See also:
» 30.01.2014 - "Assad-regimet river ned boligene til motstanderne"
» 09.01.2014 - Syrias kjemivåpen uskadeliggjøres i Tyskland
» 07.01.2014 - Norsk fregatt med i første frakt av kjemiske våpen fra Syria
» 14.11.2013 - Norsk støtte til syrisk våpendestruksjon likevel
» 16.09.2013 - FN-rapport bekrefter bruk av sarin i Syria
» 12.09.2013 - Tyskland henter syriske flyktninger i charterfly
» 04.09.2013 - Bevismengden mot Assad-regimet øker
» 03.09.2013 - Antall syriske flyktninger tidoblet på ett år











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


En udetonert bombe av typen DPICM, spredd under et klasebombeangrep på landsbyen Banin i Syria i desember 2012
© Nicole Tung/HRW/Kureren
Politikk - Syria

Også bevis for bruk av klasebomber i Syria

Kureren, 5. september 2013 - Menneskerettsgruppen Human Rights Watch (HRW) legger nå frem bevis for at den syriske regjeringshæren også tar i bruk klasevåpen i krigføringen mot sivile. Organisasjonen har selv observert 152 tilfeller av dette. Også bruk av klasevåpen er folkerettsstridig.

HRW la særlig vekt på situasjonen i Syria da den la frem sin årlige rapport om bruken av klasevåpen verden over. For mens andre land destruerer sine klasebombelagre, tas disse forbudte våpnene i økende grad i bruk av syriske regjeringsstyrker, dokumenterer menneskerettsgruppen.

"Syria fortsetter å bruke sine klasebomber; uhyggelige våpen som blir liggende på bakken og sprer død og fordervelse i flere tiår," uttaler våpengransker Mary Wareham fra HRW, som også er redaktør for den omfattende rapporten.

Gruppen skriver at den kan dokumentere 152 tilfeller der Assad-regimet har brukt til sammen minst 204 klasebomber fra juli 2012 til juni 2013. De mange funnstedene dekker hele 9 av landets 14 provinser, og flere av lokalitetene har blitt angrepet med klasebomber gjentatte ganger, skriver HRW.

"Disse dataene gir imidlertid kun et ukomplett bilde, fordi ikke alle klasebomberestene er blitt tatt opp på video eller dokumentert på annen måte," heter det i HRW-rapporten. "Det egentlige antallet klasebomber brukt av syriske regjeringsstyrker er derfor trolig høyere," konkluderer menneskerettsgruppen.

Bruken av klasebomber i Syria har vært relativt godt kjent, selv om emnet ikke har vært mye nevnt i mediene. Faktisk har allerede 113 land over hele verden fordømt Syrias bruk av klasebomber. De fleste av dem gjorde dette under en avstemning i FNs generalforsamling.

"Enhver bruk av klasebomber vil kun fordype den humanitære krisen i Syria," advarer Wareham. "Det er svært viktig at alle land tar fullstendig avstand fra klasebomber og gir et klart signal om at disse våpnene aldri skulle vært brukt," legger hun til.

Den syriske regjeringen har nektet for at den har brukt klasebomber i den pågående konflikten. Syria har, i likhet med de fleste av sine naboer, ikke undertegnet den internasjonale avtalen som forbyr klasevåpen, men traktaten er likevel folkerettslig bindende, også for land som ikke har skrevet under.

Klasebomber ble forbudt fordi de små bombene som spres og blir liggende udetonert på bakken gjør spesielt stor skade på sivile. Seks av ti som drepes eller skades er sivile som er i gang med dagligdagse aktiviteter. En av tre er barn. Kun et fåtall som rammes av klasebomber er aktive stridførende.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no