See also:
» 30.01.2014 - "Assad-regimet river ned boligene til motstanderne"
» 09.01.2014 - Syrias kjemivåpen uskadeliggjøres i Tyskland
» 07.01.2014 - Norsk fregatt med i første frakt av kjemiske våpen fra Syria
» 14.11.2013 - Norsk støtte til syrisk våpendestruksjon likevel
» 16.09.2013 - FN-rapport bekrefter bruk av sarin i Syria
» 05.09.2013 - Også bevis for bruk av klasebomber i Syria
» 04.09.2013 - Bevismengden mot Assad-regimet øker
» 03.09.2013 - Antall syriske flyktninger tidoblet på ett år











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


De første syriske flyktningene ankommer Hannover (Tyskland) i chartret fly
© Bundesregierung/Kureren
Politikk - Tyskland | Syria

Tyskland henter syriske flyktninger i charterfly

Fornøyd: Den tyske innenriksministeren, Hans-Peter Friedrich

© Hans-Peter Friedrich/Kureren
Kureren, 12. september 2013
- Regjeringen i Norge har avvist det. Men i Tyskland er det mulig. I går kom den første kontingenten av i alt 5000 syriske flyktninger til Tyskland, transportert i egne charterfly. For regjeringen i Berlin var det viktig å få inn flyktningene før valget.

For en uke siden gikk legen Mads Gilbert ut med en oppfordring til den rødgrønne regjeringen om å ta inn 5000 syriske flyktinger på en ekstraordinær kvote og hente dem til Norge i egne charterfly. Forslaget ble blankt avvist. Også Liv Tørres, generalsekretær i Norsk Folkehjelp, ber om det samme, men blir ikke hørt.

I Tyskland er situasjonen annerledes. Der sloss den konservative regjeringen med den sosialdemokratiske opposisjonen om å få ta æren for den samme solidaritetshandlingen. Selv om arbeidet med å forberede de syriske flyktningene på sitt Tysklands-asyl ikke er avsluttet, insisterte tyske myndigheter på at de første måtte chartres til landet i god tid før valget den 22. september.

I dag ankom de første 107 syrerne, håndplukket fra overfylte flyktningleiere i Libanon, i den nordtyske byen Hannover. På flyplassen ble flyktningene høytidelig tatt imot av Tysklands innenriksminister Hans-Peter Friedrich (CDU) og innenriksministeren i delstaten Niedersachsen, Boris Pistorius (SPD).

Pistorius var den første til å ønske syrerne velkommen, også med en kort hilsen på arabisk. Niedersachsens integrasjonsrådgiver Doris Schröder-Köpf, kona til ekskansler Gerhard Schröder, var også til stede og delte ut såpebobleflasker til de overveldede flyktningbarna foran et stort presseoppbud.

"Jeg er svært fornøyd med at vi i dag kan hilse velkommen de første syrerne som har flyktet til Libanon," sa innenriksminister Friedrich i sin velkomsttale på flyplassen i Hannover. "Disse menneskene har gjennomgått mye i de siste månedene. Nå er de i sikkerhet," la Friedrich til.

Ministeren påpekte også at den tyske beslutningen om å ta imot 5000 ekstraordinære flyktninger fra Syria "er vår humanitære forpliktelse." Samtidig, understreket han, "er det et signal til våre europeiske partnere om at vi trenger et helhetlig europeisk initiativ."

Den tyske innenriksministeren krever nå at EU innkaller til en europeisk flyktningkonferanse der en respons til den dramatiske humanitære krisen i Syria og nabolandene tas opp. Friedrich annonserte i Hannover at han har tenkt å ta opp spørsmålet med innenriksministere fra Frankrike, Italia, Spania og Polen i lenge planlagte samtaler i Roma i dag og i morgen.

Innsatsen til tyskerne med aktivt å hente syriske flyktninger til landet er hittil unik i Europa, noe minister Friedrich ønsker å gjøre noe med.

Ministeren er klar over at det kun er snakk om en dråpe i havet, gitt at det nå er over to millioner syrere som har flyktet fra landet. Så å si alle finner ly i nabolandene Libanon, Jordan, Irak og Tyrkia, og særlig i Libanon og Jordan tar de beslag på enorme ressurser i ellers ressursknappe land. Hentingen av flyktninger til Tyskland er derfor i første rekke en symbolsk solidaritetshandling.

I Norge har særlig Liv Tørres, generalsekretær i Norsk Folkehjelp, tatt til orde for det samme. "Regjeringen må også åpne opp for å ta imot syriske flyktninger. Dette kan gjøres ved å øke antallet kvoteflyktninger og gi syrerne en særskilt kvote på for eksempel fem tusen personer. Vi burde også oppfordre andre land til å gjøre det samme," sier Tørres.

I Tyskland har syrerne blitt tatt imot som en ekstraordinær gruppe, i tillegg til antallet kvoteflyktninger. Syrerne vil ikke måtte søke om asyl, og de har allerede fått en oppholdstillatelse på minst to år som også gir dem rett til å jobbe i Tyskland. Før avreise ble flyktningene gitt et kort kulturelt introduksjonskurs om forholdene i Tyskland.

Les mer om omfanget av flyktningkrisen i Syria i denne artikkelen: "Antall syriske flyktninger tidoblet på ett år".



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no