Flere saker om Ukraina:
Nyhetsside, Ukraina 
Arkiv, alle saker om Ukraina 
Ukraina | Russland
- Konflikten på Krim - Debatt | Politikk
Anders Fogh Rasmussen: Stopp propagandaen, Putin

Debatt, Kureren - "Mens titusener kampklare russiske styrker står utstasjonert på grensen mot Ukraina, fører Russland også en propagandakrig som vi ikke har sett maken til siden slutten av Den kalde krigen," skriver Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen i dette innlegget.
Ukraina | Russland
- Konflikten på Krim - Politikk | Samfunn
Russlands verste propagandablundere i Ukraina

Kureren - På tross av at russerne investerer mye arbeid i pr-kampen om Ukraina, ser Moskva ut til å tape dette slaget. Blunderne har rett og slett vært for store og propagandagrepene er for gjennomsiktige. Kreml-kontrollerte medier har prøvd alt, fra feiloversettelser til bruk av skuespillere.
Ukraina
- Konflikten på Krim - Politikk
Folkeavstemninger planlegges i Øst-Ukraina

Kureren - I tre provinser helt øst i Ukraina hevder russiske separatister at de er i ferd med å etablere "uavhengige" republikker. Folkeavstemningene skal avholdes allerede i mai, og separatistene har bedt om russiske militær støtte. Nå vil ukrainske myndigheter stoppe "opprøret".
Ukraina
Politikk
Sjokoladekongen blir trolig Ukrainas neste president

Kureren - Oligarken Petro Porosjenko leder klart på meningsmålingene over presidentkandidatene i Ukraina, og ville slått Julia Timosjenko med en margin på en til fire. Sjokoladekongen Porosjenko var den første oligarken som skiftet side og aktivt støttet Maidan-protestene.
Ukraina | Russland
- Konflikten på Krim - Politikk | Samfunn
Tortur og undertrykking på "russiske" Krim

Kureren - Parallelt med den russiske militære kontrollen over den ukrainske Krimhalvøya, har også de grove bruddene på menneskerettene skutt i været. Menneskerettsgrupper rapporterer om tortur, bortføringer, fengslinger av dissidenter og sterk sensur av ikke-konforme medier.

» Med Krim tok Russland Ukrainas største gassfelt
» Krimtatarene tvangsflyttes; omtales som "jordokkupanter"
» Kiev lover reformer i Rest-Ukraina
» Selv Hviterussland anerkjenner Ukrainas nye regjering
» Hva sier folkeretten om situasjonen på Krim?


Kurerens magasin
Reportasjer om Ukraina
Ukraina
- Konflikten på Krim - Politikk | Samfunn
Bandera: Folkehelt i Vest-Ukraina, nazikollaboratør i øst

Kureren - Intet splitter Ukraina mer enn personen Stefan Bandera. Vest i landet er det reist mange statuer av nasjonalistlederen. I øst er "banderist" et kraftfullt skjellsord, som til dels brukes synonymt med "nazist" men også nedlatende på alt som lukter av ukrainsk nasjonalisme.

Les mer


Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no