See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 10.04.2015 - Peru oppdages som gourmetland
» 21.02.2013 - Pakketuren går til Burma











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Grensen mellom Mae Sot i Thailand og Tachilek i Burma
© Myanmar Tourism Promotion Board/Kureren
Reise - Burma

Burma åpner grensene for å få flere turister

Tempelet Shri Kali i Burmas hovedstad Yangon

© Xianzi Tan/GNU/Kureren
Kureren, 13. september 2013
- Å reise mellom Burma og Thailand er blitt enklere etter at fire nye overganger er blitt åpent på grensen mellom de to landene. Burma har allerede opplevd en stor økning i antall reisende som ønsker å besøke landet fra lett tilgjengelige Thailand.

Turistankomstene til Burma via landveien har steget kraftig i de første sju månedene av året, melder turismedepartement i landet. Og nå er det blitt åpnet flere grenseoverganger mot Thailand for å sikre at turistene skal fortsette å strømme inn.

De siste tallene Burmas turismedepartement viser at det fra 1. januar til slutten av juli kom 95.468 turister inn i landet via grensepostene mot Thailand. Sammenlignet med bare 18.616 i samme periode i 2012 er dette overraskende høye tall.

Nå melder innvandringsdepartement at de åpnet fire nye grenseposter mot Thailand for to uker siden. "Disse sjekkpunktene ble åpnet 28. august, spesielt for å fremme grenseturismen mellom Burma og Thailand. Jeg er sikker på at dette vil tiltrekke flere turister til Burma gjennom landgrensepostene," sier en talsmann i departement.

Overgangene er åpne for alle, både burmesere og utlendinger, fremheves det. Departementet sier at de som krysser grensen ved disse postene står fritt til å forlate landet fra enten andre grenseovergangene eller via de internasjonale flyplassene på Nay Pyi Taw og i Yangon og Mandalay.

Det må imidlertid søkes om visum til Burma på forhånd. Dette gjelder også norske statsborgere.

Myndighetene i Burma er nå opptatt av raskt å fjerne så mange reiserestriksjoner som mulig for å blåse liv i en fortsatt svært liten reiselivssektor i et land som antas å ha et enormt potensial som destinasjon. Regjeringen i Yangon bekrefter at dette er blitt mulig etter at de politiske reformene har bedret forholdet til utlandet og etter at sikkerheten er bedret gjennom fredsavtaler med flere etniske minoritetsgrupper.

Og scenen ser nå ut til å være satt for en rask og kontinuerlig vekst i Burmas reiselivsnæring. Turismen forventes å få en stor betydning for økonomien i det som fortsatt er et av verdens fattigste land. Samtidig er Burma et av Sørøst-Asias rikeste land når det gjelder naturressurser som olje, gass og mineraler.

Norsk turisme til Burma
Også norske reisearrangører satser nå på Burma, som nå offisielt omtales som Myanmar. Denne vinteren arrangerer Star Tour, som første og hittil eneste charterarrangør, pakketurer for nordmenn til Burma. De første reisene går allerede av staben 26. oktober 2013.

"Mange har ønsket å reise dit, men har av naturlige årsaker valgt å følge Aung San Suu Kyis oppfordring om å ikke besøke landet," sa Lena Petersson i Star Tour da nyheten ble sluppet i vå

Stranden i Ngapali, Burma

© Tommy Serban/Star Tour/Kureren
r. "Etter sin løslatelse har Suu Kyi ønsket utenlandske turister velkomne, og selv reiste jeg til Myanmar for første gang våren 2011. Paradoksalt nok har tiår med en nærmest hermetisk lukkethet ført til at landets kultur og natur er godt bevart. Å reise i Myanmar er som å gjøre en tidsreise; her har verden stått stille," la Petersson til.

I årtier har landet vært et diktatur. Etter at opposisjonsleder Suu Kyi slapp fri fra husarresten, har hun ønsket reisende velkommen til landet. Men kritiske røster sier at det fortsatt er for tidlig å normalisere forholdet til Burma mens de militære i praksis fortsetter å sitte ved makten.

"Det er i 2013 ikke mange hvite flekker igjen på kartet. Myanmar eller Burma er en av de," ifølge Petersson. "For meg personlig er Myanmar det vakreste og mest interessante landet jeg har besøkt i Sørøst-Asia. Det er som en eventyrbok, eller som tusen og én natt. Møtene med lokalbefolkningen, kulturen og den vakre naturen har gjort et uutslettelig inntrykk på meg," skryter Star Tour-representanten.

Norsk bistand til reiselivsutvikling i Burma
Norske myndigheter er nå også helt i overensstemmelse med burmesiske kollegaer og ønsker å utvikle landet som et reisemål for å bedre økonomien og minke fattigdommen. Dermed får Burma nå også bistand fra Norge for å utvikle sitt turismepotensial.

Burmesiske og norske regjeringsrepresentanter lanserte sammen med Den asiatiske utviklingsbanken en "Tourism Master Plan" for landet i juni i år. Prosjektet innebærer å investere 500 millioner dollar (3 milliarder kroner) i 39 utviklingsprosjekter som skal bidra til å øke konkurransekraften til reiselivsbransjen i Burma, samt å beskytte miljømessig viktige områder og ivareta etniske minoriteter.

Det delvis norskfinansierte prosjektet foreslår å etablere et turismedirektorat for å trekke ulike reiselivsrelaterte departementer, etater, og forbund sammen under én paraplyorganisasjon.

Fakta:
De fire nye grensestasjonene mellom Burma og Thailand som nå er åpnet for reisende er Tachileik-Mae Sai, Myawaddy-Mae Sot, Kawthoung-Ranong og Htee Khee-Sunron. Husk visum!

Norske UD råder reisende til å sette seg inn i sikkerhetssituasjonen i Burma før man eventuelt forlater de offisielle turistsonene. "Deler av landet (spesielt grenseområdene til Thailand) er ustabile grunnet sammenstøt mellom myndighetene og væpnede etniske grupper," påpeker den norske ambassaden i Bangkok.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no