See also:
» 27.08.2013 - Syria: Krigsforberedelsene er i full gang
» 27.08.2013 - Leder: Erfaringen fra Libya viser at Syria-aksjon må til
» 26.08.2013 - Kerry: Bruk av kjemiske våpen i Syria er bevist
» 22.08.2013 - Krav om vestlig angrep etter giftgassbruk i Syria
» 10.05.2013 - Ingen vil vokte Golanhøydene for FN
» 29.04.2013 - Obama kvier seg for aksjoner mot Syria
» 10.04.2013 - Syrisk opprørsgruppe bekjenner seg til al Qaida
» 15.03.2013 - London og Paris utfordrer EUs våpenembargo mot Syria











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Oljeraffineriet i den byen Homs før utbruddet av vold i Syria
© GNU/Kureren
Politikk | Økonomi - Syria | Europa

EU letter oljesanksjonene mot Syria

Kureren, 22. april 2013 - EUs utenriksministermøte i dag har vedtatt å lette på sanksjonene mot Syria "for å støtte og hjelpe opposisjonen." Det skal nå bli lov å importere olje fra områdene som kontrolleres av opprørerne.

Det har siden september 2011 vært forbudt for næringslivet i EU-land og Norge å både importere og eksportere olje til Syria eller investere i den syriske oljesektoren. EU-sanksjonene skal ha gjort målbar skade på syrisk økonomi.

I dag har EUs utenriksministere, som er samlet i Luxemburg, bestemt seg for å lette sanksjonene noe, slik at de ikke skal ramme opposisjonsstyrkene. Endringen har til hensikt "å hjelpe sivilbefolkningen og støtte opposisjonen i landet," heter det i en pressemelding fra møtet.

Fra nå vil regjeringene i de forskjellige EU-landene kunne autorisere enkelte typer oljerelaterte transaksjoner med Syria. Dette gjelder "import av olje og oljeprodukter, inkludert finans- og forsikringstjenester forbundet med dette." Videre kan det eksporteres utstyr til olje- og gassindustrien i Syria og det kan investeres i den syriske oljeindustrien.

Men alle disse transaksjonene må først klareres av nasjonale myndigheter, som igjen må få hver enkelt handel godkjent av det syriske nasjonale opposisjonsrådet.

Lettelsen av sanksjonsregimet kommer som følge av en lengre hestehandel mellom de europeiske landene, der særlig Storbritannia har ønsket å løfte alle sanksjonene når det kommer til den syriske opposisjonen, også våpenembargoen. Som et første skritt for å komme britene i møte, har den heller symbolske oljeembargoen nå altså blitt rettet kun mot Assad-regimet.

Les mer om kampen om EUs sanksjoner mot Syria i denne artikkelen: "London og Paris utfordrer EUs våpenembargo mot Syria".

Dagens vedtak vil, i hvert fall i denne omgang, ha liten innflytelse på situasjonen i Syria. Opprørerne kontrollerer kun noen få mindre oljeproduksjonssteder nordøst i landet, og det er langt fra sikkert at de vil være logistisk i stand til å eksportere olje herfra.

Norge har hittil støttet alle sanksjonsvedtakene fra EU mot Syria og overtatt sanksjonsregimet til EU kort etter at det er vedtatt.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no