene sine.

I tillegg til sol og bad, frister Ving med eksotisk natur og kultur i Gambia. Gambiafloden er til en stor grad kledd i tropisk skog, og den munner ut i et mangrovesumplandskap ikke langt fra hotellkompleksene. Særlig her finnes det et rikt dyre- og fugleliv. "Vi tilbyr utflukter som gir kundene våre muligheten til å oppleve både dyre- og plantelivet samt få et innblikk i hverdagen til lokalbefolkningen," sier Fossum.

Hotellkompleksene i Gambia er ellers kjent for å være nesten hermetisk avstengt for utenomverden, offisielt av sikkerhetsgrunder. Kulturopplevelsen blir dermed svært begrenset for den som kun velger en sol- og badeferie innenfor kompleksets murer. Men det er mange muligheter for å ta seg ut på egenhånd i lille Gambia.

Våger du deg ut på en litt lengre tur på egenhånd, kan en utflukt til det fransktalende nabolandet Senegal anbefales sterkt. Her er kysten er enda mer idyllisk og kulturlivet svært rikt. Særlig hovedstaden Dakar er verdt en utflukt.

Med nysatsningen på Gambia, blir Ving neste vinter den eneste norske turoperatøren som tilbyr charterturer til dette engelsktalende vestafrikanske landet - som forøvrig er det verste diktaturet i hele regionen. Prisene begynner på 4600 kr per person i dobbeltrom i en uke.

Den frodige klassikeren Madeira
Den portugisiske øygruppen Madeira har tiltrukket se

Sentrumsgate i Funchal, hovedstaden på Madeira

© Rainer Chr Hennig/Kureren
g internasjonale feriegjester i lang tid, særlig pensjonister og svært mange briter. Øya beskrives som en slående vakker, flytende hage. Madeira kan også beskrives som en mer høyverdig versjon av Kanariøyene, der klimaet er likt men kulturnivået er av en annen dimensjon.

Hovedstaden Funchal ligger på øyas sørside og er en bratt og fargerik, rolig liten storby med elegant arkitektur, livlige hovedgater og vakre parker. Byen er delt av tre elver som fører vannet ned fra fjellene, og ved sjøkanten ligger sentrum med et stort utvalg av butikker, restauranter, kafeer og barer. De mange frodige parkene er blomsterkledde oaser for dem som er glad i det subtropiske grønne.

De fleste hotelltilbudene ligger i Funchal, men vær obs på at "Funchal", også hos Ving, kan bety svært lange distanser til den sjarmerende byens sentrum. Og utenfor sentrum er Funchal ikke like sjarmerende. Ifølge Fossum, vil Ving også tilby reiser til småstedene Ponta do Sol, Prazeres og Santo da Serra på Madeira.

Madeira har vært et reisemål siden 1800-tallet, mye på grunn av det fordelaktige klimaet og den fascinerende vegetasjonen. Den vulkanske øya har knapt strender, og moderne badeliv foregår stort sett i svømmebassenger.

Mens sol og bading blir et stadig viktigere element i Madeira-reiser, er øya fortsatt først og fremst en kultur- og naturdestinasjon. Det unike vanningskanalsystemet - levadaene - innbyr til korte og lange fotturer. Nye former for "aktiv ferie" på Madeira inkluderer dykking, windsurfing, dyphavsfiske og golf.

Men det er fortsatt pensjonistene som dominerer ferietilbudet på Madeira, selv om Ving prøver å fri til barnefamilier og "aktive reisende". Nattelivet er svært begrenset og kulturtilbudene i Funchal er til en stor grad tilrettelagt eldre reisende.

Når Ving returnerer til Madeira neste vinter, har de satt minsteprisen til 5500 kr per person i dobbeltrom i en uke. Men Ving er langt fra alene om å tilby vinteropphold på Madeira: Star Tour og Solia er blant de viktigste konkurrentene, og kan til dels tilby reiser fra 3.300 kroner per person en uke i en dobbel leilighet.

Også Norwegian tilbyr rimelige direkte flighter fra Gardermoen til Funchal i vinterhalvåret, der det, med unntak av den populære nyttårshelgen, sjelden er et problem å finne et rimelig hotellrom sentralt i byen.

For flere eksotiske vinterreisemål, les mer i denne artikkelen: "Pakketuren går til Burma".    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no