See also:
» 11.04.2014 - Ensom i Tigerstaden
» 10.04.2014 - "Laurbærkrans" med null innhold
» 12.03.2014 - "House of something II": Kutt i kultursektoren
» 11.03.2014 - Knut Olav Åmås: "Et fritt og tenkende kulturliv"
» 01.03.2014 - På tide at Norge åpner kjeften overfor Putin
» 10.02.2014 - EU-tilknytning: Sveitsisk modell nytter ikke for Norge
» 07.02.2014 - Innkjøpsordningen: Svarte-Per-spill fra regjeringen
» 28.01.2014 - Kjersti Toppe (Sp): "Reservasjonsrett – eller muligheit"China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


"Kvalitetskulturen"? By:larm
© Thomas Marthinsen/GNU/Kureren
Debatt | Kultur - Innenriks

Regjeringens kulturpolitikk: "House of something"

Arbeiderpartiets kulturpolitiske talskvinne Hege Liadal

© Arbeiderpartiet/Kureren
Debatt, Kureren, 3. mars 2014
- I kulturpolitikken kommer regjeringen kun med "innholdsløse budskap," skriver Arbeiderpartiets kulturpolitiske talskvinne Hege Liadal i et debattinnlegg på Kureren. Hun oppfordrer kulturstatssekretær Knut Olav Åmås forklare med hva regjeringen mener med å satse kun på "kvalitetskultur".

Under by:larm får vi nok en gang høre regjeringens innholdsløse budskap. De skal satse på «kvalitetskulturen».

Det er ikke første gang vi hører dette, jeg begynner bare å bli så inderlig lei av å høre budskapet som ikke sier noen ting som helst. Statssekretær Aamås (H) snakker i store ord og savner innspill fra bransjen. Musikkbransjen må visstnok selv komme med ideene slik at de kan evalueres.

Jeg ønsker imidlertid å utfordre Statssekretæren til å komme med nye ideer selv. Han kan begynne med det som ble lovet av Høyre i valgkampen. Han kunne i det minste startet med å definere kvalitetskultur, siden dette åpenbart er det viktigste kriteriet.

Jeg ser at «kvaliteten» i deres verden har resultert i mer penger, men også konsekvenser. Sollistkoret fikk 2 millioner ekstra i 2014. Et fantastisk kor som både er profesjonelt og i verdenstoppen. Men økningen går dessverre på bekostning av de svært viktige semi-profesjonelle korene. Er dette en rettferdig fordeling? Vi skulle gjerne gitt til alle, men også kulturpolitikk er prioriteringer.

Regjeringen Solberg gir mest til de sterke. Helt vanlig borgerlig politikk. Men er det en ny ide og god ide? Nei, mener jeg.

Kvalitet trenger bredde
Den norske filmindustrien går også spennende tider i møte. Også her varsler regjeringen at de skal satse på «kvalitet». Problemet er at ingen våkner opp en dag og lager kvalitetsfilmer som «Kon-Tiki», «Blind», eller er «Prima Ballerina». Selv ikke under Regjeringen Solberg.

Det er med kultur som med alt annet, man må øve for å bli god. Finne talentet sitt og øve på det. En må gå på en smell eller to, men ikke gi opp. Ha gode rådgivere underveis. For å sitere idretten; «en må ha bredde for å nå toppene». Med kvalitetsbegrepet som ledestjerne vil bredden bli smal og talent vil forsvinne.

Mens Regjeringen Solbergs utsendte ønsker «kvalitet» i kulturen, må jeg lytte til og prøve å forstå hva statsråd Widvey og Aamås mener og gjør. Det er enklere sagt en gjort. Særlig hvis de ikke helt selv forstår hva de mener og gjør. Det føles som en ny episode i «House of randomness». En ide til en norsk tv-serie? Det blir i tilfellet en triller.

Men ingenting er så galt at det ikke er godt for noe. Under by:Larm ble ideen om å lage en «regnværsgaranti» for norske festivaler lansert av musikkbransjen selv. Det er en god ide. Den er også ny i norsk sammenheng. Jeg håper den nye regjering griper den ideen med begge hendene.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no