See also:
» 21.03.2014 - Nå begynner sanksjonene å svi i Russland
» 13.03.2014 - Merkel mener alvor: Russland vil straffes hardt
» 20.11.2013 - Kirgisistan avviser salg av gasselskap til Russland
» 13.11.2013 - Russerne fant e.coli i norsk fisk
» 24.10.2013 - Moldova: Slagmarken mellom Russland og EU
» 09.10.2013 - Russland starter handelskrig mot Litauen
» 12.09.2013 - EU, Russland i kald krig om handelspartnere
» 12.03.2013 - Europeiske turister snur ryggen til RusslandChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


St. Petersburg er den eneste russiske byen Norwegian flyr på
© CIEE/Kureren
Reise | Økonomi - Russland

Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv

Det tar minst to flybytter å komme seg til Sibir fra Norge

© Edward Vajda/GI Alaska/Kureren
Kureren, 7. april 2015
- Putins Russland, egentlig et fantastisk reisemål, har mistet internasjonal troverdighet i en rasende fart, til stor frustrasjon for reiselivet i landet. Nå satser man på billigflyselskapene for å reise kjerringa.

2014 var et tøft år for reiselivsbransjen i Russland. Både utenlandske og innenlandske turister sviktet verdens største land, med en tilbakegang på henholdsvis 4 og 3 prosent i forhold til 2013. Kun antall kinesere på besøk i Russland økte betydelig. Også antall russere på utenlandsreise sank betydelig.

Ifølge Euromonitor International, er det fem hovedgrunner til at Russlands reiselivssektor krymper i alle retninger: Flere turoperatører har gått konkurs, rubelen er rekordsvak, innen- og utenlandske forbrukere har mistet tilliten, et svakt regulerende lovverk og den spente politiske situasjonen i Russland.

Hvordan komme ut av denne negative trenden? Marija Milasevic fra Euromonitor sier at Russland nå satser på lavprisselskapene for å skipe mer turister inn og ut av det enorme landet.

Ifølge Milasevic, som la frem en rapport om gjenreisingen av det russiske reiselivet på fagmessen WTM Vision Conference i Moskva, er allerede tre billigselskap dypt involvert i det russiske markedet: Vueling, EasyJet, Air Baltic og WizzAir.

Spanske Vueling topper listen av utenlandske lavprisselskap med fem destinasjoner i Russland, blant dem eksotiske Krasnodar ved Svartehavet. Vår egen Norwegian flyr derimot kun på St. Petersburg. Britiske EasyJet, latviske Air Baltic og ungarske WizzAir begrenser seg hittil til enten Moskva, St. Petersburg eller begge disse storbyene, så Russland-tilbudet er fortsatt svært beskjedent.

Tyske Air Berlin, som ikke kan kalles et rent lavprisselskap, operer derimot med hele 15 destinasjoner i Russland, fra Kaliningrad i vest til Jakutsk i Sibir. På vei

Spanske Vueling flyr, som eneste vesteuropeiske selskap, på Krasnodar ved Svartehavet

© Sergio Evsyukov/Wikipedia/Kureren
til de fleste av disse destinasjonene må man imidlertid bytte fly i Moskva, og innenriksdelen av flyturen i Russland er i regelen operert av et lokalt selskap, som sibirske S7 Airlines. Dermed ligger Sibir fortsatt svært mange flybytter unna.

Russiske myndigheter støtter nå aktivt opp om etableringen av rutenett for billigselskaper. Man har til og med startet sitt eget: Pobeda er et fulleid datterselskap av Aeroflot, som i første omgang tilbyr billigflygninger på det russiske innenlandsmarkedet.

Ifølge Milasevic er utbyggingen av infrastruktur også del av denne strategien. Særlig de russiske lufthavnene skal utbedres og utvides for bedre å kunne ta imot større strømmer av flyreisende med billigselskapene. Og endelig skal russiske flybilletter bli lettere å bestille online.

Også andre nasjoner har stor interesse i at flytrafikken til og fra Russland blir billigere, mer effektiv og mer omfattende. Før tilbakegangen i 2014 var nemlig Russland, sammen med Kina, i årevis et av de større vekstmarkedene, der ulike destinasjoner konkurrerte om stadig flere utenlandsreisende.

Men med en billigere rubel har det blitt dyrere for russere flest å reise utenlands, og med heller dyre flyforbindelser til de fleste land har også inngangbilletten til en utenlandstur blitt for stor. Satsningen på billigflyselskaper synes derfor den mest logiske løsningen for å få fart på reiselivet igjen.

Om man klarer å lokke flere selskaper til landet, er imidlertid et annet spørsmål. Norwegian synes ikke å ha planer om å utvide sitt svært beskjedne Russland-tilbud under de gitte omstedighetene.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no