See also:
» 27.08.2013 - Syria: Krigsforberedelsene er i full gang
» 27.08.2013 - Leder: Erfaringen fra Libya viser at Syria-aksjon må til
» 26.08.2013 - Kerry: Bruk av kjemiske våpen i Syria er bevist
» 22.08.2013 - Krav om vestlig angrep etter giftgassbruk i Syria
» 10.05.2013 - Ingen vil vokte Golanhøydene for FN
» 29.04.2013 - Obama kvier seg for aksjoner mot Syria
» 22.04.2013 - EU letter oljesanksjonene mot Syria
» 10.04.2013 - Syrisk opprørsgruppe bekjenner seg til al Qaida











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Politikk - Syria | Russland | Finland

Finsk toll stopper russiske våpen til Syria

Fraktskipet "M/S Finnsun" går i rute mellom St. Petersburg og Middelhavet

© Suomen Merimies-Unioni/Kureren
Kureren, 15. februar 2013
- Den finske tollen har oppdaget et våpenparti som var på vei fra Rusland til Syria på en rutinekontroll. Partiet besto åpenbart av reserverdeler til pansere for Assad-regimet og klassifiseres som "illegalt" av finnene.

Tollmyndighetene informerte i dag om et våpenfunn fra Rusland som ble gjort så langt tilbake som 8. januar, men som av "undersøkningstekniske grunner" har blitt holdt hemmelig til nå. Offentliggjøringen kommer i forbindelse med at det åpnes en staffesak mot de angivelige våpensmuglerne.

Funnet ble gjort i havna i Vuosaari, øst i Helsinki. Tolltjenestemennene fattet mistanke til en container som ble ladet fra Finnlines' fraktskip "M/S Finnsun". Tre kapteiner og en dekksgutt på fergen har blitt avhørt som mistenkte, mens flere andre ansatte på skipet er avhørt i saken som vitner, opplyser tollen.

"Ifølge ekspertuttalelser som ble innhentet i løpet av etterforskningen, er godset i containeren reservedeler til pansere, som tolletterforskningen har konfiskert," står det i pressemeldingen fra den finske tollen. Containeren kom fra Russland og var i ferd med å lastes om og skulle sendes videre til Syria.

Finske myndigheter viser til at de er bundet av EU-restriksjoner når det gjelder transporten av militært materiell. Våpenleveranser til borgerkrigsrammene Syria er for tiden forbudt på EU-nivå, og dette gjelder også for forbudt gods fra tredjeland som passerer EU.

Dette er ikke første gang russisk militært materiell på vei til Assad-regimet i Syria har blitt stanset av tredjeland. I fjor stanset NATO-landet Tyrkia en større våpentransport til Syria ved å beordre et russisk fly i tyrkisk luftrom til å lande i Ankara.

Den spektakulære hendelsen i Tyrkia satte fokus på den omstridte legaliteten omkring våpeneksport til Syria. Det er ingen hemmelighet at Russland leverer våpen til Assad-regimet, mens flere araberstater og antagelig Tyrkia leverer våpen til opprørerne.

Det eksisterer da heller ikke noe eksplisitt FN-vedtatt våpenembargo mot Syria. Det er kun EU og mange enkeltland som har pålagt seg et slikt totalforbud.

Også i Europa er EU-embargoen kontroversiell, særlig da den også hindrer våpenleveranser og annen støtte til de syriske opprørerne. Flere politikere, særlig i Storbritannia, har tatt til orde for å oppheve embargoen, med utgangspunkt i at regjeringshæren har et mye større tilfang av våpen og våpenleveranser enn opprørerne.

Russland står åpent til sin våpeneksport til Syria. Moskva og Damaskus har ved flere anledninger understreket at det eksisterer langtidskontrakter om våpenleveranser mellom de to landene som vil og skal følges opp.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no