Kureren - Det syriske regimet har revet ned hele bydeler der opposisjonen bor. Mellom 2012 og 2013 har regjeringen "på en ulovlig og bevisst måte" revet tusenvis av boliger i byene Damaskus og Hama, med den hensikt til å "straffe lokalsamfunn som er mistenkt for å støtte opprørerne."
Kureren - Tyskland tar på seg det oppdraget Norge opprinnelig var blitt bedt om å utføre. Utenriksminister Frank-Walter Steinmeier annonserer at kjemikaliene vil behandles i Munster i Nord-Tyskland, da dette var en plikt "ingen kan nekte å utføre."
Kureren - Prosessen med å frakte Syrias kjemivåpen ut for destruksjon er i gang etter at den første lasten med våpenkomponenter i dag har forlatt havnebyen Latakia. Danmark og Norge gjennomførte transporten fra Syria, sammen med deltagelse fra andre land.
Kureren - Regjeringen og opposisjonen har enet seg om likevel å gi en begrenset støtte til FNs destruksjon av kjemiske våpen i Syria. Det dreier seg i første rekke om hjelp til skipstransport av våpnene med militær eskorte, ifølge utenriksminister Børge Brende.
Kureren - Utenriksminister Børge Brendes nei til FNs, USAs og Russlands forespørsel om å destruere Syrias kjemiske våpen vekker oppsikt verden over. Regjeringen hevder at tidsfristen er for knapp og at det ikke er kapasitet i Norge for å utføre FN-oppdraget.
Kureren - Etter at Bulgaria plutselig ble konfrontert med en større flyktningstrøm fra Syria, er regjeringen blitt presset til å ta i bruk tøffe tiltak. Nå bygges det lukkede asylmottak for syrere, inkludert for dem med innvilget asyl. Samtidig reises det en mur langs grensen mot Tyrkia.
Kureren - Før valget stilte regjeringen seg avvisende til kravet om at Norge måtte lage en ekstraordinær kvote for syriske flyktninger. I dag annonserer utenriksminister Espen Barth Eide at Norge likevel vil ta sin del av ansvaret for å avhjelpe flyktningkatastrofen i Midtøsten.
Kureren - FNs inspektører bekrefter "klare og overbevisende bevis" om at det har vært en "relativt omfattende bruk" av nervegassen sarin i Syria. Bærevåpnene som ble brukt indikerer sterkt at det er Assad-regimet som sto bak angrepet i Damaskus i august, der anslagsvis 1400 sivile ble drept.
Kureren - Regjeringen i Norge har avvist det. Men i Tyskland er det mulig. I går kom den første kontingenten av i alt 5000 syriske flyktninger til Tyskland, transportert i egne charterfly. For regjeringen i Berlin var det viktig å få inn flyktningene før valget.
Kureren - Russland og FN stiller seg bak kravet om at Assad-regimet i Syria må overlevere alle sine kjemiske våpen til FN-systemet. Et slikt krav vil trolig legges frem for Sikkerhetsrådet denne uken. Det vil kunne samle støtte fra alle vetolandene i rådet.
Kureren - Dette blir en avgjørende uke for Obama. Mye tyder på at Obamas plan for å angripe Syria ikke blir godkjent i Representantenes hus og Senatet. Men nå har USAs president startet en storoffensiv for å overbevise folket og politikere. Bare i dag gir Obama intervju til USAs seks største tv-kanaler.
Kureren - Menneskerettsgruppen Human Rights Watch (HRW) legger nå frem bevis for at den syriske regjeringshæren også tar i bruk klasevåpen i krigføringen mot sivile. Organisasjonen har selv observert 152 tilfeller av dette. Også bruk av klasevåpen er folkerettsstridig.
Kureren - Ikke bare amerikanerne hevder å ha bevis for at Assad-regimet i Syria var ansvarlig for bruken av kjemiske våpen i landet. Også fransk og tysk etterretning har presentert flere nye bevis som knytter den folkerettsstridige handlingen til Assad-regimet.
Kureren - I løpet av kun ett år har antall syriske flyktninger eksplodert fra 230.000 til over 2 millioner, ifølge de siste tallene fra FN. Over halvparten er barn. Samtidig rapporteres det at Assad-regimets støttespillere nå i større grad rømmer landet i frykt for en snarlig kollaps.
Kureren - USAs utenriksminister John Kerry viser til etterretningsrapporter som skal bevise bruken av kjemiske våpen i Syria der 1426 mennesker ble drept. Ifølge Kerry har president Barack Obama fortsatt ikke bestemt hvordan USA skal svare på dette, men han annonserte at det ville bli et svar.
Kureren - Storbritannias statsminister David Cameron ble i natt ydmyket av parlamentet da et flertall stemte mot regjeringens høyt annonserte deltakelse i et militærslag mot Assad-regimet. Cameron omtales som i uttakt med folket og med britenes rolle i verden.
Kureren - USA, Storbritannia og andre land henviser til rapporter fra Leger uten grenser (MSF) når de hevder at det finnes "bevis" for bruk av kjemiske våpen i Syria. Nå presiserer MSF at organisasjonen føler seg "misbrukt av vestlige stormakter for å legitimere et angrep på Syria".
Kureren - FNs generalsekretær Ban Ki-moon bekrefter i dag at inspektørene som studerer bruken av kjemiske våpen i Syria vil ha avsluttet arbeidet sitt i løpet av morgendagen og forlate landet på lørdag. Samtidig understreker USA og Storbritannia at de allerede har konkludert om bruken av kjemiske våpen i Syria.
Kureren - Statsminister Jens Stoltenberg har i dag forsikret FNs generalsekretær Ban Ki-moon om at Norge er på linje med FN når det gjelder bruken av kjemiske våpen i Syria. Det betyr at man må vente på resultatene fra FN-inspektørene og at militæraksjoner kun bør skje med et FN-mandat.
Kureren - Mens en militæraksjon mot Assad-regimet i Syria nærmer seg, spriker de alliertes mål for aksjonen. Det hvite hus gjør det klart at et regimeskifte ikke er målet. Britene har som mål å stoppe Assad fra å bruke kjemiske våpen mens Tyrkia mener målet for aksjonen må være et regimeskifte.