See also:
» 07.04.2015 - Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv
» 21.03.2014 - Nå begynner sanksjonene å svi i Russland
» 13.03.2014 - Merkel mener alvor: Russland vil straffes hardt
» 20.11.2013 - Kirgisistan avviser salg av gasselskap til Russland
» 13.11.2013 - Russerne fant e.coli i norsk fisk
» 24.10.2013 - Moldova: Slagmarken mellom Russland og EU
» 09.10.2013 - Russland starter handelskrig mot Litauen
» 12.09.2013 - EU, Russland i kald krig om handelspartnereChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Den travle Gorohovayagaten i Sankt Petersburg
© Ajvol/Wikimedia/Kureren
Reise | Økonomi - Russland

Europeiske turister snur ryggen til Russland

Kureren, 12. mars 2013 - Komplikasjonene ved å få visum til Russland reduserer antallet reisende fra Europa. En reform i 2012 for å gjøre visumprosessen lettere har gjort den enda mer komplisert. Men totalt økte antallet utenlandske besøkende til Russland med 10 prosent i fjor.

Det er Den russiske turoperatørforeningen (ATOR) som beklager seg over den rådende situasjonen og protesterer mot skadene som forårsakes av vanskene for europeiske reisende med å få visum til Russland.

Ifølge de siste tallene fra ATOR, har ankomstene fra Europa i Russland i 2012 falt mellom 10 og 30 prosent, avhengig av hvilket land de reisende kom fra. Statistikken til de russiske turoperatørene viser at bestillingene i fjor falt med 15 prosent fra Finland og Tyskland, 10 prosent fra Italia og Estland, 8 prosent fra Frankrike og hele 30 prosent fra Spania.

Foreningen mener at en mislykket reform fra 2012 har mye av skylden for at færre europeere nå velger å reise til Russland. Regjeringen i Kreml presenterte i fjor det de kalte liberaliseringstiltak i visumprosessen, men ATOR hevder at de kan dokumentere at prosessen tvert imot har blitt mer komplisert for potensielle turister fra Europa.

Som eksempel nevner de praksisen ved det russiske konsulatet i Frankrike, der det nå kun er tillatt å fakse visumforespørsler - noe som ikke var nødvendig før. Dessuten har saksbehandlingstiden for visumsøknader blitt lengre, og franske reisende må nå vente rundt halvannen måned på svar. Dette har, ifølge ATOR, påvirket salget av reiser til Russland fra Frankrike.

Men vanskelighetene med å få visum til Russland er angivelig enda verre i Tyskland, hvor mange mennesker gir opp når de forstår hvor tungvinte og dyre rutinene er. De totale utgiftene for å få visum til Russland ligger nå på 60 euro (450 kroner) i Tyskland.

For kort siden annonserte regjeringen i Moskva sin hensikt om å fjerne visumplikten for turister for borgere av Den europeiske union (EU) før Vinter-OL i Sotsji i februar 2014. Russerne krevde imidlertid en oppmykning av visumreglene for russere i Schengen-landene til gjengjeld, men forhandlingene om dette med Brussel har kjørt seg helt fast. Nå håper Moskva å få dette til mot slutten av 2014, men signalene fra EU er heller negative.

Men til tross for at visumprosessene påvirker trafikken fra Europa negativt, viser de siste reisestatistikkene fra Russland at det totale antallet besøkende fortsetter å stige. Ifølge Russlands føderale turismeforening, Rostourism, økte antall utlendinger som besøkte Russland i 2012 med 10 prosent sammenlignet med året før.

Totalt fikk Russland i 2012 besøk fra 2,5 millioner turister og andre reisende. Og Tyskland, til tross for problemene med å få visum, er fortsatt et av de viktigste markedene for Russland. I 2012 besøkte nesten 400.000 tyskere Russland. Nest etter tyskere, var det flest turister fra Storbritannia, Israel og Italia som besøkte Russland i fjor.

Men det viktigste markedet har nå blitt Kina, muligens takket være at året 2012 offisielt hadde blitt utpekt som "Året for russisk-kinesisk turisme". På denne bakgrunnen hadde Russland lansert en omfattende reklamekampanje i Kina som synes å ha gitt et godt resultat.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no