See also:
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 12.02.2014 - Norwegian får grønt lys til å flagge ut til Irland
» 10.01.2014 - Antall norske flypassasjerer doblet seg på 20 år
» 04.12.2013 - Reisetrend: Nordmenn er blitt "gjerrige og snobbete" på ferie
» 29.11.2013 - Norwegian vil operere langdistanserutene fra Barcelona
» 26.11.2013 - Miljøpartiets budsjett: 4800 kr ekstra for familietur til Syden
» 11.11.2013 - Rød løper for Norwegian i Madrid
» 13.09.2013 - Burma åpner grensene for å få flere turister











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Markedet i Ngapali, Burma
© Tommy Serban/Star Tour/Kureren
Reise - Burma | Innenriks

Pakketuren går til Burma

Stranden i Ngapali, Burma

© Tommy Serban/Star Tour/Kureren
Kureren, 21. februar 2013
- Tiden er kommet til å revurdere for dem som synes at pakketur er harry eller ordinært. Neste vinter får nordmenn muligheten til å oppdage Burma, på pakketurer fra Oslo. Vakre strender kombineres med unike severdigheter i et hittil lukket land.

Neste vinter gir Star Tour, som første og eneste charterarrangør, nordmenn muligheten til å oppdage Burma, som nå også kalles Myanmar. De første reisene vil gå 26. oktober 2013 og det blir et begrenset antall plasser.

"Det oppleves nesten som litt historisk å være den første charterarrangøren som starter med pakkereiser til Myanmar", sier Lena Petersson i Star Tour i en pressemelding.

"Mange har ønsket å reise dit, men har av naturlige årsaker valgt å følge Aung San Suu Kyis oppfordring om å ikke besøke landet. Etter sin løslatelse har Suu Kyi ønsket utenlandske turister velkomne, og selv reiste jeg til Myanmar for første gang våren 2011. Paradoksalt nok har tiår med en nærmest hermetisk lukkethet ført til at landets kultur og natur er godt bevart. Å reise i Myanmar er som å gjøre en tidsreise; her har verden stått stille," tilfører Petersson.

Petersson understreker turismens betydning for åpenhet og inntekter i et av verdens fattigste land. Samtidig er Burma et av Sørøst-Asias rikeste land når det gjelder naturressurser som olje, gass og mineraler.

I årtier har landet vært et diktatur. Etter at opposisjonsleder Aung San Suu Kyi slapp fri fra sin husarrest har hun ønsket reisende - og spesielt nordmenn - velkommen til landet. Andre kritiske røster sier imidlertid at det er for tidlig å normalisere forholdet til Burma mens de militære fortsatt i praksis sitter ved makten.

"Fredsprisen gjør at Norge og nordmenn har fått en spesiell plass i mange burmeseres hjerter. Så og si alle jeg møtte i 2011 sa at de hørt på Radio Burma, sendt fra Oslo, hver dag", sier Petersson, som selv har besøkt landet to ganger.

Star Tours søsterselskap TEMA startet med rundreiser i Myanmar i november 2011. Etterspørselen har vært stor, og TEMA har flere ganger måttet sette opp ekstra turer.

"Det er i 2013 ikke mange hvite flekker igjen på kartet. Myanmar eller Burma er en av de," legger Petersson til. "For meg personlig er Myanmar det vakreste og mest interessante landet jeg har besøkt i Sørøst-Asia. Det er som en eventyrbok, eller som tusen og én natt. Møtene med lokalbefolkningen, kulturen og den vakre naturen har gjort et uutslettelig inntrykk på meg", understrekker hun.

Prisen på en pakketur til Myanmar er fra ca 20.000 kroner. Dette inkluderer fly tur/retur med rutefly via Bangkok til Yangon (Rangoon) fra Oslo, samt innenriksfly Yangon – Thandwe (Ngapali) og 14 netters opphold på Amata Resort & Spa i et dobbeltrom. Reisene kan bestilles i løpet av mars.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no