See also:
» 30.01.2014 - "Assad-regimet river ned boligene til motstanderne"
» 09.01.2014 - Syrias kjemivåpen uskadeliggjøres i Tyskland
» 07.01.2014 - Norsk fregatt med i første frakt av kjemiske våpen fra Syria
» 14.11.2013 - Norsk støtte til syrisk våpendestruksjon likevel
» 25.10.2013 - Norges nei til våpendestruksjon vekker global oppsikt
» 19.09.2013 - Norge tar likevel imot 1000 syriske flyktninger
» 16.09.2013 - FN-rapport bekrefter bruk av sarin i Syria
» 12.09.2013 - Tyskland henter syriske flyktninger i charterfly











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


På linje: Statsminister Jens Stoltenberg og FNs generalsekretær Ban Ki-moon (arkivbilde)
© Eskinder Debebe/UN Photo/Kureren
Politikk - Innenriks | Syria

Stoltenberg: Norge på linje med FN om Syria

Kureren, 28. august 2013 - Statsminister Jens Stoltenberg har i dag forsikret FNs generalsekretær Ban Ki-moon om at Norge er på linje med FN når det gjelder bruken av kjemiske våpen i Syria. Det betyr at man må vente på resultatene fra FN-inspektørene og at militæraksjoner kun bør skje med et FN-mandat.

Ifølge en pressemelding fra statsministerens kontor i kveld, har Stoltenberg i dag hatt samtaler med Ban Ki-moon. Samtalene kom i stand etter at utenriksminister Espen Barth Eide i ettermiddag orienterte Stortingets utvidede utenrikskomité om situasjonen i Syria.

Det har i løpet av dagen også vist seg at de fleste politiske partiene er mot at Norge deltar i en eventuell militæraksjon mot Assad-regimet i Syria uten et klart mandat fra FNs sikkerhetsråd. Både Arbeiderpartiet og Høyre har vært klare på dette standpunktet i dag.

Med situasjonen i Norge avklart, kontaktet statsministeren FNs generalsekretær for å drøfte en felles holdning til situasjonen i Syria. Ban Ki-moon la i samtalen vekt på at diplomatiet måtte få en sjanse, og at FN-inspektørene i Syria måtte få fullføre sitt oppdrag, ifølge meldingen fra statsministerens kontor.

Stoltenberg skal ha sagt seg enig i dette, men understreket også at situasjonen i Syria hadde kommet langt forbi det verdenssamfunnet kan og skal akseptere. "Bruk av kjemiske våpen er et alvorlig brudd på folkeretten, og må få konsekvenser," sa Stoltenberg.

Et splittet Sikkerhetsråd
Ban Ki-moon skal i samtalen ha poengtert hvor viktig det er at det internasjonale samfunnet kan samle seg om en felles holdning til krisen, og han skal ha advart mot militære tiltak uten internasjonal forankring.

På den annen side lammer uenigheten mellom Vesten og Russland nå Sikkerhetsrådet, slik at det hittil ikke har vært mulig å enes om eventuelle straffetiltak mot Assad-regimet.

Også Stoltenberg var opptatt av at Sikkerhetsrådet nå måtte komme til enighet. "Norge ønsker at det treffes nødvendige og forholdsmessige tiltak innenfor folkerettens rammer. Sikkerhetsrådet har ansvaret for å finne en vei mot en løsning i Syria," sa statsministeren.

Men samtidig synes det som om motsetningene i Sikkerhetsrådet bare øker.

Russland har forsikret om sin fortsatte støtte til Assad-regimet, og utenriksminister Sergej Lavrov hevder at det ikke er noen holdepunkter for å si at det er den syriske regjeringen som står bak den folkerettsstridige bruken av kjemiske våpen mot sivilbefolkningen. I en pressemelding i går sa Lavrov at det er de vestlige landene som forbereder et militærslag som "undergraver mulighetene for en politisk og diplomatisk løsning."

Fra britisk, amerikansk, fransk og tyrkisk side går imidlertid planene for en militæroperasjon mot Assad-regeimet videre, på tross av et manglende FN-mandat. Det britiske parlamentet skal i morgen, torsdag, stemme over en britisk deltakelse i et mulig militært inngrep i Syria, og der er det ventet at statsminister David Cameron vil få et stødig mandat for en slik aksjon.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no