See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 10.04.2015 - Peru oppdages som gourmetland
» 09.04.2015 - Qatar investerer 65 milliarder i turismeboomChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Her vil du kunne få visum: Goa internasjonale lufthavn i India
© TDI/Kureren
Reise - India

Fra i høst blir det enklere å reise til India

Handelsmennene i India er klare til å ta imot flere besøkende

© Rajkumar1220/GNU/Kureren
Kureren, 10. februar 2014
- Den indiske regjeringen ønsker nå å prøve å fremme turismen gjennom en oppmykning av visumpolitikken. Derfor vil innbyggerne fra 180 land, deriblant Norge, fra i høst dra nytte av det nye automatiske visumet, som man kan kjøpe ved ankomst til landet.

I dag har bare 11 land en avtale om forenklede visumprosedyrer med myndighetene i New Delhi, blant dem Japan og Singapore, noe om betyr at reisende fra disse landene automatisk får et 30-dagers visum til India ved grenseposten eller på flyplassen.

Dette systemet planlegger man nå å utvide til å gjelde de fleste av verdens nasjonaliteter. Indiske myndigheter sier de tror de vil være i stand til å betjene det nye visumregimet fra starten av turistsesongen, i oktober 2014. Ifølge indiske myndigheter vil det ta mellom fem og seks måneder å sette i verk de administrative endringene.

Men noen få nasjonaliteter vil ikke få forenklet innreise til India, først og fremst på grunn av sikkerhetsrisikoen: Den gamle visumplikten blir fortsatt å gjelde for reisende med pass fra Afghanistan, Irak, Iran, Nigeria, Pakistan, Somalia, Sri Lanka og Sudan.

Det har blitt spesielt lagt merke til at pakistanske borgere fortsatt stemples som en "sikkerhetsrisiko" av indiske myndigheter, på tross av den siste tilnærmingen mellom New Delhi og Islamabad. Nabolandene India og Pakistan har vært arvefiender siden selvstendigheten fra Storbritannia i 1947, og indiske myndigheter hevder at Pakistan er ansvarlig for flere terrordåder i landet.

Ifølge de opprinnelige planene til den indiske regjeringen vil den nye visumpolitikken gi en oppholdstillatelse i landet i 30 dager for turister og forretningsreisende. Visumet skal uten vanskeligheter kunne kjøpes på alle de 26 indiske flyplassene med internasjonale flygninger.

Indiske myndigheter planlegger også å lansere et nettsted der turistene kan fylle ut visumskjemaet digitalt minst tre dager før de skal reise til landet, slik at visumet allerede er ferdigbehandlet ved ankomst til landet.

Det synes likevel å knytte seg noe usikkerhet til datoen de forenklede visumprosedyrene vil bli satt i verk for blant annet norske borgere, og om den nødvendige teknologien faktisk vil være på plass på alle flyplassene i løpet av høsten. Den som reiser til India i 2014 bør i alle fall kontakte den indiske ambassaden i Oslo for å oppdatere seg om riktig visumprosedyre.

Turismen til India øker sakte
Antallet turister som besøker India årlig ligger i gjennomsnitt på litt over seks millioner. Dette er lite for et land med over en milliard innbyggere og med et utall av reisemål rike på historisk arv eller stor naturskjønnhet og artistisk appell.

Ifølge de siste tallene fra FN-turistorganisasjon UNWTO var subkontinentet India i 2012 på beskjedne 41. plass i rankingen over internasjonale reisedestinasjoner på verdensbasis. India var på syvende plass i Asia- og Stillehavsregionen i 2012.

På tross av flere kjente reisemål i landet har veksten i reiselivet i India gått sakte. Og nå er det myndighetenes mål å øke de beskjedne ankomsttallene. En oppmykning av den hittil stivbeinte visumpolitikken er ett av virkemidlene for å lokke flere individuelle og gruppereisende.

Turistsektoren utgjør foreløpig en svært liten del av det indiske BNP, langt bak de store sektorene som landbruk og industri. Og selv om den indiske økonomien har vokst seg til Asias tredje største, har BNP-veksten gått kraftig i stå i de siste to årene. Da kan reiselivssektoren, med sitt store potensial og som hittil er blitt behandlet stemoderlig av myndighetene, kanskje være et lett felt å ta tak i for å fremme ny vekst.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no