Mer om politikk i Kureren:
» Forsiden, politikk 
» Arkivsiden 

Toppsaker nå
Det er ikke publisert artikler i denne seksjonen enda.

Politikk, toppsaker
» Anders Fogh Rasmussen: Stopp propagandaen, Putin
» Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» India: Verdens største valg er i gang
» Direktesendt mekling starter i Venezuela
» Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» Latvia og Litauen forbyr russisk tv
» Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» Folkeavstemninger planlegges i Øst-Ukraina
» 4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan
» 3 av 4 russere støtter Putin dersom han går til krig
» KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» Chile: Bachelet øker skattene
» Lille Tuvalu påfører russerne diplomatisk nederlag
» Amnesty dokumenterer "drap og tortur" i Venezuela
» Valgbombe: Milliardæren Andrej Kiska blir Slovakias president

- Konflikten på Krim - Ukraina | Russland
Anders Fogh Rasmussen: Stopp propagandaen, Putin

Debatt, Kureren, 14. april 2014 - "Mens titusener kampklare russiske styrker står utstasjonert på grensen mot Ukraina, fører Russland også en propagandakrig som vi ikke har sett maken til siden slutten av Den kalde krigen," skriver Natos generalsekretær Anders Fogh Rasmussen i dette innlegget.
- Konflikten på Krim - Ukraina | Russland
Russlands verste propagandablundere i Ukraina

Kureren, 11. april 2014 - På tross av at russerne investerer mye arbeid i pr-kampen om Ukraina, ser Moskva ut til å tape dette slaget. Blunderne har rett og slett vært for store og propagandagrepene er for gjennomsiktige. Kreml-kontrollerte medier har prøvd alt, fra feiloversettelser til bruk av skuespillere.
India
India: Verdens største valg er i gang

Kureren, 11. april 2014 - Verdens største og lengste valg begynte denne uken i India, med én klar favoritt: Narendra Modi, statsministerkandidaten til det hindusistiske og nasjonalistiske opposisjonspartiet BJP. Ghandi-dynastiet synes å ha utspilt sin rolle ved dette valget.
Venezuela
Direktesendt mekling starter i Venezuela

Kureren, 10. april 2014 - Venezuelas regjering og representanter fra opposisjonen startet i dag samtaler for å løse opp i konflikten landet har opplevd de siste månedene, der minst 39 personer er blitt drept. Vatikanet og nabolandene er med som meklere under samtalene, som vil tv-overføres.
Indonesia
Opposisjonen vinner valget i Indonesia

Kureren, 10. april 2014 - Tidlige resultater fra parlamentsvalget i Indonesia, verdens fjerde mest folkerike stat, gir seieren til det største opposisjonspartiet. Regjeringspartiet gjør samtidig et katastrofevalg etter at partiet har blitt rystet av flere korrupsjonsskandaler.
- Konflikten på Krim - Latvia | Litauen
Latvia og Litauen forbyr russisk tv

Kureren, 9. april 2014 - De to baltiske EU-landene Latvia og Litauen har lagt ned forbud mot kringkasting av russisk statsfjernsyn på nasjonale nettverk etter "oppfordringer til vold mot fredelige mennesker i Ukraina." Begge landene har også en betydelig russisk minoritet.
Ungarn
Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn

Kureren, 9. april 2014 - EUs kanskje mest kontroversielle statsminister, Viktor Orbán og hans nasjonalistiske parti Fidesz, vant som ventet parlamentsvalget i Ungarn. Frykten for ytterligere radikalisering i Ungarn øker etter veksten til ekstremistpartiet Jobbik, som fikk over 20 prosent av stemmene.
- Konflikten på Krim - Ukraina
Folkeavstemninger planlegges i Øst-Ukraina

Kureren, 9. april 2014 - I tre provinser helt øst i Ukraina hevder russiske separatister at de er i ferd med å etablere "uavhengige" republikker. Folkeavstemningene skal avholdes allerede i mai, og separatistene har bedt om russiske militær støtte. Nå vil ukrainske myndigheter stoppe "opprøret".
Afghanistan
4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan

Kureren, 3. april 2014 - Det er frykt for rekordlav valgdeltakelse under presidentvalget på lørdag i Afghanistan. Og den viktigste grunnen til dette er ikke trusselen om vold fra Taliban, men forventninger om valgfusk. Kandidaten som støttes av president Hamid Karzai seiler opp som storfavoritt.
- Konflikten på Krim - Russland
3 av 4 russere støtter Putin dersom han går til krig

Kureren, 2. april 2014 - Meningsmålinger i Russland viser en eufori i forhold til Vladimir Putins djerve anneksjon av den ukrainske Krimhalvøya, og til Putin som president. Selv tre av fire russere ville støttet Putins handlinger dersom det kommer til krig med Ukraina, viser målingene.
Innenriks
KrF krever gratis prevensjon til alle under 25

Kureren, 2. april 2014 - KrF la i dag frem en plan som partiet mener vil redusere aborttallene i Norge med en tredel på ti år. Partiet foreslår å utvide grensen for gratis prevensjon, som i dag er på 19 år, til å gjelde alle under 25. Utspillet kan føre til en ny hestehandel om reservasjonsretten.
Chile
Chile: Bachelet øker skattene

Kureren, 2. april 2014 - Chiles nye president, Michelle Bachelet, oppfyller sitt valgløfte om en "mer sosial" beskatning. Den svært lave selskapsskatten i landet heves, mens skattetrykket minskes for chilenske arbeidstakere. Økte skatteinntekter skal brukes til å finansiere billigere høyere utdannelse.
Georgia | Tuvalu
Lille Tuvalu påfører russerne diplomatisk nederlag

Kureren, 2. april 2014 - Den ellers ubetydelige stillehavsnasjonen Tuvalu bidrar til utvidet isolasjon av Russland som følge av Krim-krisen. Tuvalu var ett av kun fem land globalt sett som hadde anerkjent Sør-Ossetia og Abkhasia som selvstendige land etter krigen mellom Georgia og Russland i 2008.
Venezuela
Amnesty dokumenterer "drap og tortur" i Venezuela

Kureren, 1. april 2014 - Mens protestene og krisen fortsetter i Venezuela, presenterte organisasjonen Amnesty International i dag en rapport som dokumenterer den overdrevne voldsbruken mot demonstranter i landet under protestene mot president Nicolás Maduro de siste månedene.
Slovakia
Valgbombe: Milliardæren Andrej Kiska blir Slovakias president

Kureren, 1. april 2014 - Andrej Kiska (50), en milliardær uten politisk erfaring, overrasket stort ved å vinne den andre runden i presidentvalget i Slovakia. Kiska vant med nesten 20 prosentpoeng over Slovakias nåværende statsminister, sosialdemokraten og storfavoritten Robert Fico (49).
Tyrkia
Tyrkia: "AKP vant, alle andre har tapt"

Kureren, 31. mars 2014 - Visestatsminister Bülent Arinc uttrykte seg slik om den viktige valgseieren til Tyrkias islamskkonservative regjeringsparti AKP: "AKP er valgets vinner, og alle andre har tapt!" Partiet fikk overraskende 45,6 prosent av stemmene, som sikrer statsminister Tayyip Erdogan grepet om makten.
Frankrike
Frankrike får ny regjering etter sosialistenes valgtap

Kureren, 31. mars 2014 - Frankrikes president François Hollande brukte under 24 timer på å reagere på Sosialistpartiets stornederlag under søndagens lokalvalg. Presidenten utnevnte i dag Manuel Valls, regjeringens mest populistiske og autoritære minister, til landets nye statsminister.
Ukraina
Sjokoladekongen blir trolig Ukrainas neste president

Kureren, 27. mars 2014 - Oligarken Petro Porosjenko leder klart på meningsmålingene over presidentkandidatene i Ukraina, og ville slått Julia Timosjenko med en margin på en til fire. Sjokoladekongen Porosjenko var den første oligarken som skiftet side og aktivt støttet Maidan-protestene.
Filippinene
Historisk fredsavtale på Filippinene etter 30 års kamp

Kureren, 27. mars 2014 - Filippinenes regjering og den muslimske opprørsgruppen Moro-fronten for Islamsk Frigjøring (MILF) signerte i dag en fredsavtale etter en 30 år lang væpnet kamp. I bytte for fred skal den gamle opprørsgruppen få opprette en muslimsk autonom region sør på øygruppen.
Innenriks
Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"

Kureren, 27. mars 2014 - I dag ble det kjent at landbruksminister Sylvi Listhaug (FrP) vil fjerne produksjonstaket for melkebøndene og fjerne kvotene. Både Bondelaget og Småbrukarlaget kritiserer Listhaug sterkt og mener ministeren truer småprodusentene. Fjord- og fjellandskap vil gro igjen, spår bøndene.
Italia
Italias 109 provinser skal vingeklippes

Kureren, 27. mars 2014 - Italias ny statsminister Matteo Renzi har vunnet en tillitserklæring i Senatet om et forslag om å redusere makten til de provinsielle myndighetene i landet. Dette er en del av Renzis løfte om å kutte kostnadene i det politiske apparatet. Italia er delt inn i hele 109 provinser.
Taiwan
Taiwan: Massemønstring mot handelsavtale med Kina

Kureren, 27. mars 2014 - Parlamentet i Taipei har vært okkupert i over en uke, og demonstrantene i Taiwan sier de har gitt opp dialogen med regjeringen. På søndag oppfordres det til massedemonstrasjoner over hele landet med krav om å annullere den omfattende handelsavtalen med Kina.
El Salvador
To tidligere geriljaledere tar over i El Salvador

Kureren, 26. mars 2014 - Valgdomstolen i El Salvador har avvist en klage fra den høyreorienterte opposisjonen mot resultatet av presidentvalget tidligere i mars. Den tidligere geriljabevegelsen på venstresiden, FMLN, kasserer seieren og partiets ledere tar over makten i El Salvador.
- Konflikten på Krim - Ukraina | Russland
Tortur og undertrykking på "russiske" Krim

Kureren, 25. mars 2014 - Parallelt med den russiske militære kontrollen over den ukrainske Krimhalvøya, har også de grove bruddene på menneskerettene skutt i været. Menneskerettsgrupper rapporterer om tortur, bortføringer, fengslinger av dissidenter og sterk sensur av ikke-konforme medier.
Frankrike
Historisk fremskritt for høyreekstreme i Frankrike

Kureren, 24. mars 2014 - Det innvandringsfiendtlige partiet Front National (FN) oppnådde et historisk gjennombrudd i den første runden av lokalvalget i Frankrike. Velgerne straffet sosialistene mens den konservative opposisjonen gjorde det overraskende bra. Men valgdeltakelsen var historisk lav.

» 21.03.2014 - Med Krim tok Russland Ukrainas største gassfelt
» 21.03.2014 - Nå begynner sanksjonene å svi i Russland
» 21.03.2014 - Venezia: 89 prosent ønsker løsrivelse fra Italia
» 21.03.2014 - Tyrkia: Erdogan forbyr Twitter
» 21.03.2014 - Lokalvalg: Paris vil få sin første kvinnelige ordfører
» 20.03.2014 - 34-åring blir ny statsminister i Estland
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 20.03.2014 - Krisen i Venezuela: 31 drept, 461 såret, 1854 arrestert
» 20.03.2014 - Stortinget samles om jordvern, men ofrer Ikea-jordet
» 20.03.2014 - Valgkomiteen i SP ofrer Ola Borten Moe
» 19.03.2014 - Krimtatarene tvangsflyttes; omtales som "jordokkupanter"
» 19.03.2014 - Taiwan: Opposisjonen okkuperer parlamentet
» 18.03.2014 - Putins ekspansjon: Moldova er neste mål
» 18.03.2014 - Venezia: Stor deltakelse i folkeavstemning om løsrivelse fra Italia
» 18.03.2014 - Catalonia: 60 prosent ønsker løsrivelse fra Spania
» 18.03.2014 - Kiev lover reformer i Rest-Ukraina
» 17.03.2014 - Valgskred: Vučić blir Serbias nye sterke mann
» 13.03.2014 - Merkel mener alvor: Russland vil straffes hardt
» 13.03.2014 - Presidentvalg i Slovakia: Sosialdemokraten vs milliardæren
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"

Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no