Flere saker om Østerrike:
Nyhetsside, Østerrike 
Arkiv, alle saker om Østerrike 
Østerrike
Politikk
Høyrepopulistene er valgvinnerne i Østerrike

Kureren - De store folkepartiene gjør sitt dårligste valg siden krigen, men klarer sammen å beholde flertallet i parlamentet i Wien. Valgvinnerne er det høyrepopulistiske partiene FPÖ og Team Stronach. Sistnevnte er en ny gruppering rundt mangemilliardæren Frank Stronach, som vil gjeninnføre dødsstraffen.
Østerrike
Politikk
Valg i Østerrike: Partileder vil ha dødsstraff

Kureren - Frank Stronach, en kanadisk-østerriksk mangemilliardær som med sitt nye parti ligger an til å få mellom 6 og 10 prosent av stemmene ved valget i Østerrike, har tatt til orde for gjeninnføring av dødsstraff. "Dette må inn i partiprogrammet," krever partieieren.
Østerrike
- Skatteparadiser - Politikk | Økonomi
Østerrikes rolle som skatteparadis blir valgkamptema

Kureren - I Østerrike er det fortsatt en privatsak hvor mye penger du har i banken. Og mens EU har presset frem en reform som forplikter østerrikske banker til å opplyse hva utlendinger har på bok i Østerrike, gjelder bankhemmeligheten innenlands. Nå tas emnet opp i valgkampen, for første gang.
Innenriks | Østerrike
Økonomi
Statoil selger unna Nordsjø-felt til Østerrike

Kureren - Det østerrikske oljeselskapet OMV jubler etter å ha fått tilslag på store eierandeler i trygge og inntektsbringende oljefelt på norsk og britisk sektor, deriblant Gullfaks. Det er Statoil som selger unna deler av kjernevirksomheten for "å styrke handlekraften".
Østerrike
- Skatteparadiser - Politikk | Økonomi
"Skatteparadiset Østerrike" står for fall

Kureren - Eurosonen rydder opp i skatteparadisene sine. Etter at Kypros måtte legge om kursen, ga Luxemburg etter i forrige uke. Nå er det bare Østerrike som ikke vil utveksle skatteinformasjon om bankinnskudd, og Wien er kommet under sterkt press.

» Østerrike: 42 prosent ser positive aspekter ved Hitler-diktaturet
» Østerrikerne velger bort ytre høyre


Kurerens magasin
Reportasjer om Østerrike
Østerrike
Politikk
Slik gikk det da høyrepopulistene kom i regjering i Østerrike

Kureren - I år 2000 kom det første høyrepopulistiske partiet til regjeringsmakt i Etterkrigs-Europa. Det østerrikske FPÖ, som på kontinentet sammenliknes med norske FrP, ble del av en koalisjon med konservative ÖVP. Det førte til svært sterke reaksjoner i Europa, og EU og Norge innførte en diplomatisk boikott av Østerrike.

Les mer

Østerrike
Samfunn | Viten
Østerrike; krigsoffer eller medansvarlig?

Kureren - "Østerrike var det første offeret for Hitlers ekspansjonspolitikk," er et populært postulat. Ny forskning viser at denne "offermyten" i stor grad var plantet av britisk etterretningstjeneste med den hensikt å gjenskape et uavhengig og tyskfientlig Østerrike etter krigen.

Les mer

Tyskland | Østerrike
Samfunn | Viten
Anonyme fødsler og babybokser redder liv

Kureren - En kvinne i nød. Hun føder på et sykehus i Wien uten å oppgi navnet sitt og samtykker til at barnet adopteres bort. Anonymiteten er helt legal, men den er politisk omstridt. Nå viser en studie at denne legaliteten har mer enn halvert drap på spedbarn i Østerrike.

Les mer


Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no