Mer om Ukraina i Kureren:
» Forsiden 
» Arkivsiden 
Kurerens magasin
Reportasjer om Ukraina
» Bandera: Folkehelt i Vest-Ukraina, nazikollaboratør i øst

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Ukraina, toppsaker
» Anders Fogh Rasmussen: Stopp propagandaen, Putin
» Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» Folkeavstemninger planlegges i Øst-Ukraina
» Sjokoladekongen blir trolig Ukrainas neste president
» Tortur og undertrykking på "russiske" Krim
» Med Krim tok Russland Ukrainas største gassfelt
» Krimtatarene tvangsflyttes; omtales som "jordokkupanter"
» Kiev lover reformer i Rest-Ukraina
» Selv Hviterussland anerkjenner Ukrainas nye regjering
» Hva sier folkeretten om situasjonen på Krim?
» Makthaverne på Krim erklærer seg uavhengige
» EU overtar det økonomiske ansvaret for Ukraina


- Konflikten på Krim - Debatt | Politikk
Anders Fogh Rasmussen: Stopp propagandaen, Putin

Debatt, Kureren, 14. april 2014 - "Mens titusener kampklare russiske styrker står utstasjonert på grensen mot Ukraina, fører Russland også en propagandakrig som vi ikke har sett maken til siden slutten av Den kalde krigen," skriver Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen i dette innlegget.
- Konflikten på Krim - Politikk | Samfunn
Russlands verste propagandablundere i Ukraina

Kureren, 11. april 2014 - På tross av at russerne investerer mye arbeid i pr-kampen om Ukraina, ser Moskva ut til å tape dette slaget. Blunderne har rett og slett vært for store og propagandagrepene er for gjennomsiktige. Kreml-kontrollerte medier har prøvd alt, fra feiloversettelser til bruk av skuespillere.
- Konflikten på Krim - Politikk
Folkeavstemninger planlegges i Øst-Ukraina

Kureren, 9. april 2014 - I tre provinser helt øst i Ukraina hevder russiske separatister at de er i ferd med å etablere "uavhengige" republikker. Folkeavstemningene skal avholdes allerede i mai, og separatistene har bedt om russiske militær støtte. Nå vil ukrainske myndigheter stoppe "opprøret".
Politikk
Sjokoladekongen blir trolig Ukrainas neste president

Kureren, 27. mars 2014 - Oligarken Petro Porosjenko leder klart på meningsmålingene over presidentkandidatene i Ukraina, og ville slått Julia Timosjenko med en margin på en til fire. Sjokoladekongen Porosjenko var den første oligarken som skiftet side og aktivt støttet Maidan-protestene.
- Konflikten på Krim - Politikk | Samfunn
Tortur og undertrykking på "russiske" Krim

Kureren, 25. mars 2014 - Parallelt med den russiske militære kontrollen over den ukrainske Krimhalvøya, har også de grove bruddene på menneskerettene skutt i været. Menneskerettsgrupper rapporterer om tortur, bortføringer, fengslinger av dissidenter og sterk sensur av ikke-konforme medier.
- Konflikten på Krim - Politikk | Økonomi
Med Krim tok Russland Ukrainas største gassfelt

Kureren, 21. mars 2014 - Kan kontroll over energiressurser ha hatt noe med russernes plutselige anneksjon av den ukrainske Krimhalvøya å gjøre? På kontinentalsokkelen utenfor Krim ligger nemlig Ukrainas største gassfelt, som ble oppdaget i 2012 og var i ferd med å overdras til vestlige oljeselskap.
- Konflikten på Krim - Politikk
Krimtatarene tvangsflyttes; omtales som "jordokkupanter"

Kureren, 19. mars 2014 - Den nye regjeringen på Krim, som har meldt den ukrainske halvøya inn i Russland, varsler nå tvangsflytting av deler av urbefolkningen på Krim, tatarene. Krimtatarene, som er svært negative til den russiske maktovertakelsen, omtales på offisielt hold som "jordokkupanter".
Politikk
Kiev lover reformer i Rest-Ukraina

Kureren, 18. mars 2014 - Samme dag som Russland har annektert Krimhalvøya og russiske styrker stormer den ukrainske militærbasen i Simferopol, appellerer Ukrainas statsminister Arseni Jatsenjuk til samhold. Jatsenjuk lovte i dag russerne i Øst-Ukraina at russisk språk forblir vernet og at de vil få mer selvstyre.
- Konflikten på Krim - Politikk
Selv Hviterussland anerkjenner Ukrainas nye regjering

Kureren, 12. mars 2014 - Hviterusslands diktator Aleksandr Lukasjenko, Moskvas mest trofaste allierte, har i dag distansert seg fra Russlands beskrivelse av Ukrainas nye regjering som illegitim. Men samtidig reagerer Lukasjenko på NATOs aktiviteter langs grensen, og ber om økt russisk militærstøtte.
- Konflikten på Krim - Debatt | Politikk | Viten
Hva sier folkeretten om situasjonen på Krim?

Debatt, Kureren, 12. mars 2014 - Professor Robert McCorquodale, direktør ved Det britiske instituttet for internasjonal og komparativ rett, oppsummerer hva folkeretten sier om situasjonen på Krimhalvøya. Har befolkningen på Krim rett til å erklære sin uavhengighet, og kan de overføre seg selv til Russland?
- Konflikten på Krim - Politikk
Makthaverne på Krim erklærer seg uavhengige

Kureren, 11. mars 2014 - Den russiskinnsatte regjeringen på Krimhalvøya har erklært uavhengighet fra Ukraina for å kunne utføre folkeavstemningen om overføring til Russland til helgen. Parlamentet på Krim godtok erklæringen. På tross av flertall for ukrainsk tilknytning på Krim, vil ja-siden vinne avstemningen.
- Konflikten på Krim - Politikk | Økonomi
EU overtar det økonomiske ansvaret for Ukraina

Kureren, 5. mars 2014 - Av de 15 milliarder dollar som Russland hadde lovt å låne Ukraina for å rette opp den akutt skakkjørte økonomien, er 12 milliarder fortsatt ikke ubetalt. Nå varsler EU at Brussel vil gi Ukraina en like stor finanshjelp, nemlig 11 milliarder euro (15 milliarder dollar).
- Konflikten på Krim - Politikk
Russisk invasjon i Ukraina er i full gang

Kureren, 1. mars 2014 - Mens russiske tropper befester kontrollen over den ukrainske Krimhalvøya og parlamentet i Moskva har godkjent militær maktbruk mot Ukraina som helhet, nekter Vladimir Putin å forhandle med ukrainske myndigheter. Vesten reagerer nølende på den russiske invasjonen.
- Konflikten på Krim - Debatt | Politikk
På tide at Norge åpner kjeften overfor Putin

Leder, Kureren, 1. mars 2014 - Norsk politikk overfor Ukraina har hittil vært pinlig og kun bestått av å vente på EU-initiativer. For mens Putins Russland er i ferd med å okkupere ukrainsk territorium, forhandler Norge om en frihandelsavtale med aggressorene som står bak hele krisen i Ukraina.
- Konflikten på Krim - Politikk
Russlands parlament forbereder Krim-anneksjon

Kureren, 28. februar 2014 - Mens bevismengden for at det foregår russiske militæraksjoner på den ukrainske Krimhalvøya synes entydig, forbereder parlamentet i Moskva nå en lovendring som vil gjøre det lettere å annektere halvøya. En folkeavstemning på Krim vil i så fall være nok.

» 27.02.2014 - Konflikten om Krimhalvøya truer freden i Ukraina
» 24.02.2014 - Konkurstruede Ukraina ber Vesten om 212 milliarder
» 22.02.2014 - Janukovitsj avsatt: Revolusjonen seiret i Ukraina
» 21.02.2014 - Opposisjonslederne jages fra Maidan i Kiev
» 21.02.2014 - Liten tro på dagens avtale i Ukraina
» 20.02.2014 - Ukrainas parlament vender seg mot Janukovitsj
» 20.02.2014 - Ukraina: Går Janukovitsj mot nederlag?
» 20.02.2014 - Nye kamper i Ukraina: Lederne mister kontroll
» 19.02.2014 - Vest-Ukraina forbereder seg på borgerkrig
» 19.02.2014 - Nå tar EU endelig grep i Ukraina
» 19.02.2014 - Våpenhvile erklært i Kiev
» 19.02.2014 - Ukraina: Forhandlingene feilet, drapene fortsetter
» 18.02.2014 - Ukraina: Frykt for blodbad på Maidan
» 18.02.2014 - Flere drept i store sammenstøt i Ukraina
» 03.02.2014 - Ukraina: Oligarkene vender ryggen til Janukovitsj

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no