See also:
» 17.01.2014 - London advarer skottene mot uavhengighet
» 26.11.2013 - Planen for Skottlands uavhengighet er klar
» 22.10.2013 - Nytt britisk atomkraftverk får store statssubsidier
» 08.10.2013 - Britisk Breivik-alliert trekker seg
» 28.08.2013 - Syria-aksjon "har ikke regimeskifte som mål"
» 20.08.2013 - Cameron var orientert om aksjoner mot 'The Guardian'
» 19.08.2013 - Britene bruker terrorlov mot Snowden-journalist
» 15.03.2013 - London og Paris utfordrer EUs våpenembargo mot Syria











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Storbritannias statsminister David Cameron under parlamentsavstemningen om en Syria-aksjon
© Parliament.uk/Kureren
Politikk - Storbritannia

Syria-avstemning: Cameron svekket etter nederlag

Labour-leder Ed Miliband overbeviste flertallet om at Storbritannia måtte følge FN-sporet

© Parliament.uk/Kureren
Kureren, 30. august 2013
- Storbritannias statsminister David Cameron ble i natt ydmyket av parlamentet da et flertall stemte mot regjeringens høyt annonserte deltakelse i et militærslag mot Assad-regimet. Cameron omtales som i uttakt med folket og med britenes rolle i verden.

Opp som en løve ... Britisk presse er i dag full av hån til statsministeren, som i sent i går kveld opplevde sitt største politiske nederlag etter tre år ved makten.

Selv anslagsvis 30 representanter fra Camerons konservative parti nektet å støtte regjeringens etter hvert utvannede tekst som skulle legitimere et militærangrep mot Assad-regimet i Syria. Med stemmene fra den sosialdemokratiske opposisjonen Labour og til dels fra Camerons koalisjonspartner Liberaldemokratene var dette nok til et klart nederlag: 285 stemte imot, mens 272 stemte for regjeringens forslag.

Parlamentsdebatten trakk ut i langdrag i går. Da det ble klart at parlamentsflertallet ville stemme mot Camerons forslag, la regjeringen frem en utvannet tekst med en svakere formulering som likevel kunne åpnet for britisk deltakelse i et militærslag, også uten FN-mandat. Rundt midnatt ble også dette avvist.

"Jeg har forstått, og jeg vil forholde meg deretter," kommenterte statsminister Cameron. Egentlig hadde avstemningen kun rådgivende karakter, men med et parlamentsflertall mot seg og etter å ha opplevd en politisk ydmykelse, er regjeringen Cameron likevel vingeklippet.

Også de konservative avisene kritiserer i dag Cameron for å ha gått ut for hardt i Syria-spørsmålet og å være i utakt med folket. Konservative The Times tituleres i dag med "Ydmykelse for Cameron". "Cam Down" titulerer tabloiden The Sun. Forsiden til The Daily Telegraph sier "Nei til krig, nederlag for Cameron". Avisen konkluderer at den historiske avstemningen "gjør det tydelig hvor stor mistroen mot etterretningsinformasjonen er etter krigen i Irak."

The Guardian, som står lengre til venstre i britisk politikk, skriver om et "nederlag man knapt har sett maken til". Avisen er blant flere som også noterer seg at Camerons autoritet som statsminister er sterkt svekket.

Også den internasjonale pressen legger i dag vekt på ordet "ydmykelse" når Camerons nederlag beskrives. Det fremheves at avstemningen kan endre Storbritannias rolle i internasjonal politikk. Mange siterer den britiske finansministeren, George Osborne, som i dag uttaler at avstemningen vil sette i gang en britisk debatt om hvilken rolle landet skal spille i verden.

Samtidig har den sosialdemokratiske opposisjonen i dag i svært liten grad solt seg i glansen av å ha påført Cameron et nederlag. Labour-leder Ed Miliband har da også understreket at partiet i utgangspunktet er for en militæraksjon mot Assad-regimet, men den må være basert på konkrete bevis og den må være godkjent av FN. Miliband vil på ingen måte fremstå som en støttespiller for Assad-regimet.

Men henvisning til finansministerens kommentar om behovet for debatt, sier Miliband i dag at Storbritannia derimot må fortsette å ta en aktiv rolle i førersetet i internasjonal politikk. "Vi er permanente medlemmer av Sikkerhetsrådet, og vi må leve opp til ansvaret vårt," sier Miliband.

"Dette er ikke tidspunktet for sjelegranskning, men derimot for at regjeringen intensiverer de diplomatiske, politiske og humanitære tiltakene for å hjelpe befolkningen i Syria," la opposisjonslederen til, i et forsøk på å vise handlekraft der Cameron har feilet.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no