Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Syria
- Slaget om Syria - Syria
"Assad-regimet river ned boligene til motstanderne"

Kureren - Det syriske regimet har revet ned hele bydeler der opposisjonen bor. Mellom 2012 og 2013 har regjeringen "på en ulovlig og bevisst måte" revet tusenvis av boliger i byene Damaskus og Hama, med den hensikt til å "straffe lokalsamfunn som er mistenkt for å støtte opprørerne."
Syria | Tyskland
- Slaget om Syria - Syria | Tyskland
Syrias kjemivåpen uskadeliggjøres i Tyskland

Kureren - Tyskland tar på seg det oppdraget Norge opprinnelig var blitt bedt om å utføre. Utenriksminister Frank-Walter Steinmeier annonserer at kjemikaliene vil behandles i Munster i Nord-Tyskland, da dette var en plikt "ingen kan nekte å utføre."
Syria | Innenriks
- Slaget om Syria - Syria | Innenriks
Norsk fregatt med i første frakt av kjemiske våpen fra Syria

Kureren - Prosessen med å frakte Syrias kjemivåpen ut for destruksjon er i gang etter at den første lasten med våpenkomponenter i dag har forlatt havnebyen Latakia. Danmark og Norge gjennomførte transporten fra Syria, sammen med deltagelse fra andre land.
Innenriks | Syria
- Slaget om Syria - Innenriks | Syria
Norsk støtte til syrisk våpendestruksjon likevel

Kureren - Regjeringen og opposisjonen har enet seg om likevel å gi en begrenset støtte til FNs destruksjon av kjemiske våpen i Syria. Det dreier seg i første rekke om hjelp til skipstransport av våpnene med militær eskorte, ifølge utenriksminister Børge Brende.
Innenriks
- Slaget om Syria - Innenriks
Norges nei til våpendestruksjon vekker global oppsikt

Kureren - Utenriksminister Børge Brendes nei til FNs, USAs og Russlands forespørsel om å destruere Syrias kjemiske våpen vekker oppsikt verden over. Regjeringen hevder at tidsfristen er for knapp og at det ikke er kapasitet i Norge for å utføre FN-oppdraget.
Bulgaria
- Slaget om Syria - Bulgaria
Bulgaria: Lukkede mottak også for syrere med asyl

Kureren - Etter at Bulgaria plutselig ble konfrontert med en større flyktningstrøm fra Syria, er regjeringen blitt presset til å ta i bruk tøffe tiltak. Nå bygges det lukkede asylmottak for syrere, inkludert for dem med innvilget asyl. Samtidig reises det en mur langs grensen mot Tyrkia.
Innenriks | Midtøsten
- Slaget om Syria - Innenriks | Midtøsten
Norge tar likevel imot 1000 syriske flyktninger

Kureren - Før valget stilte regjeringen seg avvisende til kravet om at Norge måtte lage en ekstraordinær kvote for syriske flyktninger. I dag annonserer utenriksminister Espen Barth Eide at Norge likevel vil ta sin del av ansvaret for å avhjelpe flyktningkatastrofen i Midtøsten.
Verden | Syria
- Slaget om Syria - Verden | Syria
FN-rapport bekrefter bruk av sarin i Syria

Kureren - FNs inspektører bekrefter "klare og overbevisende bevis" om at det har vært en "relativt omfattende bruk" av nervegassen sarin i Syria. Bærevåpnene som ble brukt indikerer sterkt at det er Assad-regimet som sto bak angrepet i Damaskus i august, der anslagsvis 1400 sivile ble drept.
Tyskland | Syria
- Slaget om Syria - Tyskland | Syria
Tyskland henter syriske flyktninger i charterfly

Kureren - Regjeringen i Norge har avvist det. Men i Tyskland er det mulig. I går kom den første kontingenten av i alt 5000 syriske flyktninger til Tyskland, transportert i egne charterfly. For regjeringen i Berlin var det viktig å få inn flyktningene før valget.
Verden
- Slaget om Syria - Verden
Gjennombrudd for nytt FN-spor i Syria-konflikten?

Kureren - Russland og FN stiller seg bak kravet om at Assad-regimet i Syria må overlevere alle sine kjemiske våpen til FN-systemet. Et slikt krav vil trolig legges frem for Sikkerhetsrådet denne uken. Det vil kunne samle støtte fra alle vetolandene i rådet.
USA
- Slaget om Syria - USA
Obama kan gå mot nederlag i Syria-spørsmålet

Kureren - Dette blir en avgjørende uke for Obama. Mye tyder på at Obamas plan for å angripe Syria ikke blir godkjent i Representantenes hus og Senatet. Men nå har USAs president startet en storoffensiv for å overbevise folket og politikere. Bare i dag gir Obama intervju til USAs seks største tv-kanaler.
Syria
- Slaget om Syria - Syria
Også bevis for bruk av klasebomber i Syria

Kureren - Menneskerettsgruppen Human Rights Watch (HRW) legger nå frem bevis for at den syriske regjeringshæren også tar i bruk klasevåpen i krigføringen mot sivile. Organisasjonen har selv observert 152 tilfeller av dette. Også bruk av klasevåpen er folkerettsstridig.
Verden | Syria
- Slaget om Syria - Verden | Syria
Bevismengden mot Assad-regimet øker

Kureren - Ikke bare amerikanerne hevder å ha bevis for at Assad-regimet i Syria var ansvarlig for bruken av kjemiske våpen i landet. Også fransk og tysk etterretning har presentert flere nye bevis som knytter den folkerettsstridige handlingen til Assad-regimet.
Syria
- Slaget om Syria - Syria
Antall syriske flyktninger tidoblet på ett år

Kureren - I løpet av kun ett år har antall syriske flyktninger eksplodert fra 230.000 til over 2 millioner, ifølge de siste tallene fra FN. Over halvparten er barn. Samtidig rapporteres det at Assad-regimets støttespillere nå i større grad rømmer landet i frykt for en snarlig kollaps.
USA | Syria
- Slaget om Syria - USA | Syria
Kerry annonserer angrep på Assad-regimet

Kureren - USAs utenriksminister John Kerry viser til etterretningsrapporter som skal bevise bruken av kjemiske våpen i Syria der 1426 mennesker ble drept. Ifølge Kerry har president Barack Obama fortsatt ikke bestemt hvordan USA skal svare på dette, men han annonserte at det ville bli et svar.
Storbritannia
- Slaget om Syria - Storbritannia
Syria-avstemning: Cameron svekket etter nederlag

Kureren - Storbritannias statsminister David Cameron ble i natt ydmyket av parlamentet da et flertall stemte mot regjeringens høyt annonserte deltakelse i et militærslag mot Assad-regimet. Cameron omtales som i uttakt med folket og med britenes rolle i verden.
Syria
- Slaget om Syria - Syria
Leger uten grenser: "Vesten misbruker oss for å angripe Syria"

Kureren - USA, Storbritannia og andre land henviser til rapporter fra Leger uten grenser (MSF) når de hevder at det finnes "bevis" for bruk av kjemiske våpen i Syria. Nå presiserer MSF at organisasjonen føler seg "misbrukt av vestlige stormakter for å legitimere et angrep på Syria".
Verden | Syria
- Slaget om Syria - Verden | Syria
FN-inspektørene forlater Syria på lørdag

Kureren - FNs generalsekretær Ban Ki-moon bekrefter i dag at inspektørene som studerer bruken av kjemiske våpen i Syria vil ha avsluttet arbeidet sitt i løpet av morgendagen og forlate landet på lørdag. Samtidig understreker USA og Storbritannia at de allerede har konkludert om bruken av kjemiske våpen i Syria.
Innenriks | Syria
- Slaget om Syria - Innenriks | Syria
Stoltenberg: Norge på linje med FN om Syria

Kureren - Statsminister Jens Stoltenberg har i dag forsikret FNs generalsekretær Ban Ki-moon om at Norge er på linje med FN når det gjelder bruken av kjemiske våpen i Syria. Det betyr at man må vente på resultatene fra FN-inspektørene og at militæraksjoner kun bør skje med et FN-mandat.

- Slaget om Syria -
Syria-aksjon "har ikke regimeskifte som mål"

Kureren - Mens en militæraksjon mot Assad-regimet i Syria nærmer seg, spriker de alliertes mål for aksjonen. Det hvite hus gjør det klart at et regimeskifte ikke er målet. Britene har som mål å stoppe Assad fra å bruke kjemiske våpen mens Tyrkia mener målet for aksjonen må være et regimeskifte.

» Europa splittet om militærslag mot Syria
» Vesten planlegger militærslag mot Assads Syria
» En million syriske barn på flukt
» Krav om vestlig angrep etter giftgassbruk i Syria
» Syrere strømmer til Nord-Irak i tusentall
» Frykt for hungersnød i Syria
» Obama kvier seg for aksjoner mot Syria
» EU letter oljesanksjonene mot Syria
» Libanon har nå 1 million syriske flyktninger
» Syrisk opprørsgruppe bekjenner seg til al Qaida
» London og Paris utfordrer EUs våpenembargo mot Syria
» Mot en oppheving av EUs våpenembargo mot Syria?
» Finsk toll stopper russiske våpen til SyriaKurerens magasin
Reportasjer om Slaget om Syria
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.


Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no